Rekabet gücünde sanal POS’un pozitif etkileri

rekabet-gucunde-sanal-posun-pozitif-etkileri

3 Haz 2022

3 dk okuma süresi

Sanal POS uygulamaları, kendi sanal mağazası üzerinden satış yapmak isteyen işletmeler için olmazsa olmaz bir gereklilik halini aldı. İnternet üzerinden yapılan alışveriş hacminin her geçen gün artıyor olması hem küçük hem de büyük ölçekli işletmelerin sanal mağaza açarak e-ticarete başlamalarını teşvik ediyor. Kullanım kolaylığı ve yüksek güvenlik sunması sebebiyle sanal POS çözümleri en kullanışlı ödeme yöntemlerinin başında geliyor. İnternet erişimi olan her yerden 7/24 tahsilat yapılabilmesini mümkün kılan sanal pos hizmeti, online satış ile gelirlerini artırmak isteyen işletmelerin ilk tercihi oluyor. Türkiye’de kredi kartı sahipliğinin yüksek olması ve teknoloji kullanımına olan yatkınlık nedeniyle sanal mağazalara sanal pos entegrasyonu eklemek, satış başarısı için kilit bir rol oynuyor.    

Müşteriye ödeme kolaylığı

Bir sanal mağazadan alışveriş yaparken sunulan ödeme seçenekleri arasında kredi kartı ve banka kartı kullanmak en kolay çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Havale/EFT ile ödeme yapmak küçük bir kesim tarafından halen tercih ediliyor olsa da sanal POS kullanımı kadar kolaylık sunamıyor. Kapıda ödeme seçeneği de hem maliyetleri artırıyor hem de geri dönen kargolar nedeniyle verimli bir model olarak görülmüyor. 

Online satışların artırılması

E-ticarete başlayan şirketlerin online pos cihazı olarak tanımlayabileceğimiz sanal POS’ları websitelerine entegre etmeleri satışlarının artmasına da katkı sağlıyor. Ödeme seçenekleri arasında kredi kartı/banka kartı bulunmaması çoğu zaman potansiyel müşterilerin satın alma kararından vazgeçmelerine neden oluyor. Sadece havale ya da kapıda ödeme seçeneklerinin olması markaya duyulan güveni de azaltıyor.  

Alışveriş süresinin kısalması

Zaman belki de yaşadığımız çağ için en değerli hazine. Giderek hızlanan şehir hayatı koşturmacası içerisinde bütün işlere aynı anda yetişmeye çalışmak bazen son derece zorlayıcı olabiliyor. Bu durumun bir neticesi olarak insanlar alışveriş deneyimi esnasında ekstra vakit kaybettirecek uygulamalardan olabildiğince kaçınmaya çalışıyor. Sanal POS, en hızlı çalışan ödeme yöntemi olması nedeniyle alışveriş süresini kısalttığı için tercih sebebi oluyor.       

Sunulan güvenlik önlemleri

Online alışverişte kredi kartı kullanmak konusunda bazı tüketicilerin halen çekinceleri bulunsa da aslında sanal POS uygulamaları hem satıcı hem de alıcı için en güvenli ödeme yönetimlerinden biridir. Tüketicilerin online alışverişte güvendikleri markaları tercih etmesi, e-ticaret sitelerinin ise sadece yasal olarak yetkili firmaların çözümlerini kullanması çok önemlidir.

Sanal POS hizmeti, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından gerekli onayı almış fintekler ve bankalar tarafından verilir. Sanal POS için başvuruda bulunan firmalar detaylı olarak incelemeye tabii tutulur. İlgili e-ticaret sitesinde tüm güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı kontrol edildikten sonra sanal POS hizmeti verilmeye başlanır. 

Online alışveriş sırasında sanal POS ekranına girilen kredi kartı bilgileri, e-ticaret sitesinde kullanılan SSL sertifikası sayesinde yüksek güvenlikli şifrelemeye tabii tutulur. Ayrıca girilen bilgiler doğrudan bankaya gönderilir ve websitesinin sahibi olan şirket tarafından görüntülenemez. Ek bir önlem olarak kullanılan 3D güvenlik sistemi ile de kredi kartı sahibinin telefonuna bir onay kodu gönderilerek yapılan işlemin güvenliği artırılmış olur. Bu sayede kart sahibinin onayı olmadan fiziksel olarak kartı elinde bulunduran kişiler bile sanal POS üzerinden ödeme yapamaz.

Her şeye rağmen kredi kartı kullanma konusunda halen tedirginlik yaşayan kullanıcılar ise müşterisi oldukları bankanın mobil uygulaması içinden kolayca oluşturabilecekleri bir sanal kart ile alışverişlerini yapabilirler.     

Mobil cihazlarda sanal POS kullanımının mümkün oluşu

Değişen tüketim alışkanlıklarının bir neticesi olarak e-ticaret’te mobil cihazların kullanım oranı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sanal POS uygulamalarının mobil uyumlu e-ticaret sitelerinde de kullanılabiliyor olması olumlu dijital müşteri deneyimi sunabilmek adına büyük bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle bir e-ticaret sitesinin web tasarımı kadar mobil cihaz destekli şekilde de hazırlanması gerekiyor. 

İnnova Payflex sanal POS yönetimi

İnnova tarafından geliştirilen PayFlex Sanal POS çözümü, bulut üzerinden çalışan altyapısı ile tahsilat maliyetlerini düşürüyor. PayFlex Sanal POS kullanan işletmeler ek bir yazılım ya da donanım yatırımı yapmak zorunda kalmadan müşterilerine 13 büyük bankanın kredi kartı ile alışveriş yapabilme imkânı sunuyor. Yasal mevzuattaki ya da taksit uygulamalarındaki değişiklikler için işletmelerin herhangi bir çaba sarf etmesine gerek kalmıyor.

Bir bankaya ait sanal POS sisteminde geçici bir arıza olması durumunda ödemelerin diğer banka kanalları kullanılarak alınabilmesi sayesinde satışlar kaçırılmamış oluyor.

Ödeme işlemi gerçekleştirilirken 128 bir SSL şifreleme ile birlikte Verified by Visa ve MasterCard SecureCode sertifikalarının gerektirdiği güvenlik süreçleri ile uluslararası standartlarda güvenlik sunuluyor. PayFlex Sanal POS’ta uluslararası güvenlik standartlarındaki en yüksek seviye olan PCI-DSS 3.1 sertifikası da bulunuyor.

PayFlex Sanal POS, sanal mağazaların kullandığı tüm işletim sistemlerini destekliyor ve .NET, Java, PHP, ASP entegrasyon bileşenleri ile yüksek bir uyumluluk sunuyor. 

PayFlex Sanal POS, güvenli ve uluslararası standartlara uygun Kredi Kartı Saklama hizmeti de sunuyor. Döviz üzerinden gerçekleşen ödemelerde ek bir ücretlendirme uygulanmıyor. PayFlex Sanal POS üzerinden yapılan işlemler Türk Lirası ile faturalandırılıyor.

PayFlex Sanal POS ile müşterilere tahsilat için gerekli linkler SMS ya da e-posta ile iletilebiliyor. Böylece toplu ödemeler için işletmelere büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor. 

İlgili Postlar

Pazarlama otomasyonu iş akışı nasıl hazırlanır?

Pazarlama otomasyonu iş akışı nasıl hazırlanır?

27 Eyl 2024

Satış / Pazarlama
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr