Sorunlu alacakların tahsilatına modern dokunuş

Sorunlu alacakların tahsilatına modern dokunuş

2 Şub 2021

2 dk okuma süresi

Başlangıç yıllarındaki bir işletmede alacakları yönetmek için bir hesap defteri, sözü senet saymak ya da bir borç klasörüne sahip olmak yeterli olabilir. Ancak ölçek büyüdükçe alacakların takibi zorlaşıp sorunlu alacakların sayısı artabilir.

İşletmeler de tıpkı insanlar gibi, aslında her müşteriyle özel bir bağ kurarlar. Kimileri için büyük riskli grupta olabilecekken, birçok borcu olmasına rağmen takibe alınmayan çok kıymetli müşteriler olabilir.

Alacak yönetimi hassas bir konudur. Bu nedenle her müşteriye aynı muameleyi yapan, katı ve kural bazlı dijital sistemler, sorunlu alacakların söz konusu olduğu durumları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Bunun yerine müşteri gruplarınıza özel süreçler geliştirerek yapay zeka destekli simülasyonlarla karar destek sistemlerinizi güçlendirebilirsiniz.

İster bir finansal kurum ister milyonlarca aboneye sahip bir şirket olun, müşterilerinizi dilediğiniz şekilde kategorilere ayırmanıza, veriler üzerinden simülasyon yapmanıza, süreçlerinizi kolayca yönetmenize ve tahsilat başarınıza göre süreçlerinizi yeniden tasarlamanıza olanak sağlayan çözümler mevcuttur.

Bu çözümler; günümüzde bireysel müşterilere hizmet veren bankalar, belirli bir ürünün satın alınabilmesi için özel destek sunan tüketici finansman şirketleri, her ay milyonlarca fatura üreten enerji firmaları, alternatif ödeme seçenekleri sunan perakende zincirleri, geniş bir portföy için tahsilat süreçlerini yürüten varlık yönetim şirketleri, telekom operatörleri ve internet servis sağlayıcıları tarafından kullanılmaktadır.

Entegrasyon ve ölçeklenebilirlik

Bir tahsilat çözümü seçerken, halihazırda işletmenizde kullandığınız diğer sistemlerle entegre çalışma yeteneğine sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ancak bu sayede elinizdeki verilerden en iyi şekilde faydalanabilir ve tahsilat çözümünüzü verimli kullanabilmek için ekstra zaman ve para harcamak zorunda kalmazsınız.

Tercih edeceğiniz çözümün firma ve sektör bazında özelleştirilebilen ölçeklenebilir bir yapıya sahip olması da önemli bir konudur. Bu sayede gerçek anlamda size özel bir çözüme kavuşmuş olur, gelecek planlarınıza ait resmi daha net bir şekilde çizebilirsiniz. Bir holding veya grup şirketiyseniz, birden fazla kurumunuza ait verilerinizi tek bir sunucu kümesinde yönetebilmeniz size ilave avantaj sağlayacaktır.

Kararı yapay zekaya bırakın

İnnova tarafından geliştirilen tahsilat çözümü PayFlex SmartCollect, yukarıda bahsettiğimiz tüm özelliklerin yanı sıra, GDS Decision Engine üzerinden sunduğu otomatik segmentasyon desteği ve PMML gibi yapay zeka destekli analitik servisleriyle tahsilat başarısını artırıyor. Oluşturulan istatistik modellerle tahsilat süreçlerinizi etkin bir şekilde yönetirken, mevcut veriniz üzerinden yüksek doğruluk oranına sahip hedefler belirlenmesini mümkün kılıyor.

PayFlex SmartCollect ile önceden tasarlanan süreçler dışında yönetici onayıyla manuel yaptırım ve işlemler gerçekleştirilebiliyor. Müşterilerin bulunduğu bölgelerde yaşanabilecek afet ya da benzer olağanüstü durumlarda dinamik olarak filtreleme yapabilme kolaylığı sunan sistem, ilgili müşterileri belirleyerek farklı iletişim kanallarından iletişim kurabilme ve ayrıcalıklar tanımlayabilme kabiliyeti de sunuyor.

PayFlex SmartCollect’in zengin analitik ve segmentasyon özelliği sayesinde çözümü yalnızca alacak takibinde değil, kampanya yönetimi için de üstelik sistem altyapısında herhangi bir değişiklik yapmadan kullanabilirsiniz.

Belirlemiş olduğunuz müşteri profillerini yüzlerce farklı kategori altında inceleyerek analiz edebilir ve bunlarla ilgili simülasyonlar da oluşturabilirsiniz.

İlgili Postlar

Gomulu-odeme-sistemleri-musteri-sadakatini-nasil-etkiliyor

Gömülü ödeme sistemleri müşteri sadakatini nasıl etkiliyor?

31 Eki 2024

Fintek
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr