2 Eyl 2020
2 dk okuma süresi
Yapılan güncel araştırmalar da gösteriyor ki, şirketlerin yüzde 23’ü bulut hizmetleri tercih ediyor. Dünyadaki büyük kurumsal şirketlerin önemli bir kısmı da bulut depolama uygulamaları kullanıyor. Peki bulut tabanlı teknolojilerin popülerliğinin sebebi nedir? Blog yazımızda sorunun yanıtına ve iş dünyasında bulut hizmetlerin önemi konusuna açıklık getiriyoruz.
İş dünyasında sektör ne olursa olsun iş sürekliliği şirketlerin varlığını sürdürebilmesi açısından kritik önem taşıyor. Bulut hizmetleri iş sürekliliğini sağlayan teknolojilerin başında geliyor. Şirketler dijital dönüşüm sürecinde ilk adımı bulut hizmetleri ile atıyor. Bulut hizmeti ile pek çok avantaj elde eden şirketler rekabet avantajı elde edebiliyor.
Zaman yönetimine katkı sağlıyor
İşletmelerin en değerli ve maliyeti en yüksek kaynağı zaman olduğundan operasyonel yükün en aza indirilebileceği yöntemlerden yararlanılması gerekiyor. Bulut hizmetleri sunucu yönetimi gibi alt yapısal işlerin yönetilmesinden kaynaklanan efor ve zaman kaybını telafi ederek zaman yönetimine katkıda bulunuyor. Bulut hizmetleri sayesinde bilgiye kısa sürede erişim sağlanması zamanın tüm işlere yetecek şekilde verimli kullanılmasını ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünün en aza indirilmesini sağlıyor.
Maliyet tasarrufu sağlanıyor
Sosyal ağ etkileşimlerinin, lokasyon duyarlı cihazların artmasının ve akıllı sensörlerin çoğalmasının etkisiyle veri miktarı artış gösteriyor. Şirketlerin kendi bulut sistemini geliştirerek kullanmaları depolama alanı, donanım, bakım ve onarım, teknik personel ihtiyaçlarının karşılanmasını gerektiriyor. Bu durum finansal açıdan olumsuz etki yaratabildiğinden sektörde hali hazırda kullanılan bulut alanını kullanmak çok daha avantajlı oluyor. Bu nedenle artan büyük veri karşısından şirketler bulut teknolojileri kullanıyor.
Hızlı ve çevik olunabiliyor
Bulut hizmetleri, yalnızca BT yöneticilerinin ya da teknik ekiplerin odağındaki bir teknoloji olmaktan çıkarak iş dünyasındaki herkesin olduğu yerde hız ve çeviklik sağlıyor. Çoklu kullanım avantajına sahip olan bulut hizmetleri, iş temposundaki artışla birlikte işletmelere ihtiyaç duydukları temeli sağlıyor.
Veri güvenliği sağlanıyor
Bulut hizmetleri birden fazla şubeyle çalışan şirketlerin sistemlerini tek yerden yönetebilmelerine olanak tanıyor. Verilerin bulut sağlayıcısının ağında yedeklenebilmesi olağanüstü durumları kurtarma ve iş sürekliliği açısından avantaj sağlıyor. Siber güvenlik saldırıları ile karşılaşmamak için bulut hizmeti alırken sağlayıcı seçiminde dikkatli olmak ve çeşitli yazılımlarla önlem almak gerekiyor.
İnnova sunucu ve depolama çözümleri
Kritik iş süreçlerine ve sistemlerine sahip kurumların göz önünde bulundurması gereken en önemli operasyon iş sürekliliği ve yedekleme, İnnova’nın Felaket Kurtarma, İş Sürekliliği ve Yedekleme Çözümleri ile güvence altına alınıyor.
Bir projenin teslim edilmesinden sonra kurumun güçlü bir servis desteğine sahip olmasının önemi, Sunucu Sistemleri Çözümü ile pek çok avantaj sağlanabileceğini gösteriyor. İnnova’nın depolama verimini artıran yönetim hizmeti Veri Depolama Sistemleri Çözümü en iyi depolamaya zahmetsizce kavuşmanıza yardımcı oluyor.
Veritabanı yönetim stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması konusunda da İnnova’nın uzman DBA ekibine güvenebilir etkin ve sürdürülebilir bir veri tabanıyla yönetim stratejilerini başarıya dönüştürebilirsiniz.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital Dönüşüm