IoT teknolojisi üretim ve lojistik süreçlerinde nasıl devrim yaratıyor?

IoT teknolojisi üretim ve lojistik süreçlerinde nasıl devrim yaratıyor?

18 Mar 2021

3 dk okuma süresi

Nesnelerin İnterneti (IoT), üretim ve lojistik süreçlerini yeni boyutlara taşıyan çığır açan bir teknoloji. IoT; varlıkların gerçek zamanlı izlenmesinden uygun depo yönetimine kadar, analitik ve veriye dayalı içgörüler geliştirmek için bir kaynak olarak kullanılıyor. IoT teknolojisi, daha iyi karar verme süreçleri ve artırılmış endüstriyel üretkenlik sağlıyor.

Lojistik serktöründe IoT'nin faydaları

IoT, benzersiz uygulamaları ve yenilikçi konseptleri ile üretim ve lojistik süreçlerinde devrimsel yeni yaklaşımların önünü açıyor. IoT sensör ve cihazlarının üretilen, muhafaza edilen ya da taşıma halindeki varlıkların gözlem altında tutulması için kullanılmaya başlanmasıyla, kurumlar varlıkları ve ortamları üzerinde gerçek zamanlı izleme ve tek merkezden yönetim kabiliyetleri kazanıyor. Gelişmiş sensörler, ağ geçitleri ve iletişim protokolleri ile gömülü olan bağlantılı nesneler, üretkenliği ve karı artırma üzerinde büyük etki potansiyeline sahip.

IoT’nin üretim ve lojistik süreçlerine dokunan özellikleri ve faydalarına yakından bakalım:

Gerçek zamanlı varlık takibi. IoT teknolojisi, bir kurumun varlıklarını izlemek için sensörlerden toplanan verileri kullanır. Gerçek zamanlı izleme sağlar ve ideal şartların görülmediği durumlarda kullanıcıların akıllı cihazlarında anlık uyarılar tetikler. Üretim ve lojistik süreçlerinde tüm varlıklar birbirine bağlıdır ve varlık koşullarının daha iyi analizi için verilere ihtiyaç vardır. IoT bunu sağlayarak, yöneticilerin her zaman tetikte kalmasına ve gereksinimleri optimize etmelerine yardımcı olur. IoT teknolojisi ayrıca yöneticilerin uzak konumlardaki endüstriyel fonksiyonları merkezi olarak çalıştırmasını mümkün kılar.

Veriye dayalı yaklaşım. IoT teknolojisi, verileri ayıklamak ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için sensörleri kullanır. Bu nedenle IoT, akıllı cihazlar ve hızlı erişilebilirlik aracılığıyla endüstriyel kurumların daha iyi yönetilmesini sağlar. Dahası, veri odaklı bir yaklaşımla varlıkların işleyişini garanti altına alarak, daha yüksek karlılık ve kaliteli hizmet için gerekli şartlardan bazılarını olgunlaştırır. Sensör cihazlarından toplanan veriler, bulut tabanlı merkezi bir platformda işlenir ve yönetilir. Veriye dayalı yaklaşım, bilgiye dayalı iş kararları vermek için gelişmiş analitiğin uygulanmasında önemli bir rol oynar.

Gelişmiş analiz. Üretim ve lojistikte her zaman gözetim gerektiren çeşitli süreçler vardır. IoT, kargo izleme, tedarik zinciri, araç yönetimi ve izleme, yakıt tüketimi, kaynak kullanımı gibi süreçlerin gerçek zamanlı takibini mümkün kılar. IoT, gelişmiş analitiklerin yardımıyla, taşıma aracının lastik basıncından, ne kadar yakıt tüketildiğine, taşınan ürünün ortam sıcaklığından nem oranına kadar birçok ilgili ayrıntının gerçek zamanlı elde edilmesini sağlar. Teknoloji ayrıca yöneticilere aracın ve kargonun durumunu analiz etmeleri için raporlar ve veriye dayalı bilgiler sağlar.

 

Tahmine dayalı analiz. Yöneticilerin varlıklarının gerçek durumunu analiz etmeleri geçmiş veriler yardımıyla daha kolay hale geliyor. IoT tabanlı çözümler, bilgileri tahmin etmek ve tüm senaryoyu gerçekleşmeden çok önce analiz etmek için gelişmiş algoritmalar kullanır. Bu, daha iyi kararlar almaya ve gerektiğinde durumu optimize etmeye büyük ölçüde yardımcı olur. IoT, tahmine dayalı analiz gibi yenilikçi konseptler ve çözümlerle işletmelerde ilerleme sağlamayı amaçlayan fütürist bir teknolojidir.

Tüm ortam değerlerini 7x24 izleyin

İnnova tarafından geliştirilen yerli ve milli bulut tabanlı IoT platformu SkywaveIoT üzerine inşa edilen SkywaveSense, tüm varlıklarınıza ait sıcaklık, nem, enerji tüketimi, vb. değerleri tek bir merkezden anlık olarak 24 saat esasına göre izlemenize yardımcı olan gelişmiş bir çözümdür. İnnova SkywaveSense, nesnelerin interneti çağına geçiş yapmanızı sağlayan en etkili çözümlerden biridir. Sistem sayesinde tüm varlıklarınıza ait ortam değerlerini gelişmiş sensörler ve iletişim teknolojileri aracılığıyla kontrolünüz altında tutabilirsiniz.

İnnova SkywaveSense tarafından sunulan gelişmiş ekranlar ve kolay kullanımlı arayüzler, düzenli takip için kolaylık sağlarken, belirlenen kriterlere ait sınırların aşılması ya da alt seviyeye inmesi durumunda otomatik alarmlar verilmesini sağlayarak da kontrolü elinizde tutabilirsiniz.

İzlemek istediğiniz cihaza ait sıcaklık, nem, duman gibi değişkenler her an kontrolünüz altında olur. Kullanılan cihaz ister bir fırın, ister soğuk hava deposu özellikli bir nakliye aracı, ister bir dijital tabela olsun, bunların her biri için farklı kriterler tanımlayabilir, ürün ve hizmetleriniz için sürdürülebilir bir yapıya sahip olursunuz. Sistemi farklı tipteki sayısız cihaz için kullanabilirsiniz.

Sistem üzerinde kalite standartlarınıza göre belirlenmiş değerlerin dışına çıkılması durumunda e-posta, SMS gibi kanallar üzerinden bildirimler alabilirsiniz. Bununla birlikte bir kontrol merkezine sahipseniz, cihazlardaki arızaları GPS koordinatları ile görüntüleyebilirsiniz.

SkywaveSense gelişmiş bir raporlama desteği sunmaktadır. Geçmişe dönük olarak günlük, haftalık, aylık ya da dilediğiniz tarih aralığına ait raporlar oluşturabilir. Bu raporlar önceden belirlenmiş periyodlarda ya da anlık olarak hızlı bir şekilde alınabilir.

İlgili Postlar

Uretken-yapay-zeka-dijital-donusumu-nasil-etkiliyor

Üretken yapay zekâ günümüzde dijital dönüşümü nasıl etkiliyor?

30 Eki 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr