1 Şub 2021
2 dk okuma süresi
Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi, fiziksel işlerin tıpkı dijital muadilleri gibi kolay yönetilebilmesini ve 7x24 kontrol altında tutulmasını mümkün kılıyor. İster yüzlerce mağazanız ister binlerce araçlık bir filonuz olsun, IoT uygulamaları ile tüm süreci tek bir merkezden yönetebilirsiniz.
IoT, sunduğu faydalar ile neredeyse her sektörde inovatif uygulamalar yaratmayı sağlıyor. Özellikle ideal koşullarda saklanması ya da taşınması gereken ürünlerde bu inovasyonu fark etmek daha kolay. Bu tip ürünler, ısı gibi belirli değişkenlerin sabitlendiği ya da sürekli kontrol altında tutulduğu bir ortama ihtiyaç duyabilirler. Ancak mağaza ya da araç sayısı arttıkça, bunların kontrolünü geleneksel yöntemlerle gerçekleştirmek bir hayli zor bir hal alır. Böyle durumlarda işinizi şansa bırakmamak için nesnelerin internetinin gelişmiş kabiliyetlerinden faydalanabilirsiniz.
Sıcaklık, nem, enerji tüketimi ve benzeri ortam değerlerini ölçen sensörler ile toplanan bu verilerin iletişimini sağlayan araçları birbirine bağlayan IoT teknolojisi, ürünlerin sürekli ideal koşullarda muhafaza edildiğinden emin olunmasını sağlıyor. Ancak bu, IoT’nin en basit kabiliyetlerinden birisidir. Hatta öyle ki, çok detaylı teknik bilgi birikimine sahip olmadan, satın alacağınız birkaç cihazla buna sahip olmak da son derece kolaydır.
Kurumlara asıl fayda sağlayan, sensörler tarafından toplanan ve iletişim cihazlarıyla iletilen verilerin tek bir merkezden yönetilebilmesi; gerektiği durumlarda ürünlerin bulunduğu ortamların değerlerine uzaktan müdahale edilebilmesidir. Bu da ancak gelişmiş bir nesnelerin interneti platformu aracılığıyla mümkündür.
Ölçeklenebilirlik için cihaz bağımsız platform
Varlıklarınızın ortam değerlerini kontrol altında tutmak için tercih edeceğiniz IoT platformunda gözetmeniz gereken önemli özelliklerden bir tanesi, cihaz bağımsız çalışabilmesidir. İzlemek istediğiniz cihaza ait sıcaklık, nem, duman gibi değişkenler her an kontrolünüz altında olmalıdır. Kullandığınız cihaz ister bir fırın ister soğuk hava deposu özellikli bir nakliye aracı veya tabela olsun, çözümün farklı tipteki birçok cihazdan sayısız kriteri tanımlayabilmesi gerekir. Aksi takdirde çözümün avantajlarını ölçekleyemezsiniz.
Merkezi yönetim ve uyarı mekanizmaları
Tercih edeceğiniz çözümün gelişmiş ekranlar ve kolay kullanımlı arayüzlerle düzenli takip için kolaylık sağlaması, belirlenen kriterlere ait sınırların aşılması ya da alt seviyeye inmesi durumunda otomatik alarmlar ile kontrolü elinizde tutmanıza yardımcı olması önemli bir diğer özelliktir.
Çözümün gelişmiş uyarı mekanizmaları işiniz için büyük bir güvence sunar. Sistem üzerinde kalite standartlarınıza göre belirlenmiş değerlerin dışına çıkılması durumunda e-posta ve SMS gibi kanallar üzerinden bildirimler alabilmelisiniz. Bununla birlikte bir kontrol merkezine sahipseniz çıkan arızaları GPS koordinatları ile birlikte görüntülemeniz size büyük avantaj sağlayacaktır.
SkywaveSense ile kontrol sizde
İnnova tarafından geliştirilen SkywaveSense, tüm varlıklarınıza ait sıcaklık, nem, enerji tüketimi, vb. değerleri tek bir merkezden anlık olarak 24 saat esasına göre izlemenize yardımcı olan gelişmiş bir çözümdür. İster gıda hizmeti sunun isterseniz de büyük nakliye filolarını yönetin. SkywaveSense ile tüm varlıklarınız 7x24 kontrolünüz altında. Bugün bahsettiğimiz tüm bu özelliklerin yanı sıra, gelişmiş bir raporlama desteği ile birlikte gelir. Geçmişe dönük günlük, haftalık, aylık ya da dilediğiniz tarih aralığına ait raporlar oluşturulabilir. Bu raporlar önceden belirlenmiş periyodlarda ya da anlık olarak hızlı bir şekilde alınabilir.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital DönüşümStratejik inovasyon nedir?
25 Eki 2024
Dijital Dönüşüm