Görünürlük ağlara istikrar ve güvenlik katıyor

gorunurluk-aglara-istikrar-ve-guvenlik-katiyor

23 Haz 2021

2 dk okuma süresi

COVID-19 nedeniyle daha dağınık ve sanal yapıda çalışmaya zorlanan kurumlar için ağ performansının önemi arttı. Kurumların imdadına yetişen ağ yönetim sistemleri ağ performansını ölçmek ve sorunlara zamanında müdahale etmek için kritik bir rol üstleniyor.

Salgın, çalışanların çalışma ve bağlantı kurma biçimlerini bir gecede değiştirdi, teknik aksaklıklar operasyonları kesintiye uğrattı ve yeni güvenlik açıklarını ortaya çıkardı.

Salgın etkilerinin belirgin olarak hissedildiği kuruluşlar performansın, istikrarın ve güvenliğin ağ genelinde görünürlüğe bağlı olduğunu kısa sürede fark etti. Bu görünürlük, geleneksel ofisin dört duvarının ötesine, genel merkez, bir üçüncü taraf bulut veya son kullanıcının ev ağı dahil olmak üzere trafiğin aktığı her yere kadar uzanmak zorunda.

Dağıtılmış bir ağdaki etkinliği ve ağ ekipmanlarının performansını ölçen ağ yönetim sistemleri hızlıca devreye alınabilir yapıdadır. Ağ izleme, yalnızca gerçek zamanlı ağ sağlığı durumu bilgisi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda geçmiş verileri günlüğe kaydederek BT'nin proaktif optimizasyon ve adli araştırmalar için kullanabileceği istatistikleri sağlar. BT, performansı optimize etmek ve tehditleri işaret eden anormallikleri belirlemek için ağ izleme sistemlerini kullanabilir.

Ağ etkinliğini anlama ihtiyacı

COVID-19 salgını, özellikle siber saldırılar arttıkça ağ etkinliğini aydınlatma ihtiyacını gündeme getirdi. IBM X-Force ekibine göre 2020'de fidye yazılımı saldırıları %20, veri hırsızlığı ise iki kat artış gösterdi.

Ağ izleme, trafik modellerini gözlemlemek için çeşitli yaklaşımlara dayanır. Bunlardan en popüler olanları pasif toplama ve yoklamadır:

·       Pasif toplama, ağ trafiği verilerini toplamak için NetFlow ve sFlow gibi mevcut protokoller ile günlük dosyalarını kullanır.

·       Yoklama, performans verilerinin Basit Ağ Yönetim Protokolü (SNMP) veya başka bir yöntemle ağ cihazlarından toplandığı ve ardından sonuçları analiz eden izleme sağlayıcısına gönderildiği bir tekniktir.

Gelişmiş izleme yeni kabiliyetler getiriyor

Etkili bir ağ izleme yaklaşımı yalnızca kablolar ve portlardan ibaret değildir. Son kullanıcıların makinelerinden istatistikleri yakalayan yazılım tabanlı araçlarla uç noktaları izlemek de önemlidir. Bu, şirketlerin tüm ortamlarına ilişkin bir bakış açısı kazanmasını sağlar ve bir performans sorununun ağdaki bir hatadan mı, yoksa uç noktaya izole edilebilen bir problemden mi kaynaklandığını hızlıca tespit etmek için önemli bilgiler sunar.

Yapay zeka ve analitik, BT'nin bileşenleri altyapı sorunları ortaya çıkmadan önce proaktif olarak ayarlamasını sağlamak için gerçek zamanlı tanılama ve uzun vadeli eğilim analizinde kullanılabilir. Henüz bu tarz çözümlere ağ yönetimi özelinde sık rastlanmasa da, halihazırda kestirimci bakım odaklı AI çözümleriyle bunu başarmak mümkün. Yapay zeka ve analitik ikilisinin önümüzdeki dönemde ağ yönetimi alanında devrim yaratması ve birçok yeni kabiliyeti bu alana da getirmesi bekleniyor.

Network 360 ile gerçek zamanlı ağ yönetimi

İnnova tarafından geliştirilen yerli ve milli ağ yönetim sistemi Network 360, ağınıza bağlı tüm ekipmanları gerçek zamanlı izleme ve yönetme kabiliyeti sunar. Ağa bağlı yönlendirici, anahtar, erişim noktası, Linux ve Windows sunucuların performansını gerçek zamanlı takip eden Network 360, ağ ekipmanların verimini, bellek kullanımını, disk alanını ve ICMP, SNMP veya WMI protokolleriyle algılanabilen tüm verilerini raporlar.

Açıklamalarla bezenmiş kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Network 360, her ağa hızla uygulanabilir yapıdadır ve İnnova’nın alanında uzman mühendislerinin İSO sertifikalı destek hizmetini de içerir.

Network 360 kurumunuza aşağıdaki faydaları sağlar:

·       Tüm ağın tek bir noktadan izlenmesini ve yönetilmesini sağlayan Network 360, ağ cihazlarının durumlarını ve kullanımlarını anlık olarak raporlar.

·       Beklenmedik trafik artışları karşısında yaşanan sorunların anında fark edilmesini ve çözülmesini sağlar.

·       Ağ yöneticileri Network 360 aracılığıyla cihazlara uzaktan konfigürasyonlar tanımlayabilir.

·       Network 360 ile cihazlara özel tanımlanabilen alarm mekanizmaları sayesinde beklenmedik durumlar yaşandığında ilgili ekipler otomatik olarak bilgilendirilir.

İlgili Postlar

kentsel-yesil-altyapilar-sehirlerde-doga-ile-butunlesme

Kentsel Yeşil Altyapılar: Şehirlerde Doğa ile Bütünleşme

12 Ara 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr