Çok mobilsiniz ama ne kadar güvendesiniz?

Çok mobilsiniz ama ne kadar güvendesiniz?

5 Eyl 2014

2 dk okuma süresi

Şirketinizdeki bilgi akışına zemin oluşturan bilgi sistemleri altyapısı, teknolojinin iş süreçlerinde yaygınlaşmasıyla birlikte kolay yoldan vurgun yapmak isteyenlerin yeni gözdesi olmaya başladı. Uygun yöntemler eşliğinde kritik sistemlere sızmayı başaranlar, -tıpkı Fort Knox’un altın rezervlerini çarpmış gibi- devasa veri paketlerini ruhunuz bile duymadan sızdırabiliyor. Milyonlarca kullanıcının geçerli kredi kartı bilgisi, henüz piyasaya sürülmemiş endüstriyel tasarımlar, normalde kimsenin bilmemesi gereken ticari sırlar, henüz planlama aşamasındaki yeni iş fikirleri ve daha neler neler…

Aslında çoğu durumda farkında olmasanız da mobil cihazlarınız ile taşıdığınız veri, başkalarına ait sorumluluğu da omuzlarınıza yıkıyor. Gerek cihaz, gerekse kullandığınız uygulamalar nedeniyle bu verilerin kaybıyla karşı karşıya kalacağınız maddi zarar bir yana, ticari itibarın zedelenmesi ve hukuksal sorumluluklar hiç ummadığınız noktalara gidebilir.

Diğer yandan, mobilde bu açıkların nelerden kaynaklanabileceğini öngörebilmek başlı başına uzmanlık gerektiren bir konu… Bugün hemen her kurumda farklı özelliklere sahip ağ altyapılarının, sanallaştırma ve bulut tabanlı sistemlerin, kullanıcı odaklı işletim sistemlerinin, yüzlerce mobil cihazın ve tüm bunların üzerinde yer alan sayısız uygulamanın sürekli şirket veri akışıyla iletişim halinde olduğu bir yapıdan söz ediyoruz.

Bu konuda her şeyden önce önemli olan, nereye ve nasıl bakmanız gerektiğini bilmek… İşte bu nedenle bir süredir hayatımıza penetrasyon testi diye bir kavram var. Bu testin amacı, sistemlerde yaygın olarak karşılaşılan açıklardan kullanıcıların güvenlik (mobil güvenlik) bilincine kadar veri güvenliğini tehdit eden unsurları ortaya çıkarmak ve önlemini almaya teşvik etmek…

Hangi yöntemlere karşı duyarlı veya zayıfsınız?

Sizi koruduğuna inandığınız kişi veya çözümler işini ne kadar iyi yapıyor?

Biri koyduğunuz tüm engelleri aşıp sistemlerinize sızmayı başarırsa mobil güvenliği sağlamak için öncelikle hangi adımları atmanız gerekir?

İşte burada SANS Enstitüsü ve onun getirdiği metodolojiler (SEC575) devreye giriyor.

25 yıldan uzun bir süredir mobil güvenlik odaklı eğitimlerin merkezi olan SANS Enstitüsü (SANS Institute), sistemlerin ve ağların tehditlere karşı korunabilmesini sağlayan ve SEC 575 koduyla bilinen yoğun eğitim programları sunmasının yanı sıra, konunun birçok alanında standartları belirleyen kurum.

Bilgi güvenliği alanında bilgi güvenliği profesyonellerine yönelik çok sayıda araştırma dokümanı ve whitepaper yayımlayan SANS Enstitüsü, mobil güvenlik konusunda dünyadaki pek çok uygulamaya yol gösterici bir rol üstleniyor. Sistemler, masaüstü yazılımlar ve mobil uygulamalar, SANS eğitimleri ve araştırmaları neticesinde ortaya çıkmış kurallara bağlı kalınarak geliştiriliyor, test ediliyor ve kitlelerin kullanımına sunuluyor.

Mobil uygulama güvenlik testlerinde atılabilecek en sağlam adım: Güvenlik alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren ve sektöre öncülük eden SANS Enstitüsü’nün öngördüğü metodolojileri ve test yöntemlerini (SEC575) kullanmak veya SANS tarafından onaylanmış profesyonellere güvenmek…

Çünkü sadece; SANS Enstitüsü tarafından verilen GMOB (GIAC Mobile Device Security Analyst) sertifikasına sahip olan uzmanlar platform bağımsız test süreçlerini çalıştırarak uygulamalardaki tüm riskleri detaylı raporlarla ortaya koyabiliyor ve size özel çözümleri hazırlayabiliyor.

İlgili Postlar

Akıllı ev güvenlik sistemleri ve IoT'nin rolü

Akıllı ev güvenlik sistemleri ve IoT'nin rolü

23 Nis 2024

Güvenlik
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr