Verimliliği artırmak, günümüzde hangi ölçekten olursa olsun her işletmenin en önemli hedefi konumunda yer alıyor.
19 Eyl 2023
2 dk okuma süresi
Verimliliği artırmak, günümüzde hangi ölçekten olursa olsun her işletmenin en önemli hedefi konumunda yer alıyor. Dijital dönüşümde ilerlemeye çalışan kurumlar için verimliliğe katkı sağlayacak pek çok araç bulunuyor. İşletmelerin otomasyonu hızla benimsemesini sağlayan ve verimliliği büyük ölçüde artıran Robotik Süreç Otomasyonu (RPA), maliyetleri azaltırken iş süreçlerine hız ve kesinlik katıyor.
İş süreçlerini ve görevleri otomatikleştirmek için kullanılan RPA, tekrarlayan, belirli kurallara dayalı manuel işleri robot yazılımlar vasıtasıyla gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Pek çok sektörde ve iş alanında tercih edilen bu teknoloji, iş süreçlerinin hızla tamamlanmasının yanında insana bağlı hataların minimuma inmesini ya da tamamen ortadan kalkmasını sağlıyor.
Yapay zeka ve iş akışı otomasyon çözümlerinden faydalanan RPA, bir insan personelden farklı olarak 7/24 görev yapabiliyor. Böylelikle işletmeler zaman alan, rutin iş süreçlerini günün ya da haftanın her saati, hızla ve hatasız bir biçimde tamamlama fırsatı yakalıyor. RPA sayesinde kurumlar, çalışanlarını daha fazla verimli olabilecekleri yaratıcılık gerektiren görevlerde değerlendirme imkanı buluyor.
İşletmelere pek çok avantaj kazandıran RPA’yı hizmet olarak kullanmak da mümkün. Kurumlar herhangi bir altyapı yatırımı ya da lisanslama yapmadan RPA’nın avantajlarından yararlanabiliyor. Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu (RaaS) bulut tabanlı olduğu için geleneksel RPA çözümlerinden farklı olarak her yerden ulaşılabiliyor.
Maliyet
RaaS sayesinde işletmeler, büyük bir maddi yatırım yapmadan Robotik Süreç Otomasyonu’nu iş süreçlerine dahil ediyor. Bu sayede başlangıç maliyetlerini düşüren şirketler, sermayelerini daha farklı noktalarda değerlendiriyor.
Ölçeklenebilirlik
RaaS modelini tercih eden kurumlar, iş yüklerine göre robot sayısını ya da türünü kolayca ayarlıyor. Böylelikle gereğinden fazla hizmet almak zorunda kalmayan işletmeler, yatırımlarını en verimli biçimde değerlendiriyor.
Daima güncellik
RaaS sağlayıcısı kurumlar, robotları her daim güncel tutuyor. İşletmeler bu sayede her zaman en güncel teknolojilerden destek alma fırsatı elde ediyor.
Hızlı başlangıç
RPA modelinde robotları satın almak ve kurulumunu yapmak önemli bir zaman alıyor. RaaS’da ise işletmeler bu süreçleri atlayarak hızla robotlardan faydalanmaya başlıyor.
Bakım ve onarım
RaaS modelinde robotların bakım ve onarım gibi gereksinimlerini servis sağlayıcılar üstleniyor. Böylelikle kurumlar operasyonel risklerini en aza indiriyor.
İnnova’nın uzman kadrosu tarafından geliştirilen RaaS çözümü, işletmelerin rutin iş yüklerini herhangi bir lisanslama ya da altyapı yatırımı yapmadan hızla ve kolayca tamamlamalarını sağlıyor. Kurumları, Robotik Süreç Otomasyonu’nun bakım ve operasyonel devamlılık eforlarından da kurtaran RaaS, maliyet ve verimlilik avantajı sağlıyor.
Kurumlar, İnnova’nın robot üssündeki hazır ve ölçeklenebilir robot altyapısı sayesinde ihtiyaçları doğrultusunda dönemsel ya da kampanya bazında robot sayısını artırıp azaltabiliyor. İnnova’nın kullandıkça öde formülü, her ölçekteki işletmenin Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu’ndan yararlanabilmesini mümkün kılıyor.
Çeşitli iş senaryoları için İnnova’nın Hazır Robot Kütüphanesinde yer alan zengin kaynaklar, işletmelerin RaaS’ın avantajlarından hızla yararlanmasına yardımcı oluyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik geliştirilmiş kullanıma hazır robotlar, kurumların iş süreçlerine kolayca adapte ediliyor. İnnova’nın alanında uzman ekibi tarafından daima güncel tutulan RaaS modeli, işletmelerin operasyonel verimliliklerini artırmayı sağlıyor.
İnnova’nın RaaS çözümü, iş süreçlerini %90’a kadar hızlandırarak operasyonel verimliliği en üst noktalara taşıyor. Rutin ve tekrarlayan iş yüklerinin sorumluluğunu alarak personelin daha fazla teknik bilgi ve deneyim gerektiren görevlere yönlendirilmesine yardımcı olan RaaS, çalışan ve müşteri deneyimini geliştiriyor. İşletmelere hızlı yatırım geri dönüşü vadeden İnnova RaaS, iş doğruluğu ve kalitesini artırarak daha hızlı, hatasız ve verimli bir iş akışı sağlıyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital Dönüşüm