RPA'ya geçiş için nereden başlamalı?

rpaya-gecis-icin-nereden-baslamali

14 Kas 2022

2 dk okuma süresi

Orta ve büyük ölçekli pek çok şirket dijital dönüşüm çalışmalarının önemli bir parçası olarak otomasyondan daha fazla faydalanabilmenin yollarını arıyor. Çalışanların manuel olarak yapmak zorunda oldukları tekrar eden işler, verimliliği oldukça düşürürken hata riskini de artırıyor. Son yıllarda çok sayıda işletmenin kullanmaya başladığı pek çoğunun da kullanmak istese de yeterli kaynağa sahip olmadığı için geçiş yapamadığı Robotik Süreç Otomasyonu (RPA - Robotic Process Automation), sunduğu avantajlarla rekabette öne çıkma konusunda büyük bir rol oynuyor.

Kurumların kullanmakta oldukları yazılım sistemlerinde oturum açıp veri girebilen ve tanımlı görevleri otomatik olarak yerine getirebilen yazılım robotlarından oluşan RPA, aslında temelde insan davranışını taklit ediyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinden destek alan RPA ile çok farklı türde veri setlerinden bağlamlar yakalayıp önceden tanımlanmış davranışların tetiklenmesi mümkün hale geliyor. Bunu başarmak için optik karakter tanıma ile metin okuma ya da doğal dil işleme gibi teknikler kullanılıyor.

RPA’e geçiş zor mudur?

İş süreçlerinde otomasyona geçerek maliyetlerini düşürmek ve verimliliklerini artırmak isteyen pek çok işletme için en büyük engel nereden başlayacaklarını bilememeleridir. Kullanılacak yazılım robotlarını programlamak ve bakımlarını yapmak için gerekli olan teknik personeli istihdam etmek ve donanımsal ihtiyaçlara bütçe ayırmak da RPA kullanımına geçişi engelleyen diğer faktörlerdir.

Çözüm: Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu

Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu (RaaS - RPA as a Service), şirket içi bir otomasyon çözümü kurmak yerine bulut ortamında bulunan bir RPA platformundan ihtiyaç dahilindeki otomasyon robotlarını bir hizmet olarak kiralamayı ifade eder. RaaS tamamen bulut ortamında çalıştığı için işletmeleri altyapı, donanım ve lisans yatırımı yapmaktan kurtarır. Ayrıca yazılım robotlarını programlamak ve işletmek için teknik elemanlar istihdam etme gerekliliğinini de ortadan kaldırır. Kullanılan platformun güvenlik yamalarını ve güncellemelerini hizmetin alındığı şirket yapacağı için ek bir efor sarf etmeye de gerek kalmaz.

Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu ile alınan hizmet bir bulutta olduğu için kullandıkça-öde modeli ile gereksiz maliyetlerden kaçınarak tasarruf etmek de mümkün hale gelir. Şirket içindeki bilgisayarlara tek tek bir yazılım kurulması gerekmediği için RPA çok hızlı bir şekilde devreye alınabilir. Çalışanların otomasyon servislerine erişimi de çok kolaydır.

İnnova güvencesiyle otomasyona geçmek çok kolay

İnnova Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmetleri (RaaS) ile tekrar eden, zaman ve efor gerektiren işler yazılım robotlarına devredilerek tanımlı görevlerin çok hızlı ve hatasız bir şekilde yerine getirilmesi sağlanabiliyor. Donanım, lisans ve altyapı yatırımı yapmadan, geliştirme, işletme ve bakım işleri için bütçe ve insan kaynağı ayırmadan rutin iş süreçleri kolayca otomatikleştirilebiliyor.

İnnova Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmetleri müşterilerinin kullandıkları yazılım robotlarının yönetimi ve bakımı İnnova’nın uzman mühendisleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sayede kurumların teknik elemanlar için ek bütçe ayırmasına gerek kalmıyor. İş ihtiyaçları doğrultusunda kiralanan ve 7/24 çalışan RPA robotları, veri yakalama, veri derleme ve kullanılan uygulamalarda değişiklik yapma görevleri için yapılandırılabiliyor.

İş kalitesinde ve süreçlerde yakalanan artışla birlikte satış rakamları da artarken müşteri deneyimi de daha iyi bir hale geliyor. İnnova Robot Üssü’nün ölçeklenebilir robot altyapısı sayesinde dönemsel veya kampanya bazında kiralanan yazılım robotu sayısını geçici olarak artırmak ve belirlenen süre sonunda yeniden azaltmak maliyetleri de kontrol altında tutmayı sağlıyor.

Geleneksel RPA yaklaşımlarından daha ulaşılabilir olan ve çok daha esnek bir çözüm sunan İnnova Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmetleri, operasyonların sürdürülebilir gelişimine de destek oluyor.

İlgili Postlar

high tech eart

Çoklu Algılayıcı Sistemler: Çevresel İzleme ve Yönetim

27 Oca 2025

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr