Üretkenliğinizi artıracak en iyi 10 yapay zeka aracı
3 Tem 2024
3 dk okuma süresi
Son yıllarda hızla gelişen üretken yapay zekâ araçları metin, resim ve video gibi çeşitli içerik türlerini otomatik olarak üretebilen yapay zekâ modelleri olarak ifade ediliyor. ChatGPT, DALL-E ve Midjourney gibi uygulamalar sayesinde kullanıcıların yönlendirmeleri doğrultusunda yaratıcı ve yenilikçi içerikler oluşturuluyor. Bu teknoloji, işletmelere verimlilik ve hız kazandırarak özellikle pazarlama, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi gibi alanlarda önemli avantajlar sunuyor. Peki işletmeler hangi üretken yapay zekâ çözümlerinden hangi noktalarda faydalanıyor?
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, insan-bilgisayar etkileşiminde devrim yaratıyor. Doğal konuşma ve çeşitli görevleri yerine getirmek için tasarlanan ChatGPT, dile dayalı yanıtları işleme ve üretme konusunda üstün bir performans sergiliyor. Bu da onu kişisel ve profesyonel kullanım için değerli bir araç haline getiriyor.
Öne çıkan özellikleri: Eklenti gücü, gelişmiş kodlama ve hata ayıklama yeteneği, çoklu dil desteği
QuillBot, yazarlar ve araştırmacılar için bir dizi yapay zekâ aracı sunarak çalışmalarını geliştirmelerine olanak tanıyor. Metin düzeltmek, araştırma sürecini hızlandırmak veya intihalle mücadele etmek için değerlendirilen QuillBot, daha iyi metinler oluşturmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.
Öne çıkan özellikleri: Metinler hakkında yorum yapabilme, gelişmiş dilbilgisi becerileri, uzun yazıları özetleme yeteneği
Descript, sezgisel araçlar ve yapay zekânın gücüyle ses ve video düzenlemede büyük fark yaratıyor. Zaman çizelgeleri üzerinde saatler harcamak yerine Descript sayesinde kullanıcılar ses ya da video içeriğini yazıya dökülmüş metin kullanarak düzeltiyor. Gelişmiş özelliklere sahip olan bu kullanıcı dostu platform, teknik bilgi gerektirmeden düzenleme yapılmasını mümkün kılıyor.
Öne çıkan özellikleri: Zahmetsizce ses düzenleme, gelişmiş greenbox becerileri, transkripsiyon gücü
DigitalOcean tarafından geliştirilen Paperspace, yüksek performanslı bilgi işlem erişiminde devrim yaratıyor. Bu bulut tabanlı platform, profesyonellerin karmaşık iş yükleriyle başa çıkmalarına ve isteğe bağlı olarak makine öğrenimi modellerini çalıştırmalarına olanak tanıyor. İşletmelerin bilgi işlem ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan Paperspace, kullanıcıların bulut bilişimin gücünden yararlanarak yerel donanım sınırlamalarından kurtulmasını sağlıyor.
Öne çıkan özellikleri: Düşük kiralama maliyetleriyle güçlü GPU havuzuna erişim, kolaylaştırılmış makine öğrenimi iş akışı, iş birliğine ve yeniliğe teşvik
Son derece yenilikçi bir metinden görsele dönüştürme aracı olan Midjourney, yazılı açıklamaları büyüleyici görseller haline getiriyor. Kullanıcı dostu bir Discord botu aracılığıyla kullanılan Midjourney’de kullanıcılar, ihtiyaç duydukları görseli tarif ediyor ve yapay zekâ komut üzerine çalışarak söz konusu talebi saniyeler içinde gerçek bir görsele dönüştürüyor. Midjourney hem amatör kullanıcılar hem de deneyimli dijital sanatçılar tarafından sıklıkla kullanılıyor.
Öne çıkan özellikleri: Discord entegrasyonu, komutları özelleştirme seçenekleri, hızlı içerik oluşturmak
Yenilikçi bir yapay zekâ aracı olan GitHub Copilot, ihtiyaçları öngörerek yazılımcılara kodlama desteği sağlıyor. GitHub Copilot, projenin bağlamına göre kod blokları önererek programcıların kodu daha hızlı ve daha az hatayla yazmasına olanak tanıyor. Kullanıcıların kodlama hızını artıran GitHub Copilot, aynı zamanda hataların ve yazım yanlışlarının önlenmesine de yardımcı oluyor. Böylece yazılımcılar, programlamanın yaratıcı yönlerine odaklanacak vakti yaratabiliyor. Her düzeydeki programcıya destek verebilen GitHub Copilot daha temiz, daha verimli kod yazma imkanı yaratıyor.
Öne çıkan özellikleri: Akıllı kod tamamlama, çok dilli uzmanlık, kişiselleştirilmiş öğrenme
Hepsi bir arada çalışma çözümü sunan Notion uygulaması, Notion AI ile güçleniyor. Bu yenilikçi yapay zekâ özelliği, kullanıcıların Notion deneyimine entegre olarak daha verimli beyin fırtınaları yapma, yazı yazma ve projeleri yönetme imkanı sağlıyor. İster araştırma yapan bir öğrenci, ister projeleri yöneten bir serbest çalışan veya karmaşık girişimler üzerinde iş birliği yapan bir ekip olsun, Notion AI çalışma sürecini daha akıllı hale getiriyor.
Öne çıkan özellikleri: Yapay zekâ destekli içerik oluşturma, metin özetleme ve düzenleme, iş akışını otomatikleştirme
Bu yaratıcı uygulama üretkenlik, ekip çalışması ve iş-hayat dengesi için zamanı optimize eden akıllı bir takvim özelliği sunuyor. Reclaim AI, bireylere ve ekiplere, iş akışlarını kolaylaştırma, akıllı planlama ve zaman yönetimi araçları aracılığıyla en yüksek üretkenliği elde etme gücü veriyor.
Öne çıkan özellikleri: Zahmetsiz görev planlaması, derin çalışmaya odaklanma, veriye dayalı zaman yönetimi
Konuşmaların kaydedilmesini ve belgelenmesini kolaylaştıran yapay zekâ destekli bir transkripsiyon hizmeti olan Otter, doğru ve verimli transkripsiyona ihtiyaç duyan kişiler ve toplantıları ya da sunumları kaydedip belgelemesi gereken işletmeler için ezber bozan özellikler sunuyor.
Öne çıkan özellikleri: Gerçek zamanlı transkripsiyon, birden fazla kişinin olduğu toplantılarda konuşmacıyı tanımlama, senkronize ses ve metin desteği
Runway, içerik oluşturuculara makine öğrenimini çeşitli türde yaratıcı görevler için kullanma imkanı veriyor. Bu kullanıcı dostu platform, kodlama veya makine öğrenimi uzmanlığı ihtiyacını ortadan kaldırarak yapay zekâyı her beceri düzeyindeki kişiler için erişilebilir hale getiriyor. Kısaca Runway, kelimelerle tanımlayarak veya en yeni yapay zekâ modellerinin yardımıyla mevcut içeriği değiştirerek görüntüler, videolar ve animasyonlar oluşturmayı sağlıyor.
Öne çıkan özellikleri: En son yapay zekâ modellerinden yararlanma, yapay zekâ destekli video düzenleme, eklenti entegrasyonu
İlgili Postlar
Dijital iş gücü nedir?
25 Eyl 2024
Dijital Dönüşüm