17 Nis 2023
2 dk okuma süresi
Ağ teknolojileri işletmelerin tüm süreçleri için kritik öneme sahiptir. Etkin biçimde takip edilmeyen ve iyi yönetilmeyen ağlar, kurumlar için yıkıcı etkilere neden olabilir. Olası bir ağ arızası, şirketlerde iş süreçlerinin yavaşlamasına ve hatta kesintiye uğramasına yol açabilir. Zamana karşı yarışılan kritik süreçlerde ağ arızalarının kurumlara maliyeti, tahmin edilenin çok ötesine taşınabilir. Bu nedenle kurumlar, ağ yönetimi noktasında ince eleyip sık dokumalıdır.
Ağ yönetimi nedir?
Ağ yönetimi, bir ağın güvenli, verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için kullanılan bir dizi teknoloji, uygulama ve yöntemleri içeren bir disiplindir. Ağ yönetimi, ağın genel yapısını, donanım ve yazılım bileşenlerini, veri akışını ve diğer önemli unsurları yönetmek için kullanılan süreçleri ifade eder.
Ağın performansını, kullanılabilirliğini ve güvenliğini artırmak için tasarlanan ağ yönetimi çözümleri, ağdaki cihazların, uygulamaların, hizmetlerin ve verilerin izlenmesi, yönetilmesi ve korunması için çeşitli araçlar kullanır.
Doğru ağ yönetimi çözümünü kullanmayan işletmeler, pek çok maliyetle yüzleşiyor
Ağda yaşanacak beklenmedik bir arıza, işletmelere birçok noktada kayıp yaşatır. Ağ arızaları çalışanların iş süreçlerini yavaşlatır ve hatta durdurabilir. Kesintiler, uygulamaların çökmesine ve veri kaybı yaşanmasına neden olur. Çalışanların işlerini yapmalarını da zorlaştıracağı için ağ arızaları öncelikli olarak verimlilik noktasında işletmelere zarar verir.
İş sürekliliği için de ciddi bir tehdit oluşturan ağ arızaları, işletmelerin müşterileri ve iş ortaklarıyla olan bağlantılarını durdurarak, gelir kaybına yol açabilir. Ayrıca tamir ve onarım maliyetleri de işletmeler için önemli bir gider kalemi haline gelebilir. Arızalanan ağ donanımlarının değişmesi de ortaya çıkabilecek senaryolar arasındadır. Bu da işletmenin tamir ve onarım maliyetlerini artırabilir.
Doğru ağ çözümünü kullanmayan şirketler, ağ arızaları sebebiyle müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. İşletmenin müşterileriyle olan bağlantısının kesilmesi, müşteri memnuniyetini önemli ölçüde etkiler. Özellikle e-ticaret siteleri gibi çevrimiçi işletmelerde, müşterilerin sipariş verememesi veya alışveriş yapamaması, müşteri kaybına neden olur.
Ağ arızalarının kurumlara getireceği en büyük maliyet de itibar kaybıdır. Müşterilerde, iş ortaklarında veya yatırımcılarda, ağ arızaları nedeniyle işletmenin güvenilirliğine veya profesyonelliğine dair endişeler ortaya çıkabilir. Bu olası endişeleri gidermek ve tabloyu tersine çevirmek, uzun bir sürece yayılabilir.
Tüm bu faktörler, ağ arızalarının işletmelere ciddi maliyetlerinin olduğunu gösteriyor. Bu nedenle işletmelerin doğru ve güvenilir ağ yönetimi çözümleriyle çalışması, kritik önem taşıyor.
İnnova Network 360, ağda maksimum verimlilik ve güvenlik sunuyor
İnnova’nın uzman kadrosu tarafından geliştirilen yerli ve milli ağ yönetimi sistemi Network 360, kurumların ağdan elde edecekleri faydayı maksimum seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Kullanıcı dostu arayüzü, üst düzey ağ bilgisine sahip olmadan dahi tüm ağ üzerinde sunduğu gelişmiş kontrol imkanı ve açıklamalı modülleriyle Network 360, her ölçekteki işletmelerin ağ yönetimi ihtiyacını karşılıyor.
Tüm ağı tek bir noktadan kolayca izlemeyi ve yönetmeyi mümkün kılan Network 360, ağdaki cihazların durumları hakkında anlık olarak raporlamaya imkan veriyor. Böylece ağ yöneticileri, süreçleri anbean takip edebiliyor ve beklenmedik trafik artışlarında ortaya çıkabilen problemleri kolayca tespit ederek çözüme kavuşturuyor. Ayrıca cihazlara özel tanımlanabilen alarm sistemleri sayesinde, olağandışı durumlarda ekiplerin otomatik olarak uyarılmasını da sağlayan Network 360, ağ yöneticilerinin uzaktan konfigürasyon yapmasına da olanak tanıyor.
Kullanıcılara ihtiyaç duymaları durumunda her bir modül için yardım açıklamaları ve İnnova’nın uzman mühendisleri tarafından kapsamlı destek hizmeti de sunan Network 360, işletmelerin ağ ile ilgili tüm ihtiyaçlarına gelişmiş çözümler sunuyor. Böylece kurumlar, ağ sistemlerinde minimum sorun yaşayarak, iş süreçlerinde kesinti yaşamıyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital Dönüşüm