E-ticarete adım atmak isteyen işletmelerin müşterilerine hızlı ve kolay ödeme çözümleri sunması büyük önem taşıyor.
19 Oca 2024
2 dk okuma süresi
E-ticarete adım atmak isteyen işletmelerin müşterilerine hızlı ve kolay ödeme çözümleri sunması büyük önem taşıyor. Pek çok küçük ölçekli kurum havale, EFT ve kapıda ödeme gibi sınırlı ödeme seçenekleri nedeniyle müşteri kitlesini artırmakta zorlanıyor.
İnternet üzerinde en çok tercih edilen ödeme yöntemi olan kredi kartı ile ödeme, e-ticarete başlayan kurumlar için büyük önem taşıyor. Potansiyel müşteri kitlesinin çok büyük bir kısmı ödeme aracı olarak kredi kartını tercih ederken e-ticaret şirketlerinin bu ödeme yöntemini portföyüne eklemesi neredeyse bir zorunluluk olarak karşılarına çıkıyor.
Müşteriler çevrim içi alışverişte hızlı ve kolay ödeme çözümlerini daha çok tercih ediyor. Kredi kartı ve banka kartı ile ödeme seçenekleri, geleneksel yöntemler olmalarının yanında halen hızlı ve kolay olmaları nedeniyle öne çıkıyor. Ödeme aşamasında kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme seçeneğini göremeyen pek çok e-ticaret müşterisi alışverişi tamamlamadan platformdan ayrılıyor ve söz konusu e-ticaret uygulamasını/sitesini uzun bir süreliğine gündeminden çıkarıyor.
İşletmelerin çevrim içi alışverişlerde güvenli ve kolay ödeme alabilmelerini sağlayan sanal POS çözümleri internet üzerinden çalışarak e-ticaret platformları, mobil uygulamalar veya web siteleri aracılığıyla müşterilerden ödeme alınmasını sağlıyor.
Sanal POS çözümleri, müşteri bilgilerini güvenli bir şekilde şifreleyen SSL teknolojisini kullanarak ödeme işlemlerini güvence altına alıyor. Kurumlar sanal POS sayesinde kredi kartlarından banka kartlarına, dijital cüzdanlardan taksit seçeneklerine kadar geniş bir ödeme yelpazesine erişebilir hale geliyor.
Sanal POS çözümleri e-ticaretin hızla büyüdüğü günümüzde işletmelere çevrim içi satışlarda güvenli ve etkili bir ödeme altyapısı kurmada yardımcı oluyor. Sanal POS çözümleri maliyet etkinliği, hızlı entegrasyon ve geniş ödeme seçenekleri sunarak e-ticaret dünyasında işletmelere rekabet avantajı yaratıyor. Sanal POS sayesinde müşterilerin ürünü sepette bırakma oranı da düşüyor.
İşletmelerin sanal POS’tan yararlanabilmek için bankalara tek tek başvuruda bulunmaları ve gerekli evraklarla beraber teknik yeterlilikleri sağlamaları gerekiyor. Ancak bu zorlu süreçle uğraşmak istemeyen kurumlar sanal POS’u hizmet olarak sunan bir sağlayıcıyla anlaşarak hem süreci hızlandırıyor hem de maliyetlerini düşürüyor.
İnnova tarafından geliştirilen PayFlex Sanal POS kurumların herhangi bir yazılım ya da donanım yatırımı yapmasına gerek kalmadan Türkiye’nin önde gelen 13 bankasından ödeme almalarını sağlıyor. PayFlex Sanal POS ile işletmelerin değişen yasal zorunluluklar için herhangi bir düzenleme ya da geliştirme yapmalarına da gerek kalmıyor. İnnova’nın uzman kadrosu tarafından sunulan PayFlex Sanal POS her zaman regülasyonlara tamamen uyumlu bir biçimde hizmet sağlıyor.
Bulut altyapısıyla işletmelere düşük maliyetli bir tahsilat kanalı sunan PayFlex Sanal POS birden çok sunucu üzerinde dağıtık bir yapıda çalışıyor. Bir bankanın sisteminde sorun olması durumda ödeme işlemini çalışır durumdaki bir başka bankaya otomatik olarak yönlendiren ve işlemin başarıyla tamamlanmasını sağlayan PayFlex Sanal POS kullanıcıların hızla ve kolayca ödeme yapmasına yardımcı oluyor.
Uluslararası güvenlik standartlarına tamamen uyumlu bir ödeme aracı olan PayFlex Sanal POS, 128 bit SSL, Visa, Verfied by Visa ve MasterCard SecureCode sertifikalarının gerektirdiği kriterleri karşılıyor. PCI DSS Level 1 sertifikasına sahip olan PayFlex Sanal POS, kredi kartı bilgilerinin güvenle saklanmasına imkân sağlıyor.
Müşterilere son derece hızlı ve güvenli bir ödeme süreci vadeden İnnova PayFlex Sanal POS, kolay ve sorunsuz tamamlanan işlemler sayesinde müşteri memnuniyetini artırıyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital Dönüşüm