Doğru e-Fatura uygulamasını seçmek işletmelere neler kazandırır?

Dijital dönüşümün faydalarından yararlanan kurumlar hem rekabet avantajı elde ediyor hem de ticari risklerini en aza indiriyor.

Doğru e-Fatura uygulamasını seçmek işletmelere neler kazandırır?

19 Eki 2023

2 dk okuma süresi

Dijital dönüşümün faydalarından yararlanan kurumlar hem rekabet avantajı elde ediyor hem de ticari risklerini en aza indiriyor. Dijitalleşmeyle beraber iş dünyasına dahil olan e-Fatura, işletmelerin vakit alan pek çok faturalama görevini kolayca tamamlamasına ve mevcut kaynaklarını daha etkin kullanmasına yardımcı oluyor.

e-Fatura nedir?

Geleneksel kağıt fatura yerine dijital formatta oluşturulan, iletilen ve saklanan e-Fatura, dijital dönüşümün bir parçası olarak işletmelerin mali işlemlerini dijitalleştiriyor. Kurumların muhasebe süreçlerini kolaylaştıran e-Fatura, maliyetlerin de azalmasını sağlıyor.  

Fiziksel faturaların içerdiği tüm bilgilere sahip olan e-Fatura; e-İmza ve Mali Mühür uygulamalarını da kapsıyor. Böylelikle e-Fatura’nın kaynağı, doğruluğu, içerik bütünlüğü ve değişmezliği garanti altına alınıyor. Aynı zamanda vergi kaçaklarının ve kayıplarının da önüne geçiliyor. 

Hangi işletmeler e-Fatura’ya geçmek zorunda?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Temmuz 2023 tarihli düzenlemeye göre şu grupların e-Fatura’ya zorunlu olarak geçiş yapması gerekiyor:

  • 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapacak.  

  • 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olan e-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefler, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçiş yapacak.   

  • Brüt satış hasılatı tutarına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler için başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023, aynı firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024 olacak.  

  • Gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçecek.  

e-Fatura işletmelere hangi avantajları kazandırıyor?

İşletmeler e-Fatura’ya geçerek hem iş süreçlerini daha verimli hale getiriyor hem de çevresel etkileri minimuma indiriyor. e-Fatura kullanan kurumlar, faturalama işlemleri için kağıt başta olmak üzere gereksiz kaynak kullanımının önüne geçiyor. Tamamen çevre dostu olan e-Fatura uygulaması sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor. 

GİB’e yapılacak yasal bildirim sürecini otomatikleştiren e-Fatura, verileri ERP sistemlerinden çekerek müşterilere iletilmesini mümkün kılıyor. Birden fazla merkezi ya da ofisi olan yapılarda kurumların fatura verilerini birleştiren e-Fatura, işletmelere çoklu fatura şablonları oluşturarak iş süreçlerini pratikleştirme imkanı sunuyor. 

PayFlex e-Fatura kullanan işletmeler güncel mevzuatlara anında uyum sağlıyor

GİB tarafından e-Fatura alanında özel entegratörlük izni alan İnnova, işletmelerin e-Fatura’ya geçmek için yapmaları gereken bilgi işlem yatırımı gereksinimini ortadan kaldırıyor. İnnova PayFlex e-Fatura çözümü sayesinde herhangi bir altyapı yatırımına ihtiyaç olmadan aynı gün içinde e-Fatura kesmeye başlanabiliyor. 

İnnova’nın PayFlex e-Fatura hizmetine başvuran işletmeler GİB’in sistemiyle kolayca entegre olarak İnnova’nın 7/24 kesintisiz çalışma garantisiyle hiçbir aracı şirket olmaksızın e-Fatura gönderip alabiliyorlar. Tüm geçiş süreci İnnova’nın alanında uzman kadrosu tarafından yönetilen PayFlex e-Fatura, şirketlerin ERP sistemlerine de kolayca entegre oluyor. Kurumların sistemlerini hem Maliye Bakanlığı hem de uluslararası e-Fatura standartlarına uygun hale getiren PayFlex e-Fatura, UBL (Universal Business Language) ve EFKS’ye (Elektronik Fatura Kayıt Sistemi) tamamen uyumlu olarak çalışıyor.

Yeni çıkan ya da değişen mevzuat ya da regülasyonlara anında adapte olan PayFlex e-Fatura, ücretsiz güncellemelerle kurumları en son standartlara uyumlu hale getiriyor. Böylece işletmelerin yeni mevzuat veya regülasyonlara adapte olabilmek için herhangi bir destek almasına ya da efor harcamasına gerek kalmıyor. İnnova’nın geliştirdiği PayFlex e-Fatura, işletmelerin e-Fatura’nın avantajlarından aynı gün içinde yararlanmaya başlamasına ve kesintisiz hizmet almasına olanak tanıyor.

İlgili Postlar

Uretken-yapay-zeka-dijital-donusumu-nasil-etkiliyor

Üretken yapay zekâ günümüzde dijital dönüşümü nasıl etkiliyor?

30 Eki 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr