Ağ yönetimi çözümlerinde doğru tercih neden önemli?
İşletmeler, iş süreçlerini kesintisiz ve yüksek verimlilikle sürdürebilmeleri için başarılı bir ağ yönetimine ihtiyaç duyuyor.
15 Kas 2023
2 dk okuma süresi
İşletmeler, iş süreçlerini kesintisiz ve yüksek verimlilikle sürdürebilmeleri için başarılı bir ağ yönetimine ihtiyaç duyuyor. Beklenmedik arızalar, ağ kalitesinin düşmesine ve iş süreçlerinin aksamasına neden oluyor. Doğru ağ yönetimini tercih etmek işletmelerin iş sürekliliğinde aksamalar yaşanmamasını sağlayarak ticari riskleri azaltıyor.
İşletmelerin hem bugününü anlamasında hem de geleceği tahmin etmesinde verileri doğru yorumlayabilmek kritik bir rol üstleniyor. Ancak verinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için ağ yönetimi çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Ağ yönetimi; ağ altyapısının etkili bir şekilde planlanması, kurulması, izlenmesi, yönetilmesi ve bakımının yapılmasını sağlayan bir dizi süreci kapsıyor. İşletmeler ağ yönetimi çözümlerini kullanarak kaynak paylaşımından iş sürekliliğini sağlamaya, uzaktan erişimden sorun gidermeye, veri yedeklemeden yönetim ve izlemeye kadar pek çok noktada fayda elde ediyor.
Çalışanların ve sistemlerin veri ve bilgi alışverişini kolaylaştıran ağ yönetimi, iş süreçlerini daha verimli hale getiriyor. Personelin daha hızlı ve etkili bir şekilde işbirliği yapmalarına imkan veren ağ yönetimi, kullanılan kaynakların ağ üzerinden paylaşılmasını sağlıyor. Böylelikle kurumlar kaynaklarını daha etkili değerlendirme fırsatı yakalıyor.
Hızlı ve güçlü bir ağ yönetimi, iş sürekliliğinin sağlanmasında kritik rol oynuyor. Kesintilerin ve aksamaların olmadığı bir ağda, iş süreçlerinde beklenmedik kesintiler ve zaman kayıpları da yaşanmıyor.
Kurumlar tarafından hibrit ve uzaktan çalışmanın sıklıkla tercih edildiği günümüzde ağ yönetimi çözümleri, çalışanların ofisten bağımsız olarak iş süreçlerine dahil olmasına yardımcı oluyor. İlgili personel, ofis dışında da ağa bağlanabiliyor ve böylece iş sürekliliğinde herhangi bir aksama oluşmuyor.
Ağ yönetimi çözümleri, ağda meydana gelen sorunların tespitinde ve çözümünde kritik rol oynuyor. Gelişmiş ağ yönetimi uygulamaları, BT ekiplerinin sorunları kolayca teşhis etmesine yardımcı oluyor. Böylelikle kesintiler ve kesintilerin yol açabileceği kayıplar en aza iniyor.
Veri yedekleme ve felaket kurtarma stratejileri sayesinde ağ yönetimi çözümleri, veri kayıplarının önüne geçiyor. Bu sayede işletmeler ciddi ticari risklerle karşı karşıya kalmadan yedeklenmiş verilerini kullanarak faaliyetlerini sürdürebiliyor.
Ağ yönetimi, kullanıcılara ağdaki tüm cihazları ve kaynakları merkezi bir şekilde izleme ve yönetme yeteneği sunuyor. Böylece BT ekipleri kolayca ağdaki değişiklikleri izliyor, cihazların durumunu kontrol ediyor ve gerektiğinde ağ performansını optimize ediyor.
İnnova tarafından geliştirilen yerli ve milli ağ yönetimi çözümü Network 360, işletmelere ağ yönetiminde ihtiyaç duydukları tam kontrolü sağlıyor. Ağdaki tüm cihaz ve ekipmanları gerçek zamanlı olarak izleme ve yönetme yeteneği sunan Network 360; ağ ekipmanların verimini, bellek kullanımını, disk alanını ve ICMP, SNMP veya WMI protokolleriyle algılanabilen tüm verileri raporlama imkanı sunuyor.
Üst düzey bir ağ bilgisine ihtiyaç duymadan küçük ya da büyük tüm ağları kolayca kontrol etmeyi sağlayan Network 360, beklenmedik trafik artışlarını takip ederek yaşanan sorunların hızla tespit edilmesine yardımcı oluyor. Network 360’ı tercih eden kurumlar özel tanımlanan alarmlar sayesinde beklenmedik durumlarda ilgili ekipleri otomatik bilgilendirebiliyor. Böylece riskli bir süreç ortaya çıkmadan BT ya da ağ yönetimi ekipleri durumdan haberdar olarak harekete geçiyor.
İnnova’nın alanında uzman kadrosu tarafından geliştirilen Network 360, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde işletmeye ait tüm ağın kolayca yönetilmesini sağlıyor. Cihazlara uzaktan konfigürasyon tanımlamayı da mümkün kılan Network 360, sahaya yayılmış ağ cihazlarını kolayca haritalıyor ve üzerlerinde tam kontrol sunuyor.
İlgili Postlar