12 Haz 2023
2 dk okuma süresi
Günümüzde hemen hemen her işletme oldukça büyük miktarlarda veri üretiyor. Verinin işlenmesi gereken her yerde ise rutin, zaman alan ve tekrarlayan görevler ortaya çıkıyor. İşletmeler hem verimliliği artırmak hem de maliyet avantajı elde etmek için bu tür görevleri otomasyonla çözmenin yollarını arıyor.
Yazılım robotları kullanılarak iş süreçlerinin otomatikleştirilmesini ifade eden Robotik Süreç Otomasyonu (Robotic Process Automation - RPA), tekrarlayan ve kural tabanlı görevleri, sistemler arası veri aktarımlarını ve insanların manuel olarak gerçekleştirdiği pek çok işi otomatik olarak gerçekleştiriyor. İş süreçlerini daha verimli hale getirirken insan hatalarını ve zaman kaybını en aza indiren RPA, iş akışlarına göre belirlenmiş kuralları takip ediyor.
RPA, işletmelere pek çok avantaj kazandırıyor olsa da yatırım maliyeti, ölçeklenebilirlik gereksinimleri, uzman personel ihtiyacı, teknik destek ve bakım gibi sebepler, RaaS’ın ön plana çıkmasına neden oluyor.
Robotik süreç otomasyonu yani RPA’nın hizmet olarak sunulduğu iş modelini ifade eden RaaS (RPA as a Service), herhangi bir lisanslama ya da altyapı yatırımı gerektirmiyor. İşletmelerin robotik süreç otomasyonu teknolojisine erişimini kolaylaştıran ve maliyetleri düşürmeyi sağlayan RaaS, hizmet sağlayıcılar tarafından abonelik sistemiyle ücretlendiriliyor. Böylece kurumlar aldıkları ya da tercih ettikleri hizmet kadar ödeme yapıyor. İşletmelere teknik destek ve bakım, maliyet tasarrufu ve risk azaltma gibi avantajlar sunan RaaS, ihtiyaçlara göre kolayca ölçeklenebiliyor.
RaaS modeli, lisanslama ücretlerini veya altyapı maliyetlerini minimuma indiriyor. Bu sayede işletmeler yatırım maliyetlerini düşürüyor ve sadece ihtiyaç duydukları sürece ödeme yapıyor.
RaaS işletmelerin ihtiyaçlarına göre robot kapasitesini artırma veya azaltma esnekliği sağlıyor. İşletmeler, gereksinim duydukça hizmet seviyesini artırabiliyor ya da azaltabiliyor.
RaaS sayesinde işletmeler güncelleme ya da bakım gibi teknik konuları hizmet sağlayıcılara devrediyor. Böylece işletmeler, daha az zaman ve kaynak harcıyor.
RaaS’tan faydalanan işletmeler, güncel teknolojik çözümleri ve uzmanlığı, hizmet sağlayıcılar aracılığıyla elde ediyor. Bu sayede her daim en son teknoloji, iş süreçlerini optimize ediyor.
İnnova, alanında uzman profesyoneller tarafından geliştirilen RPA çözümünü uçtan uca yönetilen servis modeliyle sunuyor. İnnova Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmeti (RaaS), işletmelerin zaman ve efor gerektiren iş yüklerini kolayca yazılım robotlarına devretmelerini sağlıyor. Herhangi bir lisans ya da altyapı maliyeti gerektirmeden iş süreçlerine entegre olan İnnova’nın RaaS çözümü, aynı zamanda geliştirme, işletme ve bakım için kaynak ayırmaya da ihtiyaç duymuyor. İlgili personelin haftalar sürecek çalışmasıyla tamamlanacak görevleri birkaç saatte sonlandıran İnnova RaaS, kural bazlı yapay zeka ve iş akışı otomasyonu teknolojilerinden faydalanıyor.
Kurumlara verimlilik noktasında büyük katkı sağlayan İnnova RaaS çözümü, insan kaynaklı hataları da ortadan kaldırıyor. Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmeti sayesinde kurumlar daha yüksek iş doğruluğu ve kalite artışı elde ediyor. İş süreçlerini %90’a kadar hızlandıran işletmeler buna bağlı olarak operasyon yönetimi noktasında daha hızlı ve hatasız sonuçlar alıyor. Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmeti sayesinde rakiplerinden daha fazla analiz ve veri elde eden şirketler, rekabette elde ettikleri bu avantajı satış sayılarına da taşıyor. Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmeti, personelin üzerindeki rutin ve ağır görevleri teslim alarak hem çalışan deneyimini geliştiriyor hem de görevleri hızla yerine getirerek müşteri memnuniyetini artırıyor.
İnnova’nın gelişmiş RaaS çözümü kurumlara, ihtiyaç duyduklarında ya da dönemsel olarak robot sayısını artırıp azaltmalarına da imkan tanıyor. Böylece işletmeler ihtiyaçlarına denk bir hizmet alarak, maliyet tasarrufu da sağlıyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital Dönüşüm