İşletmeler kullandıkça öde sistemi sayesinde buluttan yararlanırken tasarruf ediyor

İşletmeler kullandıkça öde sistemi sayesinde buluttan yararlanırken tasarruf ediyor

19 Nis 2024

2 dk okuma süresi

Verimliliklerini artırmak ve maliyetlerini düşürmek isteyen işletmelerin buluta geçiş yapmaları artık kaçınılmaz bir hal alıyor. Kurumlar bulutun avantajlarından yararlanırken bir yandan da maliyetlerini kısarak ticari risklerini en aza indiriyor. Bulut bilişimin hizmet maliyetlerinden endişe duyan işletmeler son yıllarda popülerlik kazanan “kullandıkça öde” modeli sayesinde maliyetlerini rahatlıkla kontrol altında tutma fırsatı yakalıyor.

Kullandıkça öde modelinde yalnızca hizmetinin kullanıldığı süre için ödeme yapılıyor. Bu da geleneksel lisanslama modellerine kıyasla daha esnek ve ölçeklenebilir bir maliyet yapısı sunuyor. Örneğin bir kurum belirli bir uygulamayı veya depolama alanını yoğun olarak kullanmıyorsa bu model sayesinde gereksiz ödemelerden kaçınıyor ve yalnızca kullandığı hizmetler için ödeme yapıyor.

Kullandıkça öde sistemi işletmelere gereksinimlerine göre esneklik sağlama imkanı tanıyor. Kurumlar ihtiyaçları değiştikçe veya talepler arttıkça hizmetleri kolayca ölçeklendirebiliyor. Böylece gereksiz kaynak kullanımı ve maliyetler en aza iniyor. Ayrıca işletmelerin bulut hizmetlerini daha verimli bir şekilde kullanmalarını ve beraberinde kaynakların daha etkili bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Kullandıkça öde modeli sayesinde kurumların bütçe planlaması da kolaylaşıyor. Sabit aylık ücretler yerine gerçek kullanıma dayalı ödemeler, işletmelere daha öngörülebilir bir maliyet yapısı vadediyor. Böylece kurumların bütçe planlaması daha etkili hale geliyor ve beklenmedik maliyet artışlarıyla başa çıkmaları kolaylaşıyor.

Bulut bilişimden en yüksek faydayı elde etmek isteyen işletmeler kullandıkça öde modeli sayesinde maliyetleri kontrol altında tutuyor. Esneklik, ölçeklenebilirlik ve daha öngörülebilir maliyetler, kurumların rekabet noktasında avantaj kazanmalarına ve büyüme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor. İnnova tarafından yenilikçi bir yaklaşımla geliştirilen ve bulut hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan dijital hizmet platformu Cloudworks, kullandıkça öde iş modeliyle ihtiyaç duyulmayan ek özellikler ve fazladan tahsis edilen kaynakların yol açtığı gereksiz maliyetleri ortadan kaldırıyor. 

İşletmeler kullandıkça öde sistemi sayesinde buluttan yararlanırken tasarruf ediyor

Bulut bilişim işletmelere ne gibi yararlar sağlıyor?

Bulut bilişim maliyet avantajlarıyla dikkat çekse de bu teknolojinin işletmelere sağladığı daha pek çok önemli kazanç bulunuyor. Esneklik ve ölçeklenebilirlik bulut bilişimin diğer önemli avantajları olarak öne çıkıyor. Kurumlar, bulut tabanlı hizmetler aracılığıyla kaynaklara hızlı ve kolay bir şekilde erişebiliyor. İhtiyaç duydukları zaman bu kaynakları ölçeklendirme imkanına sahip olan işletmeler, taleplere hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor. Örneğin daha fazla kaynağa gereksinimin duyan bir kurum, bulut bilişim sayesinde anında bu ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu da iş süreçlerinde aksamaların önüne geçerken daha verimli iş akışı sağlıyor. 

Dijital hizmet platformu Cloudworks’te işletmelerin birden fazla bulut hizmetini tek bir platform üzerinden kullanabilmesi büyük avantaj sağlıyor. Yüksek güvenlikli tahsilat kanalı PayFlex Sanal POS, IoT (nesnelerin interneti) projelerinde uçtan uca çözüm SkywaveIoT platformu, kurumların otomasyon ihtiyaçları için Yönetilen RPA hizmetleri RaaS ve e-Fatura başta olmak üzere şirketlerin tüm muhasebe süreçlerini İnnova özel entegratörlüğünde dijitalleştiren PayFlex e-Dönüşüm çözümleri, Cloudworks çatısı altında bir arada sunuluyor. Böylece işletmeler iş süreçlerinde gereksinim duydukları hemen her çözüme Cloudworks üzerinden kolayca erişebiliyor.

Küresel erişim ve iş birliği de bulut bilişimin getirdiği avantajlar arasında yer alıyor. Bulut tabanlı hizmetler çalışanlara herhangi bir yerden ve herhangi bir cihazdan verilere erişme imkanı sunuyor. Böylece bulut bilişim sayesinde uzaktan çalışma ve esnek çalışma saatleri gibi modern iş modellerinin desteklenmesi sağlanıyor. Ayrıca bulut tabanlı iş birliği araçları ekipler arasında iletişimin daha verimli ve etkili olmasına yardımcı oluyor. Bulut bilişim çalışanlar ve departmanlar arasında iş birliğini teşvik ediyor. 

Güvenlik ve yedekleme de bulut bilişimin diğer önemli faydaları arasında yer alıyor. Bulut sağlayıcıları genellikle en son güvenlik teknolojilerini kullanarak verileri koruyor ve izliyor. Otomatik yedekleme ve çeşitli coğrafi bölgelerde yedekleme hizmetlerinin sunulması kurumların veri kaybı riskini azaltırken iş sürekliliğine de katkı sağlıyor. Böylece bulut bilişim işletmelerin verilerini güvende tutmalarına ve yüksek güvenlik standartlarını korumalarına yardımcı oluyor.

İlgili Postlar

Uretken-yapay-zeka-dijital-donusumu-nasil-etkiliyor

Üretken yapay zekâ günümüzde dijital dönüşümü nasıl etkiliyor?

30 Eki 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr