IoT sayesinde işletmeniz rekabette öne geçiyor

iot-sayesinde-isletmeniz-rekabette-one-geciyor

13 Oca 2023

3 dk okuma süresi

90’lı yılların sonundan bu yana tüm dünyada sayıları hızla artan internete bağlı cihazların, 2023 senesi içerisinde 49 milyara ulaşması bekleniyor. Her geçen gün daha çok cihazın internet yoluyla birbirine bağlandığı günümüzde, nesneler birbirleriyle iletişim kurarak birçok operasyonel fayda yaratıyor. Nesnelerin interneti (IoT) adı verilen bu sistemde, herhangi bir kullanıcı müdahalesine gerek olmadan sensörler ve cihazlar birlikte çalışabiliyor.

Sensörler ve akıllı cihazlar, bulut depolama, veri işleme ve kullanıcı arayüzü olmak üzere 4 bileşen etrafında şekillenen nesnelerin internetinde, sensör ve cihazlardan alınan veriler, Wi-Fi, uydu bağlantısı ya da bluetooth gibi çeşitli iletişim kanalları kullanılarak buluta aktarılıyor. Bu verileri değerlendiren sistem, gerekli aksiyonu alma kararını herhangi bir kullanıcıya ihtiyaç duymadan verebiliyor.

Örneğin, Nesnelerin İnterneti ile ofisteki sensörler ısının düştüğünü belirlediğinde ısıtma sistemi otomatik olarak çalıştırılabiliyor ya da bir mağazada gezen müşteriler en çok hangi ürün rafının yanında zaman geçirdilerse, o raftaki ürünler ve tamamlayıcı hizmetler hakkında kampanya ve özel teklif bildirimleri cep telefonlarına gönderilebiliyor.

İşletmeler nesnelerin interneti sayesinde, makine ağı ve kontrol sistemlerini kullanarak endüstriyel verimliliklerini artırabiliyor, sağlık sektöründe veri toplama ve analiz gibi işlemler daha kolay yapılabiliyor ve pazarlamada yenilikçi yöntemler denenebiliyor. Nesnelerin İnterneti kurumlara, tüm operasyonları boyunca pek çok noktada hız, verimlilik ve kazanç sağlıyor.

Nesnelerin İnterneti ile işletmeler, iş süreçlerinde daha iyi kararlar alabiliyor ve buna bağlı olarak da daha iyi sonuçlar elde edebiliyor. Birbirine bağlı cihazlar, envanter yönetimi, nakliye takibi, parça yönetimi gibi operasyonel süreçlerde çalışanlara maksimum kontrol sağlıyor. Şirket kaynaklarını otomatik programlama ve izleme özellikleri ile en verimli biçimde kullanmayı mümkün kılan nesnelerin interneti, insan kaynağını da en doğru biçimde değerlendirmeye imkan tanıyor.

Şirketlerin, kullanıcı verilerinden yola çıkarak davranışları ve müşteri beklentilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olan nesnelerin interneti, satış sonrasında ürün ve hizmetlerin takibi noktasında da işletmelere değer katıyor. Kurumlar nesnelerin interneti ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıdığı gibi rakiplerine kıyasla daha fazla ticari fırsat ve avantaj yakalıyor.

İnnova'dan yerli ve milli IoT platformu

İnnova'nın geliştirdiği yerli ve milli IoT platformu Skywave IoT, işletmeler için nesnelerin interneti çözümlerinin merkezi görevini üstleniyor. Tüm cihaz ve sensörleri tek bir noktadan yönetmeyi mümkün kılan Skywave IoT, yüksek yeterlilik, ölçeklenebilirlik, entegrasyon ve geliştirme kütüphaneleri ile güvenli ve esnek çözümler sunuyor.

Büyük veri temelli bir mimari olan Skywave IoT platformu, yeni nesil bağlantılı cihazların tüm yaşam döngülerinin tek bir merkezden izlenmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Dağınık halde bulunan cihazlar ve sensörlerden elde edilen verinin toplanmasını ve söz konusu veriler üzerinden yapay zeka ile tahminleme, anomali durumları tespit etme, kestirimci bakım gibi katma değerli hizmetler alınmasına da olanak tanıyor.

İnnova Skywave IoT, işletmelere neler sunuyor?

·       Ölçeklenebilir mimari

Farklı sektör ve ölçeklerdeki işletmelerin ihtiyaçları da birbirinden çok farklı olabiliyor. Örneğin, üretim sektöründe bulunan bir şirket, milyonlarca sensör kullanabilirken, küçük bir mağaza zinciri için sensör sayısı 10 ila 100 arasında kalabiliyor. Skywave IoT, sektörlerden bağımsız olarak kurumların ihtiyaçları kadar ölçeklenebiliyor. İşletmeler, hacimleri büyüdüğünde yeni cihazlarını da Skywave IoT'a bağlayarak diledikleri ölçekte çalışabiliyor.

·       Kurumsal sistemler ile entegrasyon

İşletmelerin kullandıkları kurumsal sistemler, entegrasyon noktasında pek çok sorunu beraberinde getirebiliyor. Buna karşın Skywave IoT, hemen her kurumsal sistemle kolayca entegre oluyor ve bu sayede işletmeler veriyi hızla değerlendirmeye başlıyor. Modüler mimarisiyle Skywave IoT ayrıca, RESTful API, Webservisler ve SDK'lar ile cihaz ve uygulamalara hızla ve kolay entegrasyon çözümü sağlıyor.

·       Büyük veri analitiği

Skywave IoT, işletmelerin elde ettiği verinin boyutu ne olursa olsun, kapsamlı analitik ve raporlama araçlarıyla veriyi kolayca anlamlandırıyor. Skywave IoT'yi kullanan işletmeler, veri analitiği noktasında güvenilir ve detaylı içerik sağlıyor.

·       Güvenli bulut mimarisi

Türk Telekom'un ülke çapına yayılmış geniş ağ iletişim altyapısı ve TIER III seviyesindeki yüksek güvenilirlikteki veri merkezi üzerinde çalışan Skywave IoT, bu sayede iş süreçlerinde aksama ve durma gibi problemlerin oluşmasının da önüne geçiyor.

·       Esnek lisanslama

Cloud veya On-Premise kurulumları ile her işletmenin çalışma modeline uyum sağlayan Skywave IoT, esnek lisanslama modellerini destekliyor. Paket bazlı fiyatlama modeli ile kurumların ihtiyaç duydukları kadar kullanmasına ve ödeme yapmasına imkan tanıyor.

İlgili Postlar

Kuantum bilgisayarları ve siber güvenlik: Geleceğin güvenlik çözümleri

Kuantum bilgisayarları ve siber güvenlik: Geleceğin güvenlik çözümleri

13 Eyl 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr