12 May 2023
2 dk okuma süresi
Bankaların, ödeme merkezlerinin ve çeşitli finans kuruluşlarının fatura tahsilatı hizmeti verebilmeleri için, altyapılarını yüzlerce farklı kurum ile entegre etmeleri gerekiyor. Her biri son derece teferruatlı olan bu entegrasyon süreçlerinde herhangi bir hata ya da güvenlik açığının kesinlikle bulunmaması gerekiyor. Ayrıca hizmet sağlayıcıların altyapılarında sıklıkla yaşanan güncellemeler de, uyumluluğu zorlaştırıyor. Bu sebeplerle fatura tahsilat hizmetleri, kurumlar için önemli bir iş yükü haline geliyor.
Bulut tabanlı tahsilat uygulamaları kurumlara nelere kazandırıyor?
Başta bankalar olmak üzere hemen hemen tüm finans kurumları, fatura tahsilat çözümlerinde bulut tabanlı tahsilat uygulamalarını tercih ediyor. Bu uygulamalar kurumları, altyapılarını tek tek hizmet verenlerle eşitleme zorunluluğundan kurtarıyor ve tek bir platform üzerinden tüm sistemin yönetilebilmesini mümkün kılıyor. Bu sayede kurumlar, fatura tahsilatı ya da bakiye yükleme gibi işlemler için ortaya çıkabilecek iş yüklerini de en aza indiriyor.
Bulut tabanlı fatura tahsilat uygulamaları, fatura ödemelerinin hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Böylece kişi ve kurumlar, tüm fatura işlemlerini kolayca tek bir merkezden tamamlayabiliyor. Bu sayede verimliliği de artıran bulut tabanlı fatura tahsilat uygulamaları, müşteri memnuniyetini de geliştiriyor.
Bulut tabanlı fatura tahsilat uygulamaları, kurumların işletme maliyetlerini de azaltıyor. Manuel işlemlere göre daha az iş gücü gerektirmesinin yanında, her bir hizmet verenle ayrı ayrı anlaşma zorunluluğunu ortadan kaldırarak maliyetleri aşağı çekiyor. Ayrıca bulutta çalışması sebebiyle, hem güvenlik hem de performans noktasında avantaj sağlıyor.
Bankalar, bulut tabanlı fatura tahsilat çözümlerini kullanarak, yüzlerce hizmet sağlayıcıyla tek bir kaynaktan kolayca bağlantı kurabiliyor. Böylece bankalar, çok ciddi bir iş yükü ve uzun bir entegrasyon sürecinden kurtuluyor. Ayrıca yeni kurumların sisteme dahil edilmesi için de hiçbir ilave iş gücüne gerek kalmıyor. Yalnızca kurum kodunu kullanarak yeni hizmet vereni sisteme dahil etmek mümkün hale geliyor.
Bankalar, bulut tabanlı fatura tahsilat uygulamaları sayesinde günlük mutabakat işlemlerini platform üzerinden kolayca gerçekleştirebiliyor. Birden fazla kuruma yönelik tahsilat yapılacağı durumlarda, kurum bazında senkron ya da asenkron olarak çalışabilmek de bulut tabanlı fatura tahsilat uygulamalarının getirdiği avantajlar arasında yer alıyor.
PayFlex KİM, yüzlerce hizmet sağlayıcıyı tek bir platformda topluyor
İnnova tarafından geliştirilen PayFlex Kurum İşlem Merkezi (KİM), PayFlex ödeme altyapısını kullanarak yüzlerce kurumun fatura ve ödemelerini tek bir platforma topluyor. Müşteriler PayFlex KİM üzerinden elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi faturalarının yanında vergi ödemelerini de yapabiliyor. Ayrıca SGK, trafik cezası, şans oyunları ve bağış ödemeleri de yine PayFlex KİM kullanılarak kolayca gerçekleştiriliyor.
Fatura sorgulama, fatura iptali, talimat verme, talimat iptali, talimatlı borç sorgulama, talimatlı borç ödeme, TL yükleme ve banka mutabakatı işlemlerinin de yapılmasını mümkün kılan PayFlex KİM, tek bir merkezden pek çok farklı kuruma dair işlemlerin yönetilmesini sağlıyor.
İnnova’nın gelişmiş tahsilat çözümü PayFlex KİM’den yararlanan bankalar ya da diğer finans kurumları, yeni bir hizmet vereni sisteme dahil etmeleri gerektiğinde kuruma dair kodu kullanarak, kolayca entegre edebiliyor. Ayrıca mutabakat işlemlerini her bir kuruma yönelik ayrı ayrı kontrol etmek yerine tek bir platformdan, hızlıca yönetebiliyor.
İnnova tarafından 7/24 servis desteğiyle beraber hizmete sunulan PayFlex KİM, Türkiye’nin ilk TIER 3 sertifikalı veri merkezi olan Türk Telekom’un sunucularında çalışıyor. Hangi ölçekte olursa olsun tüm finans kurumlarının kolayca sistemlerine dahil edebileceği ve avantajlarından yararlanabileceği PayFlex KİM, hem lisans satın alma hem de kiralama modeliyle kullanıma sunuluyor.
İlgili Postlar