27 Eyl 2017
2 dk okuma süresi
Gençlerle başarılı iletişim kurmanın gerekli olduğu noktaların başında şüphesiz eğitim hayatı geliyor. Dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren dijital bir dünyanın içinde yaşayan milenyum neslinin; kitap sayfası çevirmeyi ilkel, satırlar dolusu yazıları okumayı da sıkıcı bulduğu hepimizin malumu. Hayatlarının her anında teknolojik oyuncaklarla iç içe olan gençlerden, kara tahtanın karşısına geçip tebeşir oynatmalarını istediğimizde, kendilerini mağara duvarına resim çizen ilk insan gibi hissetmeleri de şaşırtıcı olmasa gerek.
Haklılar… Çünkü doğdukları andan itibaren bilgiyi; işitsel ve görsel öğelerle harmanlayan birkaç dakikalık videolar aracılığıyla edinmeye alışmışlar. Haliyle eğitim hayatlarında da aynı beklenti içine giriyorlar. Yeni neslin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak için eğitim sektörünün de dijitale ayak uydurması gerekiyor. Tam da bu noktada, Digital Signage çözümleri devreye giriyor. İşte bu yeni nesil teknolojinin eğitim alanında sunduğu başlıca faydalar:
1 - Öğrencilerin dikkatini çeker
Yapılan araştırmalara göre, Digital Signage üzerinde yer alan bir görüntüler, statik duranlara nazaran yüzde 400 daha fazla dikkat çekiyor. Ekrandaki görüntülerin büyüsüne kapılan öğrenciler, sıranın altına sakladıkları telefonlarından Facebook iletilerine bakmaya fırsat bile bulamayabilirler.
2 - Hafızada kalıcı bilgiler oluşturur
Birçok insan ülkelerin coğrafi şekillerini hatırlayamaz, ama İtalya dendiğinde herkesin aklında hemen çizme sembolü oluşuverir. Çünkü görsel hafıza ile saklanan bilgiler, beyinde daha kalıcı yer tutar. Araştırmalar da insanların yüzde 83’ünün dijital ekranlar aracılığıyla edindikleri bilgileri çok daha uzun süre hatırladıklarını ortaya koyuyor. Bu nedenle, Digital Signage ile öğrencilere aktarılan bilgiler, çok daha uzun süre hafızada yer eder.
3 - Entegre eğitim
Digital Signage ekranlarını sadece bir projektör ya da kayıtlı görüntüleri sunan bir monitör misali görmemek gerek. Digital Signage ile dersin gidişatına göre internet üzerinden bağlantı kurularak canlı bilgi akışı sağlanabilir. RSS kaynağından haber akışı, Twitter’dan gündem takibi ya da internet televizyonundan canlı yayınlara ulaşmak bu teknolojiyle mümkün.
4 - Sürekli bilgi aktarımı
Ders saatleri dışında da bilgi aktarımı yapılabilecek Digital Signage teknolojisi sayesinde sonraki dersin konusu öğrencilere bildirebileceği gibi, sınav zamanları ve konuları hakkında da bilgi verilebilir. Öte yandan toplantılar ve çeşitli duyurular da Digital Signage ekranlarından öğrencilere iletilebilir.
5 - Ek gelir sağlanabilir
Sadece sınıf içlerinde değil, koridorlarda da kullanılabilecek Digital Signage ekranlarında genel duyuruların dışında zaman zaman tanıtımlar da yapılabilir. Eğitim kurumunun kendi tanıtımlarının veya kuruma ek gelir sağlayacak harici tanıtım görüntülerinin de paylaşılması mümkündür.
6 - Acil durum planı
Öğrencilerin güvenliklerini tehlikeye atacak olağan üstü durumlara karşı da Digital Signage çözümleri eğitim kurumlarına yardımcı olacak çözümler sunar. Deprem, yangın veya herhangi bir afet durumunda öğrencilerin uyması gereken tahliye prosedürleri sunulabileceği gibi, panik anlarında kişileri en kısa yoldan çıkışa ulaştırmak için yön tabelalarına dönüştürülebilirler.
7 - Hem pratik hem de hesaplı
Gerek sınıflarda gerekse okul koridorlarında asılan panoların güncellenmesi zahmetli bir iştir. Hele hele duyuruların ya da afişlerin üzerinde bir yazım hatası varsa, düzeltilmesi hem angarya iş anlamına gelir hem de ek masraf kalemi demektir. Kiosk İnnova’nın Digital Signage çözümü ise bu giderleri minimum seviyeye indirir. Dijital ekran üzerindeki veriler dilenildiği gibi güncellenebilir, hatalar en kısa süre içinde giderilir.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital Dönüşüm