Biyometrik imza ile dijitalleştirilmiş imza arasındaki farklar nelerdir?
15 Mar 2021
1 dk okuma süresi
Günümüzde dijital dönüşümün bir sonucu olarak belgelerin büyük çoğunluğu dijital olarak oluşturuluyor, işleniyor ve paylaşılıyor. İmza isteyen belgeler ve sözleşmeler ise oluşturuldukları dijital ortamlarda en pratik şekilde imzalanabiliyor. Elektronik cihazlar üzerinden bir belgeyi imzalayabilmenin birçok yolu var. Ancak hâlâ imza isteyen bir belgenin taratılıp, ıslak imzayla gönderildiğini de nadiren görmek mümkün.
Biyometrik imza, imzalayanın kimliğiyle imzanın biyometrik verilerini ilişkilendiren yazılıma sahip cihazlar üzerinden elektronik ekrana atılır.
İmzalanan dokümanlar, imza verisi ile özel bir algoritma aracılığıyla hash’lenir, dokümanın parmak izi oluşturulur. Bu iz değişmezdir. Dolayısıyla imza verisi, sadece ve sadece imzalanan dokümanla birlikte anlamlı ve geçerlidir. Doküman da imzalandığı andaki haliyle, değişmez şekilde hash’lendiği için imza verisi hiçbir şekilde tekrar kullanılamaz. Söz konusu imza yalnızca bu belge için geçerli kılınarak başka hiçbir belgede geçerli olmaz.
İnnova’nın Biyometrik İmza ürünü, güncel teknolojileri destekleyen ve basınca duyarlı tabletler, akıllı telefonlar, signpad’ler ve monitörlerle kullanma özgürlüğü sunar. Android, iOS ve Windows işletim sistemlerinde çalışabilen çözüm, uygun özellikteki el terminalleri ve kiosk’larda da kullanılabilmektedir.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital DönüşümStratejik inovasyon nedir?
25 Eki 2024
Dijital Dönüşüm