Bir hizmet olarak RPA, işletmenize neler kazandırır?

bir-hizmet-olarak-rpa-isletmenize-neler-kazandirir

15 Ara 2022

2 dk okuma süresi

İş süreçlerinde tekrarlanan görevler, pek çok çalışan için olduğu kadar işletmeler için de vakit kaybı yaratıyor. Bu sebeple kurumlar, hem iş süreçlerini daha verimli hale getirmek hem de maliyet avantajı kazanmak için RPA çözümlerine odaklanıyor.

RPA nedir?

Robotik süreç otomasyonu (Robotic Process Automation - RPA) terimi, çalışanların kurallarla belirlenen ve kendini tekrar eden iş süreçlerini kısmen veya tamamen otomatikleştiren yazılım araçları için kullanılıyor. Diğer bir deyişle RPA, geleneksel olarak insanlar tarafından yapılan çeşitli görevleri gerçekleştirmek için "yazılım robotlarını" kullanan bir tür otomasyon teknolojisi olarak tanımlanıyor.

Bu teknoloji, çalışanların manuel olarak yaptıkları, tekrarlayan işleri yazılım robotları ile otomatikleştirerek, şirketlere hız ve verimlilik avantajı sağlıyor. İş süreçlerini insanlara göre çok daha çabuk ve hatasız tamamlayan RPA çözümleri, yöneticilerin personellerini yeteneklerine en çok ihtiyaç duydukları noktada değerlendirmesi için fırsat yaratıyor. Bu sayede işletmeler, çalışanlarını daha verimli kullanma şansı elde ediyor.

Hizmet olarak RPA nedir?

Standart RPA çözümleri, kurulum ve entegrasyon gibi süreçlere ihtiyaç duyarken, hizmet olarak RPA (RPA as a Service - RaaS) tamamen bulut üzerinde çalışıyor. Hiçbir kurulum, güncelleme ya da entegrasyon gibi işleme gerek duymayan RaaS, altyapı ya da ekipman yatırımı da gerektirmiyor.

Pek çok şirket, RPA çözümlerinden en doğru faydayı elde edebilmek için programlama ve bakım noktasında teknik elemanlar istihdam etme yolunu seçiyor. RaaS'da ise bu ihtiyaçlar tamamen ortadan kalkıyor ve işletmelerin fazladan teknik eleman çalıştırmasına gerek kalmıyor. Yalnızca bulut üzerinden erişilebilen RaaS, bu sayede yazılım ve güvenlik noktasında daima güncel kalıyor.

RaaS, işletmelere neler sağlıyor?

7/24 çalışabilen RPA robotları, standart bir personelden çok daha hızlı ve çok daha uzun süreler çalışabiliyor. Bu da işletmelere zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. RPA sayesinde işletmeler gereksiz personel istihdamından kaçınmış oluyor. Ayrıca yöneticiler, RPA sayesinde personellerini daha çok beceri gerektiren işlere yönlendirerek, rutin ve tekrara dayalı işleri robotik işgücüne devrediyor.

Standart RPA uygulamalarına göre yatırımın çok daha hızlı geri döndüğü RaaS çözümünde, kurulum, güncelleme, bakım veya lisanslama ücreti bulunmuyor. Ayrıca bulut yapısı sayesinde şirketlerde RaaS için teknik eleman bulundurulmasına da gerek kalmıyor. RPA robotları kullanan işletmeler, daha keskin doğruluk ve kalite artışı gibi faydalar da sağlıyor. Zira RPA çözümleri, her an her dakika kurallara bağlı kalıyor ve söz konusu kıstaslar odağında en iyi çıktı kalitesini yakalıyor.

RaaS çözümünde İnnova dokunuşu

İnnova'nın alanında uzman kadrosu tarafından geliştirilen RaaS çözümü, kullandıkça ödeme modeliyle işletmelere önemli bir maliyet avantajı getiriyor. Şirketlerin değişebilen ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran İnnova, RaaS çözümlerini kalıcı ya da dönemsel olarak aşağı/yukarı ölçeklendirmeye imkan tanıyor. Böylece işletmeler, kapasitelerini daha etkin kullanma ve operasyonel kârlılık elde etme fırsatı yakalıyor.

Hazır Robot Kütüphanesindeki kullanıma hazır yazılım robotlarından iş senaryolarına kadar tüm zengin kaynakları RaaS müşterileriyle paylaşan İnnova, şirketlerin iş süreçlerini hızla ve kolaylıkla tamamlamalarını sağlıyor.  İş süreçlerini iyileştiren RPA çözümleri, gerektiğinde teknolojik trendleri ve avantajları firmaların iş akışlarına yansıtarak, sürdürülebilir gelişime katkıda bulunuyor.

İnnova'nın deneyimli RPA ekipleri tarafından uçtan uca geliştirilen RaaS çözümü, daima güncel ve iş dünyasının gerekliliklerine cevap verecek nitelikleriyle kullanıma sunuluyor. Standart RPA çözümlerine kıyasla %40'a varan maliyet tasarrufu sağlayan RaaS, iş süreçlerinin daha verimli ve hızlı tamamlanmasını mümkün kılıyor.

İlgili Postlar

Uretken-yapay-zeka-dijital-donusumu-nasil-etkiliyor

Üretken yapay zekâ günümüzde dijital dönüşümü nasıl etkiliyor?

30 Eki 2024

Dijital Dönüşüm
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr