Rekabetin yoğun yaşandığı üretim sektöründe güncel teknolojiler işletmeleri rakiplerinden birkaç adım ileriye taşıyor.
20 Eki 2023
2 dk okuma süresi
Rekabetin yoğun yaşandığı üretim sektöründe güncel teknolojiler işletmeleri rakiplerinden birkaç adım ileriye taşıyor. Üretim süreçlerinde Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) avantajlarından yararlanan işletmeler hem verimliliklerini artırıyor hem de ürün kalitesini geliştiriyor. Böylelikle müşteri memnuniyetini de yükselten işletmeler kârlılıklarına da katkı sağlıyor.
IoT yani Nesnelerin İnterneti teknolojisi; fiziksel nesnelerin, cihazların ve sistemlerin internet aracılığıyla birbirine bağlanmasını, veri paylaşmasını ve etkileşimde bulunmasını ifade ediyor. Bu nesneler arasında; sensörler, elektronik cihazlar, ev aletleri, giyilebilir teknolojiler, endüstriyel makineler ve daha pek çok cihaz bulunuyor.
IoT teknolojisi sayesinde cihazların topladığı veriler analiz edilmek üzere işleniyor. Anlamlı bilgilere dönüştürülen bu veriler sayesinde kurumsal ihtiyaçları karşılayacak içgörüler elde ediliyor. Örneğin, bir ekipmanın ne zaman arızalanacağı öngörülebiliyor ya da belirli süreçlerin otomasyona bağlanması sağlanabiliyor. IoT sayesinde iş süreçlerinde verimlilik, hız ve kalite avantajı elde ediliyor.
IoT teknolojisi, fabrikalardaki makine ve ekipmanların sürekli izlenmesini sağlıyor. Böylece işletmeler bakım süreçlerini optimize ediyor ve arızalara bağlı plansız aksama sürelerini minimuma indiriyor.
IoT sensörleri üretim sürecini detaylı bir şekilde izliyor ve kurumlara anlık veriler sağlıyor. Bu verilerle üretim süreçleri optimize edilerek kaynakların daha iyi kullanılması sağlandığı gibi ürün kalitesi de artıyor.
IoT ile stok seviyeleri takip edilerek envanter yönetimini de optimize edilebiliyor. Bu sayede gereğinden fazla stok tutulmuyor ve beraberinde depo maliyetleri düşüyor.
IoT sayesinde tedarik zinciri içindeki her aşama izleniyor ve elde edilen veriler ışığında lojistik süreçleri en uygun hale getiriliyor. Tedarikçi performansı, teslimat süreleri ve envanter yönetimi gibi konularda da iyileştirmeler sağlanıyor.
IoT teknolojileri tehlikeli alanlarda çalışan personelin güvenliğini de takip ediyor. Gerektiğinde acil durum uyarıları göndererek çalışanların güvenliğini artırıyor.
IoT ile enerji tüketimi anlık olarak izlenebiliyor ve gereksiz tüketim tespit ettiğinde süreç en uygun hale getiriliyor. Böylece enerji maliyetleri düşüyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanıyor.
IoT cihazları tarafından toplanan veriler analiz edilerek işletmelerin veriye dayalı kararlar alması ve stratejiler planlaması sağlanıyor.
İnnova’nın yerli ve milli Nesnelerin İnterneti platformu olan SkywaveIoT, IoT cihazlarının tek bir platform üzerinden izlenmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Ne kadar dağınık yapıda olursa olsun her konumdaki cihazdan veri alabilen SkywaveIoT, işletmelerin makine ya da cihazlarını kolayca takip etmesini mümkün kılıyor. Büyük veri temelli bir mimariye sahip olan SkywaveIoT, izlenen sistemlerin otomasyonunun yapılmasına da imkan tanıyor.
SkywaveIoT’nin ölçeklenebilir mimarisi sayesinde işletmelerin ihtiyaçları her zaman en uygun biçimde karşılanıyor. Ekipman takibinden stok yönetimine, tedarik sürecinden enerji kullanımına kadar her noktada verimliliğin artmasını sağlayan SkywaveIoT, kurumların rekabet gücüne de katkı sağlıyor.
Tüm IoT cihazlarından gelen verileri tek bir merkezde toplayan SkywaveIoT, işletmelerin bu verileri kullanarak yapay zeka ile tahminleme, anomali durumlarını tespit etme ve öngörücü bakım gibi çözümlerden faydalanmalarını mümkün kılıyor. Kurumlara veriye dayalı karar alma imkanı tanıyan SkywaveIoT, iş süreçlerinin optimize edilmesini, kaynak ve ekipmanların doğru kullanılarak verimliliğin artmasını sağlıyor.
İnnova’nın alanında uzman kadrosu tarafından geliştirilen SkywaveIoT, işletmelerin halihazırda kullandıkları IoT platformlarıyla da sorunsuz entegre oluyor. Bu sayede yeni bir platforma geçişin zorluklarıyla karşılaşmadan SkywaveIoT’nin avantajlarından yararlanmak mümkün oluyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital DönüşümStratejik inovasyon nedir?
25 Eki 2024
Dijital Dönüşüm