Hukuk sektöründe dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte büyük bir dönüşüm yaşanıyor.
16 Şub 2024
2 dk okuma süresi
Hukuk sektöründe dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Geleneksel yöntemlerle sürdürülen hukuki süreçler artık dijital çözümlerle daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebiliyor. Dijital dönüşüm hukuk firmalarının ve avukatların iş yapma biçimini kökten değiştiriyor.
Dijital çözümler hukuk sektöründe belge yönetimi, dava takibi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi alanlarda büyük fark yaratıyor. Özellikle bulut tabanlı hukuk yazılımları ve dijital araçlar, avukatların ve hukuk firmalarının işlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyor. Bu sayede belge ve dosyaların dijital ortamda saklanması ve paylaşılması iş akışlarını hızlandırırken zaman tasarrufu sağlıyor.
Yapay zekâ ve otomasyon teknolojileri hukuk sektöründe giderek daha önemli bir rol oynuyor. Örneğin hukuk büroları yapay zekâ destekli yazılımlar sayesinde çok sayıda hukuki belgeyi kısa süre içinde tarayarak değerlendirebiliyor. Bu da avukatların vakalara daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmelerine yardımcı oluyor.
Dijital çözümler aynı zamanda hukuk hizmetlerine erişimi demokratikleştiriyor. Daha önce yüksek maliyetler ve fiziksel mesafeler nedeniyle birçok kişi için erişilmesi güç olan geleneksel hukuk hizmetlerine erişim herkes için kolaylaşıyor. Dijitalleşme sayesinde hukuk hizmetleri daha uygun bütçelerle sunulabiliyor. Böylece herkesin bu hizmetlere kolaylıkla erişebilmesi mümkün hale geliyor.
Dijital dönüşümü yakından takip eden hukuk firmaları ve avukatlar verimliliklerini artırarak müşterilerine daha iyi hizmet verme şansı yakalıyor.
Hemen her sektörde karşımıza çıkan sohbet robotları hukuk sektöründe de pek çok kurum tarafından değerlendiriliyor. Dijital çözümler insan faktörünün tamamlayıcısı olarak kullanıldığında verimliliği ve hizmet kalitesini önemli ölçüde yükseltiyor. Hukuk firmaları müşterilerin her geçen gün artan erişilebilirlik isteklerini karşılamak için sohbet robotlarından destek alıyor. Talepleri yanıtlama noktasında kullanılan sohbet robotları, veri tabanlarından bilgi almak ve aktarabilmek için yapay zekâ teknolojilerinden yararlanıyor. Böylelikle müşterilerin sorularına hızla yanıt veriliyor ve müşteri memnuniyeti artıyor.
İnnova tarafından geliştirilen LEGA ürün ailesi hukuk firmaları için önemli bir iş yükü olan idari ve yasal takibi otomasyon çözümleriyle kolaylaştırıyor. LEGA ve LEGA Lite olmak üzere iki farklı ürüne sahip olan LEGA ürün ailesi, işletmelerin tahsilat süreçlerinde tüm icra ve dava dosyalarını gerçek UYAP entegrasyonuyla yönetmelerini sağlıyor. Süreçlere büyük bir hız ve verimlilik katan LEGA ve LEGA Lite farklı sektörlerin ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilmiş çözümler sunuyor.
Telekom, Bankacılık, Sigorta, Enerji/Doğalgaz/Su ve Ulaşım gibi beş ana sektörün ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan LEGA, idari takip ve yasal takip süreçlerinin tümünü kurumun kadrolu avukatlarını ve sözleşmeli hukuk bürolarını etkin bir şekilde yöneterek ele alıyor. Ayrıca işletmelerin lehe ve aleyhe tüm davalarının yönetiminin yanı sıra kredi veya poliçe ürünlerinin, mobil/sabit hatlar, geniş bant internet ve televizyon aboneliklerinin, bireysel ve kurumsal aboneliklerde enerji, doğalgaz ve su faturalarının gecikmiş alacak takibini de gerçekleştiriyor.
Verilerini kendi sistemlerinde barındırmak istemeyen işletmeler için yüksek performanslı ve "özel bulut" çözümü sunan LEGA Lite, kurumların mevcut sistemleriyle uyumlu olacak şekilde entegre ediliyor ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştiriliyor. Bu sayede kurumun kadrolu avukatları ile sözleşmeli hukuk büroları, zaman ve mekândan bağımsız olarak verimli bir şekilde çalışabiliyor. LEGA Lite güvenlik, performans ve mobilite özellikleriyle kurumların ihtiyacına eksiksiz yanıt veriyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital Dönüşüm