9 Haz 2023
2 dk okuma süresi
Geleneksel kağıt faturanın yerini alan e–Fatura, elektronik ortamda düzenleniyor ve saklanıyor. e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen şirketler, yalnızca 24 saatte güncel vergi mevzuatına uygun olarak fatura kesebiliyor ve kolayca fatura takibi yapabiliyor.
İşletmelerin vergi işlemlerini kolaylaştırmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla kullanılan e-Fatura, hem iş süreçlerini hızlandırıyor hem de işletmelerin verimliliğini artırıyor. Belgenin bütünlüğünün sağlanması için dijital imzalarla korunan e-Fatura, elektronik ortamda arşivleniyor ve saklanıyor. Kağıt faturanın yerini alan e-Fatura, işletmelere pek çok noktada fayda sağlıyor.
İşletmelerin fatura işlemlerini hızlandıran ve otomatikleştiren e-Fatura sayesinde kağıt tabanlı faturaların elle işlenmesine gerek kalmıyor. Böylece kurumlar zaman ve iş gücü noktasında verimliliğini artırıyor. Ayrıca elektronik ortamda oluşturulan faturalar, alıcıya da hızla ulaştırılıyor.
Kağıt, baskı, posta ve arşivleme maliyetlerinden tasarruf etmeyi mümkün kılan e-Fatura, kağıt faturaların basımı, postalanması ve fiziksel olarak saklanması gibi maliyet gerektiren işlerin önüne geçiyor.
İnsan kaynaklı veri girişi hatalarını minimuma indiren e-Fatura, otomatik olarak doğru ve tutarlı şekilde dolduruluyor. Böylece hatalı fatura düzenlenmesi veya sonradan düzeltme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
Dijital formatta saklanan ve elektronik olarak arşivlenen e-Fatura, kağıt faturaların fiziksel olarak saklanması ve arşivlenmesi gibi gerekliliklere ihtiyaç duymuyor. Dijital arşivleme, faturaların kolayca erişilebilmesini ve uzun süreli olarak saklanabilmesini sağlıyor.
Vergi mevzuatına uygun olarak düzenlenen e-Fatura sayesinde işletmeler, vergi prosedürlerine tamamen uyumlu hale geliyor. Böylece ilave bir iş gücü ya da süreç maliyeti oluşturmadan kolayca güncel vergi mevzuatına göre işlem yapılabiliyor.
Kağıt kullanımını sınırlandıran ve büyük ölçüde ortadan kaldıran e-Fatura, böylece doğal kaynakları korumaya da yardımcı oluyor. Kağıt faturaların üretimi, ormanların tahrip edilmesine ve enerji tüketimine yol açarken e-fatura kullanımı, çevresel etkiyi azaltıyor ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.
İnnova tarafından geliştirilen PayFlex e-Fatura çözümü, işletmelerin herhangi bir altyapı yatırımı yapmalarına gerek kalmadan, aynı gün içerisinde e-faturaya geçmelerine imkan tanıyor. Entegrasyon süreci, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) “Özel Entegratörlük” izni alan İnnova’nın alanında uzman personelleri tarafından baştan sona yönetilen PayFlex e-Fatura, Maliye Bakanlığı’nın standartlarına %100 uyum sağlıyor.
Daha az kaynak kullanımı, çok merkezli kurumlar için fatura verilerini birleştirme, tedarikçiler için kolay fatura işlemleri, zamanlanmış otomatik fatura alışverişi ve değişen mevzuatlara göre sürekli güncelleme gibi pek çok avantajı beraberinde getiren PayFlex e-Fatura, kurumlara 7/24 kesintisiz hizmet sunuyor.
İşletmelerin GİB ile tüm alışverişlerini tek bir noktadan kolayca yönetmelerini sağlayan PayFlex e-Fatura, müşterileri faturalarını kendi sistemlerinde arşivlemelerini de mümkün kılıyor. Böylece kurumlar e-fatura arşiv sistemi kurmalarına gerek kalmadan faturalarını, İnnova güvencesi ile saklayabiliyor. PayFlex e-Fatura kullanan işletmeler mevzuat takibi, yasal uyum, güncelleme ve bakım gibi konularla da ilgilenmek zorunda kalmıyor.
PayFlex e-Fatura ile işletmeler uluslararası standartlara uyum sağlıyor
İşletmelerin halihazırda kullandıkları ERP çözümlerini, Maliye Bakanlığı ve uluslararası e-Fatura standartlarıyla uygun hale getiren PayFlex e-Fatura, fatura alım ve gönderim süreçlerini ERP sistemleri ile entegre bir şekilde otomatik olarak gerçekleştiriyor. Maliye Bakanlığı’na yönelik otomatik yasal fatura alışverişi sağlayan PayFlex e-Fatura, hem UBL’ye (Universal Business Language), hem de EFKS’ye (Elektronik Fatura Kayıt Sistemi) uyumlu çalışıyor. İnnova’nın PayFlex e-Fatura çözümü, geleneksel fatura kullanan kurumların sistemlerini, 24 saat içerisinde e-faturaya geçirerek, elektronik faturanın avantajlarından hızla yararlanmalarını sağlıyor.
İlgili Postlar
Bulut maliyet yönetimi nedir?
31 Eki 2024
Dijital DönüşümYapay zeka şeffaflığı nedir?
28 Eki 2024
Dijital DönüşümStratejik inovasyon nedir?
25 Eki 2024
Dijital Dönüşüm