İnnova’yı daha yakından tanıyın.
Huzeyfe Yılmaz
İnnova CEO'su
Huzeyfe Yılmaz, 1977 yılında Bolu Yeniçağa’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Yılmaz, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans öğrenimi sırasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı.
İş hayatına 2001 yılında mühendis olarak başlayan Yılmaz, 2005-2014 yılları arasında TÜRKSAT A.Ş.’de Teknik İşletme Müdürlüğü ile Altyapı ve İşletme Direktörlüğü görevlerini yürüttü.
2014-2018 yılları arasında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görev yaptı ve 2017-2018 yılları arasında aynı bakanlıkta Genel Müdürlük görevini üstlendi. 2018-2022 yılları arasında bilişim ve teknoloji şirketi TARNET A.Ş.’de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Yönetim Kurulu kararıyla, Temmuz 2022’de Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı olarak göreve getirildi.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Haziran 2023-Eylül 2024 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı’nda Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Kariyeri boyunca e-Koop+ (ERP Otomasyon Sistemi), Petek (Veri Analizi ve Görselleştirme), Polen (Yapay Zeka Tahminleme Sistemi), ZİHA (Zirai İnsansız Hava Aracı), ATS (Akıllı Traktör Sistemleri), ATA (Akıllı Tarım Atölyeleri), TARPET (Akaryakıt Otomasyon Sistemi), TırCepte, ÇDP (Çiftçi Destek Platformu), Gençlik/Spor Veritabanı, Nusrat/Nusrat 2.0 (2015 yılının en iyi mobil oyunu), Farkındayız, KYK Dijital Dönüşüm Projesi (KYKnet), Sporda Dijital Dönüşüm Projesi (Dinamik), Oyunlarda İslam Düşmanlığı Analiz Projesi, DEAFLYMPICS 2017 Teknoloji ve Bilişim Altyapısı, EYOF 2017 Teknoloji ve Bilişim Altyapısı, Kanser Erken Teşhisinde Yapay Zeka Kullanımı ve DataHub Büyük Veri Yönetişim Platformu gibi birçok önemli bilişim ve teknoloji projesine liderlik etti.
Sağlık Bakanlığı’ndaki görev süresi boyunca sağlıkta yapay zeka, büyük veri analitiği, siber güvenlik, inovatif ve kişiselleştirilmiş sağlık teknolojileri alanlarında çalışmalar yürüttü ve bu projelere liderlik etti. Kamu sektöründe bir ilk olarak “Yapay Zeka ve Yenilikçi Teknolojiler Dairesi”ni kurdu.
2020 yılından bu yana Ankara Bilim Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak “Bilişim Teknolojileri” alanında ders vermekte olan Yılmaz, Ocak 2025’ten itibaren İnnova CEO'su olarak görevine devam etmektedir.
İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.
Emre Alıç
Teknoloji Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Emre Alıç, 20 yılı aşkın kariyeri boyunca bilgi teknolojileri ve proje yönetimi alanlarında derin bir uzmanlık kazanmıştır. Yönetiminde ve projelerinde yer aldığı 20’den fazla organizasyonda, yenilikçi ve verimli dijital dönüşüm süreçlerine liderlik ederek sektörde önemli başarılara imza atmıştır.
Teknoloji şirketleri ve finans kuruluşlarında üstlendiği çeşitli yöneticilik pozisyonlarıyla, kritik dönüşüm projelerine yön veren Alıç, Aksigorta, TOFAŞ, Türkiye Finans Katılım Bankası, Aktif Yatırım Bankası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Sağlık Bakanlığı, Çalık Enerji, Ford Otosan ve Otokoç gibi prestijli kurumlarda stratejik görevler yürütmüştür.
COBIT, ITIL ve PMP sertifikalarına sahip olan Emre Alıç, aynı zamanda PMI Türkiye Ankara Branch'in kurucu direktörlüğünü üstlenmiş ve sektöre yön veren çalışmalar gerçekleştirmiştir. Hâlen Kurumsal Yönetişim Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir.
İş dünyasındaki vizyoner yaklaşımı ve güçlü liderlik yetkinlikleriyle tanınan Alıç, evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Yavuz Sarı
Satış ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı
Yavuz Sarı, Konya Meram Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır.
Kariyeri boyunca satış yönetimi, stratejik iş birliği, iş geliştirme, dijital pazarlama ve operasyonel mükemmeliyet alanlarında derinlemesine uzmanlaşmıştır. Teknoloji ve finans sektörlerinde liderlik ettiği ekipler ve yönettiği projelerle iş dünyasında fark yaratan başarılara imza atmıştır.
Türk Telekom, Huawei, Tarnet ve Param gibi sektörün öncü kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yaparak, büyüme odaklı satış stratejileri geliştirme, güçlü partner ekosistemleri oluşturma ve dijital dönüşüm projelerine liderlik etme konularında kritik roller üstlenmiştir. Satış ekiplerini yüksek performanslı bir yapıya dönüştürerek gelir artışı sağlama, yeni pazarlar keşfetme ve teknoloji ortaklıklarını yönetme konularında önemli başarılara ulaşmıştır.
İleri düzeyde stratejik düşünme ve iş geliştirme vizyonu ile çevik yönetim yaklaşımlarını birleştirerek, organizasyonların büyüme süreçlerine yön vermektedir. Değişen iş dinamiklerine hızla adapte olabilen, yenilikçi bakış açısı ve sonuç odaklı yaklaşımıyla bulunduğu her organizasyonda fark yaratmıştır.
İyi derecede İngilizce bilen Sarı, evli ve iki çocuk babasıdır.
Erkan Dilaveroğlu
Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı
Erkan Dilaveroğlu, 2006 yılında Viyana Teknik Üniversitesi’nde Yazılım ve Bilişim Mühendisliği alanında lisans, 2008 yılında ise Yazılım Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesini tamamlamış ve aynı üniversitede doktora eğitimine başlamıştır.
Kariyerine 2003 yılında Avusturya Teknoloji Enstitüsü’nde yazılımcı olarak başlamış, bulunduğu süre boyunca çeşitli seviyelerde çalışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra yazılım sektöründe bir süre girişimcilik yapmış, daha sonra kamu ve özel sektörde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Sırasıyla Vadi Bilgi Sistemleri'nde CTO, TK Teknoloji A.Ş.'de Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nde Dijital Dönüşüm Daire Başkanı ve sonrasında TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde Enstitü Müdürü ve TÜBİTAK BİLGEM Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.
Kariyeri boyunca yüksek performanslı yazılım sistemleri, bulut bilişim, siber güvenlik, yapay zeka ve IoT alanlarında kritik projeler gerçekleştirmiş; e-Dönüşüm, EBYS, ERP, Ödeme sistemleri gibi birçok farklı yazılım sisteminin geliştirilmesine liderlik etmiştir. Yaptığı çalışmalarla yazılım mimarisi, büyük ölçekli sistem tasarımı, veri analitiği ve yapay zeka konularında uzmanlaşmıştır.
Ayrıca T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kurumsal Kaynak Yönetimi Değerlendirme ve Denetim Komisyonu Üyesi, TÜBİTAK TEYDEB Danışma Kurulu Üyesi ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Dijital Tarım Politikaları Raporu Moderatörü olarak görev almıştır.
Teknoloji ve inovasyon alanındaki vizyonuyla sektörde etkin rol oynamaya devam eden Erkan DİLAVEROĞLU, evli ve üç çocuk babası olup, ileri düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.