Milli Dağcı Tunç Fındık, gözünü ''Dağların dağı'' K2'ye dikti

Milli Dağcı Tunç Fındık, gözünü ''Dağların dağı'' K2'ye dikti

28 Haz 2012

İnnova Bilişim Çözümleri’nin resmi sponsoru olduğu milli dağcımız Tunç Fındık, 8000 metre üzerindeki 14 dağı hedeflediği 14x8000 projesi kapsamında rotasını K2’ye çevirdi. Dağların dağı olarak da bilinen dünyanın en zorlu noktasına doğru yolculuk 20 Haziran’da başlıyor. 

Dünyanın en zor ulaşılan noktası; K2

Pakistan-Çin sınırı üzerinde bulunan Karakurum sıradağlarındaki K2 Dağı, 8611 metreye ulaşan yüksekliğiyle, Everest'ten sonra dünyanın en yüksek ikinci dağı. Ancak yapısı sebebi ile 8000m'den yüksek 14 dağ arasında tırmanış zorluğu bakımından ilk sırada yer alıyor. Dağ, Hindistan'daki Büyük Trigonometrik Ölçüm sırasında kodlanan ikinci dağ olması sebebi ile K2 olarak anılıyor. Dağların dağı olarak adlandırılan K2, dağcılar arasında korkulan ve saygı duyulan bir dağ. 1954 yılında liderliğini Ardito Desio'nun yaptığı bir İtalyan ekibinin çıkışından bu yana zirveye ulaşan kişi sayısı 302, hayatını kaybeden sayısı ise 80 olarak biliniyor. Tırmanışın en önemli tehlikeleri ise yükseklik hastalıkları ve dik zemindeki düşme tehlikeleri olarak biliniyor.

 

Dünyanın en yüksek 8 dağına çıkan ilk Türk olacak

Tunç Fındık için bu dağa çıkmanın büyük bir önemli daha var; Fındık, K2’ye tırmanışını başarıyla tamamlarsa İnnova’nın da desteği ile dünyanın en yüksek 8 dağına birden çıkmış ilk Türk olacak. 20 Haziran’da Pakistan-Çin sınırı üzerinde bulunan Karakurum'a hareket edecek olan Tunç Fındık, tırmanışı yaklaşık 60 günde tamamlayarak 25 Ağustos tarihinde Türkiye’ye geri dönmeyi hedefliyor. Tunç Fındık, dağcılığın olimpiyatı kabul edilen 14x8000 projesi ile Türkiye’de en çok 8000 metre üzerinde dağa çıkmış tek dağcı.

 

Annapurna’da ölümden döndüler 

Tunç Fındık, Mart 2012’de başladığı Annapurna tırmanışını kötü hava şartları ve çığ riskleri yüzünden yarıda bırakarak tırmanışının 40. gününde geri dönmüştü. Fındık, Annapurna tırmanışında ikinci kamptan üçüncü kampa geçiş sırasında önden Meksikalı ekibin çığ altında kalışını görüntülemiş, tüm ekip ile birlikte Meksikalı dağcıların kurtulmasında rol oynamıştı. Fındık, çığ riski ile ilgili olarak “Çığ buz değil, toz-kar şeklinde bir çığ olduğu için çok şanslıydık. Daha önce çok fazla çığ düştüğünü görüntüledim ama ilk defa bir ekibin çığın altında kaldığını kaydettim. Kazada kimsenin zarar görmemiş olması işin en sevindirici yanı” şeklinde konuştu. 

 

tuncfindiknerede.com

Yüksek irtifa dağcılığı alanındaki Türkiye’nin en başarılı ismi Tunç Fındık’ın K2 tırmanışı www.tuncfindiknerede.com adresinden anlık olarak takip edilebilecek. Tunç Fındık’ın İnnova Bilişim Çözümleri’nin resmi sponsoru olduğu ‘14x8000 metre’ projesi dahilinde gerçekleştireceği bu tırmanış, kişisel takip ve güvenlik cihazı ile internet haritaları üzerinden eşzamanlı olarak izlenebilecek. Fındık, daha önceki tırmanışlarında olduğu gibi spot cihazını kullanarak bulunduğu noktanın koordinat bilgileri ile birlikte iyi olduğunu ya da problem yaşadığını da paylaşabilecek. Kişisel takip ve güvenlik cihazının gönderdiği bu bilgiler İnnova Bilişim Çözümleri’nin Tunç Fındık’ın tırmanışları için hazırladığı www.tuncfindiknerede.com web sitesine anlık olarak aktarılacak.

İlgili Postlar

bilisim500

Bilişim 500 Araştırması'nda ERP Yazılımı Kategori Birincisiyiz!

21 Ağu 2024

Haberler
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr