İnnova, Beetech 2016 Ödülleri Uluslararası Destekler kategorisi birincisi

İnnova, Beetech 2016 Ödülleri Uluslararası Destekler kategorisi birincisi

12 Tem 2017

BEETECH 2016 ödülleri sahiplerini buldu… Türk Telekom, iştirakleri İnnova ve Argela ile ödüllere damgasını vurdu… İTÜ Arı Teknokent tarafından düzenlenen ‘BEETECH 2016 Ödülleri’ kapsamında, İnnova, ‘Ulusal-Uluslararası Destekler’ kategorisi ödülünü alırken, Argela ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ kategorisindeki birincilik ödülünün sahibi oldu. Argela CEO’su Bülent Kaytaz ise “Ar-Ge Öncüleri” özel ödülüne layık görüldü.

BEETECH 2016 Ödülleri kapsamında yaptığı konuşmada İTÜ Arı Teknokent gibi oluşumların, Türkiye’nin Ar-Ge alanındaki potansiyelini gerçekleştirmesindeki önemini vurgulayan Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Sürdürülebilir büyümenin tek yolu, yeni teknolojiler üretmek ve yenilikçilikten geçiyor. Bu anlamda Türk Telekom olarak, Ar-Ge yatırımlarına ve geleceğe yön verecek uygulamalar geliştirmeye odaklanıyoruz. Özellikle teknoparklar; üniversitelerin araştırma ve eğitim gücünün bilgi teknolojileri ve iletişim sektörüne aktarılmasında ve üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu bakış açısı ile İTÜ Arı Teknokent’te yer alan iştiraklerimiz Argela ve İnnova’nın ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının ödüllendirilmesi bizi gururlandırıyor” dedi.

Türk Telekom iştirakleri İnnova ve Argela, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent tarafından 12 Temmuz’da düzenlenen ‘BEETECH 2016 Ödülleri’ etkinliğinden üç ödülle birden döndü. Türkiye’nin öncü sistem entegratörü İnnova, “Ulusal-Uluslararası Destekler” kategorisi birincisi olurken; yeni nesil teknolojiler üzerine Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri yürüten Argela ise “Üniversite-Sanayi İş Birliği” kategorisindeki büyük ödülün sahibi oldu. Ayrıca Argela CEO’su Bülent Kaytaz ise sektöre sağladığı katkılardan ötürü “Ar-Ge Öncüleri” özel ödülüne layık görüldü.

Türk Telekom CEO’su Dr.Paul Doany: “Teknoparklar, üniversite-sanayi iş birliktlerinin gelişmesinden büyük rol oynuyor”

Etkinlikte yaptığı konuşmada, teknoparkların bölgesel kalkınma ve ülkenin ileri teknoloji ürünleri ihtiyacının dışarıdan karşılanmasının azaltılmasında önemli bir role sahip olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany ; “Türkiye, girişimcilik cenneti olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle teknoparklar, üniversitelerin araştırma ve eğitim gücünün bilgi teknolojileri ve iletişimi sektörüne aktarılmasında ve üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu bakış açısı ile İTÜ Arı Teknokent’te yer alan iştiraklerimiz Argela ve İnnova’nın ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının ödüllendirilmesi bizi gururlandırıyor” dedi.

Türk Telekom’un Ar-Ge ve girişimcilik alanlarındaki vizyonuna ilişkin de bilgi veren Doany, konuşmasına şöyle devam etti; “Türk Telekom olarak sürdürülebilir büyümenin tek yolunun yeni teknolojiler üretmek ve yenilikçi olmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi olma misyonuyla Ar-Ge yatırımlarına ve geleceğe yön verecek uygulamalar geliştirmeye devam ediyoruz. Türk Telekom Ar-Ge Merkezi’mizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda geleceğin inovasyon standardını belirleyen teknolojileri geliştirmeye öncelik veriyoruz. Türk Telekom olarak paylaşılan bilginin gücüne inanıyoruz ve bu doğrultuda Türk Telekom Ar-Ge Merkezi’miz ile 2016’da 15 üniversite, 12 KOBİ ve 7 Ar-Ge merkezinin yanı sıra AB ve TÜBİTAK ile de farklı alanlarda iş birlikleri gerçekleştirdik. Geçen yıl 116 patent başvurusu ve 25 akademik yayına imza attık. Üç yıldır sürdürdüğümüz MIT iş birliğimiz ile müşterilerimizin hayatına doğrudan dokunan Google gözlük ve nesnelerin interneti (IoT) tabanlı akıllı ev/şehir uygulamaları gibi birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz.“

“Milli teknolojileri üretme yolunda iş birliklerimiz ve faaliyetlerimiz devam edecek”.

Doany, “Argela, 5G teknolojilerini yerli kaynaklar ve Türk mühendisliği ile geliştiriyor; bu alanda 5G standartlarını belirleyen küresel konsorsiyumlarda Türkiye’yi temsil ediyor. Bugüne kadar kendi geliştirdiği teknolojisi ProgRAN dahil 5G ve 5G’yi etkinleştiren teknolojilerle ABD Marka ve Patent Ofisi’ne 28 patent başvurusunda bulundu. Ayrıca Türkiye’nin teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bir ülke olması vizyonundan hareketle hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk 5G Mükemmeliyet Merkezi’nde üniversite iş birliklerimizle milli teknolojileri üretme ve geliştirme faaliyetlerimiz devam ediyor.”

“İnnova 37 ülkeye bilgi teknolojileri ihraç ediyor”

Doany, “Diğer taraftan Deloitte Teknoloji Hızlı 50 Türkiye Programında 11 yıl boyunca üst üste yer alan tek şirket unvanına sahip olan İnnova, geliştirdiği yenilikçi yazılım çözümlerini dört kıtada 37 ülkede yer alan müşterilerine sunarak, Türkiye’nin Ar-Ge ihracatına önemli katkılarda bulunuyor” dedi.

İTÜ’nün Türk Telekom’un uzun yıllardan beri uzun soluklu ve sağlam ilişkiler geliştirdiği çok saygın ve önemli kurumlardan biri olduğunun altını çizen Doany, “Bilgi ekonomisinde, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının kilit rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlamda üniversitelerle yakın ilişkilerin oluşturulması ve açık inovasyonun desteklenmesi gerekiyor. İTÜ ile birlikte bugüne dek sosyal sorumluluk projelerinden 5G’nin akıllı uygulamalarına kadar pek çok alanda başarılı iş birliğine imza attık ve bu iş birliklerimiz gelecekte de devam edecek” dedi.

İlgili Postlar

bilisim500

Bilişim 500 Araştırması'nda ERP Yazılımı Kategori Birincisiyiz!

21 Ağu 2024

Haberler
Başarı Hikayeleri
Teknik Destek ‍
444 5INV
444 5 468 ‍
info@innova.com.tr