Sunulan Faydalar
Projen, ön değerlendirme ve mentorluk süreçlerinin ardından seçilen projeler arasında yer alırsa, birbirinden güzel fırsatlar yakalayacaksın!



*Yukarıda belirtilen süreçler fikrin olgunluk derecesi göz önünde bulundurularak Değerlendirme Kurulu kararına göre uygulanacaktır.
DUYURU

Başvurular herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın yıl boyunca yapılabilmektedir.
BAŞVURU

Başvurular web sitesi üzerinden alınmaktadır.
ÖN
DEĞERLENDİRME

Web sitesi üzerinden alınan başvurular İnnova yöneticileri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
MENTORLUK
ALMA SÜRECİ

Ön değerlendirmeyi geçen adaylar, projenin olgunlaşma sürecinde Ar-Ge ve İnovasyon Müdürlüğü’nden mentorluk alacaktır.
DEĞERLENDİRME
KURULU
TOPLANTISI

Fikir sahibinin katılımı ile, proje yönetimsürecinde uygulanan bütün adımların İnnova üst yönetimine aktarılması ve projenin kapsamlı değerlendirilmesi sağlanacaktır.
BAŞARILI
FİKRLERİN
AÇIKLANMASI

Şirket içinde yatırım kararı alınan fikirlerin duyurusu yapılacaktır.
Sıkça Sorulan Sorular
- İnnovatif Düş´ün programının amacı nedir?
Program ile, İnnova’nın marka değerinin İnnova çalışanlarının fikirleri ile yükseltilmesi ve tüm organizasyonu kapsayacak inovasyon ekosisteminin oluşturulması amaçlanmaktadır.
İnnova çalışanlarının yenilikçi fikirlerini olgunlaştırarak, prototip üretme süresinin kısaltılmasına, karar verme süreçlerinin etkinleştirilmesine ve müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümlerin oluşturulmasına fayda sağlamak için oluşturulmuştur.
- İnnovatif Düş´ün programının kapsamı nedir?
Program, İnnova çalışanları tarafından önerilen fikirleri kapsamaktadır.
- Fikirlerimi nasıl iletebilirim?
https://innova.com.tr/tr/innovatifdusun web adresi üzerinden, İnovatif Fikir Beyan Formu aracılığıyla İnnova çalışanlarından yenilikçi fikirler toplanır. Fikrin içerdiği problem, çözüm için öneriler, geliştirilen fikrin İnnova ile keşisen noktaları ve fikir ile müşteriye sağlanacak fayda ile ilgili bilgi toplanır. Gerek duyulduğu takdirde fikir sahibi ile toplantı organize edilerek fikriyle ilgili detaylı bilgi alınır.
- Birden fazla proje ile başvurabilir miyim?
Evet, çalışanlar proje fikirlerini herhangi bir kısıta tabi tutulmadan paylaşabilir.
- Başvurmak istediğim proje ile geçmişte başka bir programa
katıldım veya halen başka bir programa devam ediyorum. Bu
proje ile İnnovatif Düş’ün’e başvurabilir miyim?
Geçmişte katılım sağlanan program ve İnovatif Düşün’ün başvuru kuralları göz önünde bulundurularak karar verilir.
- Başvurmak istediğim proje ile geçmişte başka bir programa
katıldım ve proje onaylanmadı. Bu proje ile İnnovatif Düş’ün’e
başvurabilir miyim?
Geçmişte katılım sağlanan program ve İnovatif Düşün’ün başvuru kuralları göz önünde bulundurularak karar verilir.
- Ekibim olmadan tek başıma bir proje sunabilir miyim?
Bireysel olarak başvuru yapılabilir.
- Şirket dışından bir ekip ile birlikte bir proje sunabilir miyim?
Ar-Ge ve İnovasyon ekibi ile detayları paylaşılarak değerlendirmeye alınır. İnnova için sorun teşkil etmediği düşünülürse süreç devam ettirilebilir.
- Proje kabul olduktan sonra ekipten ayrılan olursa ne olacak?
Fikri mülkiyet hakları hem şirketimiz hem de fikir sahipleri açısından, hukuk departmanımız yardımıyla, yeniden değerlendirilerek süreç devam ettirilebilir.
- Fikirlerim nasıl değerlendirilmektedir?
Ar-Ge ve İnovasyon Müdürlüğü tarafından fikrin ön değerlendirmesi yapılır. Olumlu bulunursa sürece devam edilir.
- Problemin tanımlama süreci nasıldır?
Fikirlerin ihtiyaçlar ile örtüşme durumu irdelenir. Fikir sahibinin/ekibinin hedeflerinin kısa ve uzun vadeli belirlenmesi, farklı bakış açılarını yakalayabilmeleri için perspektif çalışmasının tamamlanması, müşteri ve kilit oyunculardan oluşan aktörlerin hedeflerle eşleştirilerek haritalanması ve son olarak fikrin üretilmesine sebep olan sorunun şu anda nasıl çözüldüğü, benzer ürünlerin tespit edilmesini içeren aşamanın yardımıyla çözüm için taslak oluşturulması hedeflenmektedir.
- Ölçümleme ve Değerlendirme aşaması nasıldır?
Ölçümleme ve Değerlendirme aşamasında, mülakatlar sırasında derlenen verilerin fikre nasıl eklemlendirileceği yöntem olarak tartışılır. Böylece prototip aşamasından önce fikrin uygulanması için üst seviye tasarım tamamlanmış olur. Sadece tasarımla kalmayıp pazar- müşteri segmentasyonlarının yapılması, son kullanıcı ürün etkileşim adımlarının müşteri deneyimi gözetilerek çıkarılması, gereksinimlerin önceliklendirilmesi ve etkileşim adımlarında görev alacak ilgili departmanların belirlenmesi süreç içinde tamamlanır.
- Prototip ve Test aşaması nasıldır?
Prototip ve Test aşamasında, fikrin kullanıcı ile buluşması için prototip geliştirilir. Maliyet ve zamandan tasarruf edilerek ortaya çıkarılan ürünün ön sürümü sayesinde müşteri ortamında test gerçekleştirilir.
- Fikir sahibi nasıl bilgilendirilir?
Fikir yönetim sürecinde uygulanan bütün adımların toplantı ile üst yönetime aktarılması sağlanır. Toplantıya Genel Müdür, ilgili Genel Müdür Yardımcıları, Ar-Ge Direktörü ve fikir sahibi katılım sağlar. Aktarılan bilgiler ışığında fikir için yatırım kararı ile ilgili üst yönetim tarafından fikir sahibine bilgi verilir.
- İnkübasyon aşamasında neler yapılmaktadır?
Sürecin başlangıcı ile birlikte belirlenen alternatif inkübasyon seçenekleri yatırım kararı sonrasında uygulamaya geçirilir. Bu aşamada patent, asgari ürün hayata geçirilebilir ürün, ulusal/uluslararası destek proje başvuruları ile ilgili çalışmalar yapılır. Şirket içinde yatırım kararı alınan fikir ile ilgili duyurular yapılarak başarıyla tamamlanan süreç hakkında diğer çalışanlara bilgi verilir. Böylece fikir sahibinin ve fikrin şirket içi bilinirliği artırılır.
- Projenin fikri mülkiyet hakları kime ait olacak?
Fikri mülkiyet haklarının paylaşımına ilişkin esaslar İnovatif Düşün’ün programı çerçevesinde çalışanların ve şirketimizin haklarını koruyacak şekilde düzenlenen mutabakat hükümlerine göre belirlenmektedir.