Tüm Yazılar
Günümüzün hızla değişen iş dünyasında çok sayıda işletme iş süreçlerini kolaylaştırmak ve gelirlerini artırmak için dijital dönüşüme yatırım yapmaya devam ediyor.
Daha önce ağ operasyonlarının basit bir kısaltması olarak kullanılan NetOps’un anlamı artık çok daha geniş bir kapsama ulaştı ve ağ yöneticileri ile ağ mühendislerinin ilgi odağı oldu.
NFT’lerin popülaritesi arttıkça NFT kullanımına yönelik uygulamaların çeşitliliği de artmaya başladı.
Yapay zekâ teknolojisinin sunduğu avantajlar, siber güvenlik tehditlerini tespit etmek için giderek daha fazla kullanılmaya başlandı.
IoT teknolojisi sunduğu avantajlar sayesinde pek çok farklı sektör için giderek önem kazanıyor ve dijitalleşmeyi de hızlandırıyor.
RPA kullanımı ve makine öğrenimi, diğer yapay zekâ teknikleri ile birlikte akıllı otomasyon sistemlerinin temelini oluşturur.
Metaverse’ün tam olarak hayatımıza ne zaman gireceği konusunda henüz bir fikir birliği olmasa da CIO’ların şimdiden harekete geçerek bu yeni konseptin şirketlerine ne gibi etkileri olacağı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olması gerekiyor.
Büyük veri teknolojilerinin gelişimi ile işletmeler adeta bilgi hazinesinin kilidini açmış gibi oldu. Büyük veri kullanılmadan önce analitik uygulamaları çoğunlukla ilişkisel veritabanlarında depolanan yapılandırılmış verilerle sınırlıydı.
5G teknolojisinin, kurumsal BT üzerinde büyük bir etkisi olacak. 5G ağların yaygınlaşması, kurumsal depolama alanı ihtiyacında önemli bir artışa neden olacak.
Veri merkezlerinde üzerinde herhangi bir yük olmadığı halde boşta çalışır durumda olan sunucular çok büyük bir enerji sarfiyatına neden oluyor.
Pandemi sürecinin oluşturduğu kriz ortamı sona ermeye başlamışken CIO’lar dijital dönüşüm stratejilerini yeniden değerlendirmeye başladılar.
Yoğun bakım, hastaların sağlık durumunun son derece kritik bir dönemden geçtiği, en ufak bir hata ya da ihmal ağır sonuçlara neden olabileceği için son derece hassasiyetle yönetilmesi gereken bir tıbbi birimdir.
Kurumsal imaj, bir işletmenin hedef kitlesi kadar çalışanları açısından da önemlidir. Şirket çalışanlarının kendi şirketlerini nasıl algıladıkları, işlerinde gösterdikleri performansı ve şirkete olan bağlılıklarını da doğrudan etkiler.
Metaverse kavramı son yıllarda üzerinde en çok konuşulan ve hayatımıza ne gibi etkileri olacağı üzerinde en çok tartışılan konuların başında geliyor.
E-ticaret sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı büyüme pandeminin de etkisiyle artarak devam ediyor. Büyük e-ticaret sitelerinin yakaladığı başarının getirdiği dönüşüme ayak uyduran küçük ve orta ölçekli geleneksel perakende şirketleri de özellikle pazaryeri platformlarında kendilerine yeni satış kanalları...
5G teknolojisi ile birlikte bir önceki nesil olan 4G ağlara oranla veri iletim hızı ve veri taşıma kapasitesi çok daha yüksek seviyelere ulaşıyor. 5. nesil mobil iletişim sayesinde internete bağlanabilen ve birbiri ile haberleşebilen cihazların sayısında büyük bir patlama yaşanması bekleniyor. 5G ağların...
On binlerce hatta yüz binlerce düzenli müşterisi olan büyük ölçekli şirketlerin nakit akışını kontrol altında tutabilmesi için sorunlu alacakların takibi ve tahsilatı kritik bir rol oynuyor.
Pandemi ile birlikte hız kazanan uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri, büyüklüğü ne olursa olsun bütün işletmelere dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
Büyük ölçekli organizasyonlar bazen daha iyi bir teklif aldıkları için bazen de daha kaliteli bir hizmete erişmek istedikleri için çalıştıkları mevcut telekom operatörünü değiştirmek istiyorlar.
Günümüzde özellikle e-ticarette kolay ve hızlı bir ödeme çözümü sunduğu için kredi kartları yoğun bir şekilde kullanılıyor. Havale/EFT ile ödeme ise kredi kartları kadar pratik olmadığı için genelde ikinci plana atılıyor.
Günümüzde pek çok şirket farklı avantajlar sunan farklı bankalarla aynı anda çalışıyor. Banka sayısının artmasıyla birlikte nakit akışını kontrol etmenin ve hesapları yönetmenin getirdiği iş yükü de artıyor.
IoT teknolojisi baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve hem küçük hem de büyük ölçekli işletmeler için sayısız fırsatlar sunuyor. 2030 yılına kadar dünya çapında yaklaşık 50 milyar IoT cihazının kullanımda olacağı tahmin ediliyor. İşletmeler, IoT teknolojisi sayesinde operasyonlarını gerçek zamanlı verilerle...
Dijital ikizler, kuruluşların işlemleri izlemesine, bakım planlamalarını önceden yapabilmesine ve süreçleri iyileştirmesine yardımcı olabilecek; nesnelerin, süreçlerin ve sistemlerin gerçek zamanlı sanal kopyalarıdır.
Veri mimarisi, bir işletmedeki akışın yönetilmesi için iş süreçlerindeki ihtiyaçları verilere ve sistem gereksinimlerine dönüştürür. Verilerin sistemlerden nasıl akması gerektiğinin haritalanmasını ve planlanmasını kapsar.
Metaverse konusunda analizler yapan uzmanların ortak görüşüne göre NFT’ler Metaverse’ün temel bileşenlerinden bir tanesi olacak.
Dünya genelinde sadece 1 dakika içinde Instagram’da 400 milyona yakın hikâye paylaşılıyor, Facebook’a 150 binden fazla fotoğraf ekleniyor ve YouTube’a 500 saatlik video yükleniyor. Üstelik bu paylaşımların buzdağının sadece görünen kısmı olduğu biliniyor.
Her geçen gün hızla büyümeye devam eden mobil dünyada pek çok işletme iş süreçlerini mobil uygulamalar üzerinden yürütüyor. Kapsamlı bir mobil güvenlik stratejisi uygulanması hassas bilgilerin güvenliği açısından kritik bir önem taşıyor.
Çapraz satış ve üst satış çoğunlukla mevcut müşterilere uygulanan temel iki satış tekniğidir. Bu teknikleri uygulayarak mevcut siparişlerinizin hacmini artırabilir ya da tamamlayıcı ürün ve servislerle genişletebilirsiniz.
Birçok kuruluş yıllar önce kullanıma sunulan kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerini kullanmaya devam ediyor. Zaman içinde ihtiyaçlarında değişiklikler olsa da karmaşık ve pahalı kurulum anıları nedeniyle mevcut sistemlerinde büyük değişiklikler yapmayı sürekli erteliyorlar.
Dijital pazarlamacılar, Google’ın üçüncü taraf çerezleri 2023 sonu itibarıyla kaldıracağını ve Apple'ın da reklamcılar için tanımlayıcıları (IDFA) eskisinden çok daha az değerli hale getirdiğini duyurmasından bu yana, çerezsiz gelecek konusunda giderek daha fazla endişe duymaya başladılar.
Her CIO'nun dijital stratejisinin ön saflarında yer alan modern BT altyapısının; çevik, esnek ve ölçeklenebilir olması istenir. Bununla birlikte ortada çok sayıda seçenek olması bazen karmaşıklığı da beraberinde getirebilir.
Hibrit ve esnek çalışma, hem işverenler hem de çalışanlar için birçok avantaj sunsa da bazı dezavantajlar da barındırıyor. Bunlardan en önemlisi “mesafe önyargısı” adı verilen bir fenomen olarak biliniyor.
İşletmeler, pandemi kaynaklı kayıpların ardından operasyonlarını dijital olarak dönüştürmek için kritik nedenler olarak; verimlilik, esneklik, üretkenlik, yatırım getirisi ve rekabet avantajını gösteriyor.
Son birkaç yılda işletmelerin müşterilerle iletişim kurma yöntemlerinde dramatik bir dönüşüm yaşandı. Yaşanan değişimi gören ve doğru adımları atan işletme sahipleri ve pazarlamacılar hem müşteri memnuniyetini hem de karlılıklarını artırmayı başardı.
Web 3.0, merkezi olmayan protokolleri temel alan ve yapay zekanın gücünden faydalanan pek çok farklı uygulamanın hayata geçmesini sağlayacak. Blok zincir teknolojisi ile tamamen bütünleşik olarak çalışacak olan bu servisler, ağ katılımcılarının oluşan ekonomide aktif olarak rol aldığı bir modele geçişin...
Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak kullanılabilen, vücut hareketlerini takip eden sensörler barındıran cihazlara verilen genel isimdir. İnternet bağlantısı üzerinden anlık veri iletişimi de yapabilen bu cihazların en popüleri akıllı saatler olarak bilinse de sağlık,...
Sanal gerçeklik gözlüğü, kullanıcıların kendilerini özel olarak hazırlanmış bir sanal ortamda hissetmelerini sağlamak için başa takılarak kullanılan bir cihazdır. Kullanıcılar sanal gerçeklik gözlüğünü taktıkları anda mevcut ortamdan tamamen izole olurlar. Kafalarını nereye çevirirlerse çevirsinler bambaşka...
Mavi yaka çalışanlar, gittikçe zorlaşan rekabet ortamında şirketlerin başarıya ulaşmak için uyguladıkları insan kaynakları stratejilerinde oldukça önemli bir role sahiptir. Hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursanız olun, insan kaynağını daha verimli bir hale getirmek ve hatasız olarak yönetmek artık...
Marka adı seçerken kartvizitte güzel görünmesine ya da kulağa eğlenceli gelmesine değil, müşterilerinizle aranızda bağ kuracak bir niteliğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Doğru seçilmiş bir isim, bir markanın rakiplerinden ayrışmasını sağlayabilir ve müşterilerin markayı kabullenme sürecini hızlandırabilir....
Sürücüsüz otomobiller ve otonom araçlar, otomobil endüstrisindeki herkesin en çok önem verdiği konuların başında yer alıyor. Sürücüsüz otomobiller, kaza riskini minimuma indirerek sürüş güvenliğini artırmanın yanı sıra uzun yolculuklarda direksiyon başında harcanan zamanın daha verimli kullanılabilmesini...
2022’nin sıcak gündemine rağmen NFT’ler popülerliğini artırıyor. Artık birçok kişi satın aldıkları NFT’leri Twitter ve Reddit profil fotoğrafları olarak sergiliyor. Bu kervana çok yakında Facebook ve Instagram kullanıcıları da katılacak. Üstelik birçok uzmana göre bu yalnızca bir başlangıç. NFT koleksiyonları...
Son yıllarda gittikçe daha fazla şirket dijital dönüşümün en önemli parçalarından biri olan e-Fatura kullanımına geçiyor. Şirketlerin muhasebe süreçlerini kolaylaştırırken maliyetlerini de azaltan e-Fatura uygulamasına kimlerin yasal olarak geçmesi gerektiği ise Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından...
İşletmelerin internet üzerinden yaptıkları satışlarda kredi ve banka kartları aracılığıyla ödeme alabilmesini sağlayan Sanal POS çözümleri, e-ticarete adım atmak isteyenler için zaman zaman aşılması büyük bir engel gibi görülebiliyor. Çevrimiçi mağazasından 7/24 satış yaparak işini internet ortamına...
Açık bankacılık, bankaların müşterilerine ait finansal bilgileri, sundukları API’lar vasıtasıyla izinli bir şekilde üçüncü parti kurumların kullanımına açması olarak tanımlanıyor. Bu sayede ilgili banka haricindeki finansal teknoloji firmaları da müşteri yararına birçok uygulama geliştirme şansı yakalıyor.
Optik karakter tanıma (OCR) teknolojisi, otomatikleştirilmiş veri çıkarma ve depolama özelliklerini kullanarak zamandan, maliyetten ve diğer kaynaklardan tasarruf sağlayan verimli bir iş sürecidir.
İş dünyası giderek daha fazla bulut hizmetinden faydalanıyor ancak artan kullanım bulut maliyetlerinin kontrol edilmesi ihtiyacını doğuruyor. Bu amaçla ortaya çıkan FinOps inisiyatifleri, bulut kararlarının birçok departmanın katılımıyla alınmasını sağlayarak, hem tercihlerin doğruluğunu artırıyor hem...
Sanal gerçeklik (VR) teknolojisi son birkaç yıldır gündemdeyken, bu teknolojinin kökeni bir hayli geriye gidiyor. Günümüzde kullanılan VR sistemleri ve başlıkları on yıllardır geliştirilirken, sanal gerçeklik teknolojisinin başlangıç noktası Martin Heilig tarafından 1957 yılında başa takılan stereoskopik...
Robotik süreç otomasyonu (RPA), tekrarlayan ve manuel görevleri otomatikleştirerek şirketlerin zamandan tasarruf etmesine yardımcı oluyor. RPA bir şirketin birçok farklı iş sürecinde kullanılabilir. Bunlardan bir tanesi de İK’nın yürüttüğü işe alım süreçleri.
Mobil uygulamaların artan popülaritesine rağmen, bazı kuruluşlar kullanım kolaylığı ve büyük miktarda veriyi işleme yetenekleri nedeniyle web tabanlı IoT uygulamalarını tercih ediyor.
Finans teknolojileri hızla gelişiyor ve bankacılık hizmetleri artık çok daha ulaşılabilir hale geliyor. Bankalar artık müşterileri için risk değerlendirmelerini saniyeler içerisinde tamamlıyor ve neredeyse anlık kredi teklifleri sunuyor. Günümüzün modern fintek ürünleri sayesinde, perakendeciler ve e-ticaret...
Wi-Fi 6E, 6 GHz bandında çalışan Wi-Fi 6 cihazlarını tanımlayan, dünyanın 58 ülkesinde Wi-Fi için kullanıma sunulan yeni bir spektrum alanıdır. Günümüzde artık daha fazla içerik akışı kullanıyor, çevrimiçi oyun oynuyor ve her zamankinden daha çok görüntülü görüşüyoruz. Tüm bunlar, WiFi ağlarımızı zorluyor....
Mobil uygulama pazarı hızla büyüyor ancak kuruluşların başarıya ulaşmak için mobil uygulamaları güvenli ve hızlı bir şekilde geliştirmesi gerekiyor.
Metaverse, 2022’nin en büyük teknoloji trendlerinden biri olmasına rağmen henüz kesin bir tanımı yok. Trendi böylesine büyük ve gündem maddesi haline getiren şey ise Silikon Vadisi’nin bu terim üzerinden köşe kapmaca oynamaya başlaması. Henüz hiçbir şirket somut bir Metaverse ürünü ortaya koymamasına...
Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla ofise dönüş planları sekteye uğradı. Salgının uzaması, hibrit çalışma modellerini birçok şirket için tek seçenek haline getirdi. Dijital dönüşümünü hızlandıran iş dünyası, 2022’de ise hibrit çalışma modellerini geliştirmeye devam edecek.
Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinin bir uzantısı olan Davranışların İnterneti (IOB), tüketici davranışlarını etkilemek için kullanıcı verilerini davranışsal psikoloji açısından analiz eder. IoB, kullanıcıların teknolojiye yönelik eylem, davranış ve tepkilerini anlamlandırmak için veri bilimi, yapay...
Kripto para birimleri son yıllarda değerlerini ve güvenilirliklerini artırdı, alışveriş ve transfer için yeni özellikler kazandı. Günümüzde birçok işletme hem çevrimiçi hem de yüz yüze alışverişlerde kripto paraları kabul etmeye başladı. Bu blog yazımızda, kripto paralarla alışverişin detaylarına mercek...
İklim değişikliği etkisini giderek artırıyor. Dünyanın dört bir yanından ülkeler, sera gazı emisyonlarını azaltmak için iddialı hedefler belirliyor. Bu hedeflere ulaşılması için ise şehirlerin bugünkünden önemli ölçüde daha az enerji kullanması gerekecek. Bu yazımızda, akıllı şehirlerin iklim değişikliğine...
Uzaktan çalışma, geçtiğimiz iki yılın en önemli değişimlerinden birisiydi ve çalışma şekillerimizi kökünden değiştirdi. Pandeminin beklenenden uzun sürmesiyle ortaya çıkan hibrit çalışma modeli, birçok şirketin çalışma şekillerini yeniden düşünmesini sağladı. Ancak aradan geçen yıllardan sonra salgının...
Dağıtılmış bulut, genel bulut hizmetlerinin farklı fiziksel konumlara dağıtılmasıdır. Hizmetlerin işletimi, yönetimi, güncellemeleri ve bakımı genel bulut sağlayıcısının sorumluluğundadır. Performans, uyumluluk ve sınır bilişim için optimize edilmiş ve coğrafi olarak dağıtılmış genel bulut hizmetlerinin...
Yazılım tanımlı ağlar (Software Defined Networks – SDN) gelişiyor ve eskisinden çok daha kabiliyetli hale geliyor. Bu gelişim, SDN'in daha iyi görünürlük, güvenlik ve verimlilik gibi faydalarını küçük işletmeler için erişilebilir hale getiriyor.
Robotik süreç otomasyonu botları, hatasız yürütülmesi çalışanların mutluluğu için çok önemli olan bordro zamanlamalarını ve doğruluğunu iyileştirerek bordro yöneticilerinin işlerini kolaylaştırıyor. RPA botları, masraf ödeme ve bordro sonuçlarını doğrulama gibi süreçleri destekleme veya tamamen devralma...
Her şeyin dijital olarak ele alındığı ve izlendiği bir çağda yaşıyoruz. Bunun bir sonucu olarak, digital signage günümüz dünyasının önemli bir parçası haline geldi.
Etrafınıza baktığınızda dijital bir çağda yaşadığımızın sayısız göstergesiyle karşılaşabilirsiniz. Örneğin, bu yazıyı akıllı telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan okumanız kuvvetle muhtemel. Artık işinizin büyük bir bölümü için de bu cihazları kullanıyorsunuz. Ancak yine de kağıt içerisinde yüzüyoruz....
İş süreçleri giderek daha fazla bilgi teknolojilerine dayanırken, iyi bir altyapıya sahip olmanın önemi de artıyor. E-postadan günlük iş akışlarına, web sitelerinden veritabanlarına kadar tüm kritik iş sistemleri özünde BT’ye dayanıyor. Bu nedenle istikrarlı ve güçlü bir altyapıya sahip olmak, günümüzde...
Pandeminin yarattığı değişimler müşteri sadakatine meydan okudu ve ücretli sadakat programlarının değerini artırdı. Müşterilerin büyük bir bölümü yeni markalar ve kanallar denedi.
Endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) giderek daha fazla benimseniyor. Kablosuz bağlantı teknolojilerini endüstriyel senaryolara uygulayan IIoT, sensörlerin yardımıyla kuruluşlara işleri ve daha önce bilgi sahibi olmadıkları detaylar hakkında veri ve kontrol kabiliyetleri kazandırıyor. Veri odaklı...
Etkileşimli kiosklar, kamu kuruluşlarının ofislerinden perakende satış mağazalarına, bankalardan hastanelere kadar neredeyse halka açık her yerde karşımıza çıkmaya başladı.
Bulut tabanlı sanal POS sistemleri, şirketlerin donanım ve yazılım yatırımları yapmalarını, bakım ve güncelleme eforları göstermelerini gerektirmeden çevrimiçi ödeme almalarını sağlıyor. Tüm ödeme işlemlerini bulut üzerinde işleyen sanal POS sistemleri, ödeme süreçlerinin hızla ve güvenle tamamlanmasını...
İş yapma şekillerimiz giderek dijitalleşirken, yasal uyumluluklar da bu doğrultuda yenileniyor. Genellikle verim ve kâr artışıyla özdeşleştirilen dijital dönüşüm, artık yasal düzenlemelere uyumluluk göstermek için de bir gereklilik halini aldı.
Şirketlerin müşterilerine satış yapma şeklini değiştiren pazarlamada tahmine dayalı analitik, dik öğrenme eğrisiyle kimi profesyonellerin gözünü korkutuyor. Daralan bütçelerle karşı karşıya kalan pazarlama departmanları, sonuçları en üst düzeye çıkarmak ve harcanan her bir kuruşu optimize etmek için...
IoT cihazları, kuruluşlara günlük faaliyetler de dahil olmak üzere çeşitli iş operasyonlarını otomatikleştirme yeteneği verir. Cihaz entegrasyonu, telefonları, TV'leri, akıllı saatleri, dizüstü bilgisayarları ve ivmeölçer veya jiroskop gibi sensörleri birbirine bağlamayı içerebilir. IoT altyapısı ve...
Müşteri deneyimiyle ilgili tartışmalar iletişim merkezleri etrafında yoğunlaşırken, liderler dikkatlerini giderek artan bir şekilde müşteri etkileşimlerinin bir diğer önemli alanı olan saha hizmetlerine çevirdiler.
Son yıllarda büyük ilgi görmeye başlayan mikroservis yazılım geliştirme yaklaşımı, bulutta yerel, çevik geliştirme ve yazılımı dağıtmak için bir araç olarak kapsayıcıların kullanımı gibi diğer eğilimlerle el ele gelişiyor. Mikroservisler özellikle son birkaç yıldır hızla benimseniyor. 2020'de 1500'den...
Web 3.0, veri odaklı bir web yaratmak için makine tabanlı bir veri anlayışı kullanmaya odaklanacak web siteleri ve uygulamalar için üçüncü nesil internet hizmetleridir. Web 3.0'ın nihai hedefi daha akıllı, bağlantılı ve açık web siteleri oluşturmaktır.
Şirketler odaklarını birden fazla müşteri iletişim kanalına yatırım yapmaya kaydırdıkça, bu parçalı etkileşimleri tek bir marka sesine dönüştürmek artık her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Farklı kanallarda sorunsuz ve akıcı bir müşteri deneyimi yaratılmasını sağlayan bütüncül iletişim stratejisi,...
Son dönemde hayatın neredeyse her alanında etkisini hissettiren yapay zeka, sorunları geleneksel bilgi işlemin kabiliyetlerinin mümkün kıldığından çok daha hızlı şekillerde çözmemizi sağlıyor. Yapay zekanın neler başarabileceğini görmek için doğru örneklere bakmak yeterli. Mesela DeepMind tarafından...
Yapay zeka robotik süreç otomasyonunu çok daha esnek ve çevik hale getiriyor. Geleneksel olarak rutin ve zaman alan işlerle özdeşleştirilen RPA, insanları tekrarlayan görevlerden kurtararak verimliliği artırmayı amaçlıyor. Yazılım robotları özellikle birbirleriyle entegre çalışmayan uygulamalar arasında...
BT ekipleri, kapasite planlaması yaparak beklenen veya beklenmeyen talep artışlarının üstesinden gelmek için doğru kaynakların yerinde olmasını sağlamaya çalışıyor. Kullanıcıların uygulamalara veya web sitelerine gösterdiği talep arttığında daha fazla erişilebilirliğe, depolama gücüne ve kullanılabilirlik...
NFT'ler giderek daha popüler oluyor ve bunlara yönelik uygulamaların çeşitliliği artmaya devam ediyor. NFT'lerin mevcut ve potansiyel iş kullanımlarına yakından bakıyoruz.
Metaverse, melez gerçeklik, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerini kullanarak etkileşimli ve paylaşılan bir dijital dünya yaratmayı vadediyor. İnsanlar bu dünyada 3B holografik avatarları ve dijital ikizleriyle yer alacak.
Yapay zeka, tıp alanında verileri taramak, tedavi sonuçlarını ve hasta deneyimlerini iyileştirmeye yardımcı olacak içgörüleri ortaya çıkarmak için makine öğrenimi modellerini kullanıyor. Bilgisayar bilimi ve bilişim alanındaki son gelişmeler sayesinde, yapay zeka (AI) hızla modern sağlık hizmetlerinin...
Bootstrap, kullanılabilir kod parçalarından oluşan açık kaynaklı ve ücretsiz bir web uygulaması geliştirme araç takımıdır. Sahip olduğu CSS ve JavaScript taslakları, web sitelerinin ve mobil uygulamaların kullanıcılara görünen bileşenleri için kullanılır. HTML, CSS, Less, Sass ve JavaScript ile yazılmış...
Sürdürülebilirlik, kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama fırsatlarını ortadan kaldırmamaktır. İnsanlar doğal kaynakların yanı sıra sosyal ve ekonomik kaynaklara da ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, sürdürülebilirlik hedefleri sadece çevreciliği değil, sosyal eşitlik...
Nesnelerin interneti (IoT) tabanlı dijital dönüşüm, fiziksel mağazalara en gelişmiş e-ticaret sitelerinin analitik ve yönetim kabiliyetlerine benzer yeni yetenekler kazandırıyor. Öyle ki, IoT sayesinde mağazalarda olan bitenleri yeni bir ışık altında görmek, müşterilerin davranışlarını anlamlandırmak,...
Şirketler sunucular, depolama, veritabanı sistemleri, ağ ekipmanı ve benzeri donanım kurulumlarına büyük yatırımlar yapıyor. Ancak organizasyonlar büyüdükçe donanım odaklı sistemlerin ölçeklenme hızı artan ihtiyaç ve talepleri karşılamakta zorlanıyor. ‘Hizmet Olarak Veritabanı’, şirketlerin diğer birçok...
Omnichannel pazarlama, müşteri deneyimini iyileştirmek, tüm kanallar ve temas noktalarında daha iyi ilişkiler sağlamak için kullanılan bir pazarlama stratejisidir. Satış noktası gibi geleneksel ve dijital kanalları kapsayarak, fiziksel ve çevrimiçi deneyimleri iyileştirmeyi amaçlar. Müşteriye entegre...
Yapay zekanın iş dünyasındaki kullanımı giderek artıyor. 2021 Küresel Yapay Zeka Benimseme Endeksi verilerine göre, şirketlerin yüzde 31’i operasyonlarında yapay zekadan faydalanıyor, yüzde 43’ü ise yapay zekayı işlerine nasıl uygulayabileceklerini keşfediyor. Araştırmaya katılan BT profesyonelleri,...
CRM (müşteri ilişkileri yönetimi), şirketlerin müşteriyle daha sağlıklı ilişkiler kurmak için uyguladıkları pratikleri ve stratejileri içeren bir disiplin. CRM yazılımları, son yıllarda müşteri odaklı yaklaşımların artmasıyla her ölçekten kurum ve kuruluş için olmazsa olmaz araçlara dönüştü. Bu araçlar,...
Siber güvenlik çok hızlı değişimlere ev sahipliği yapan bir alan. Kimse Aralık 2020’de gerçekleştirilen SolarWinds saldırısını ya da Aralık 2021’de ortaya çıkan ve dijital dünyayı tehdit altına sokan Apache Log4j hatasını öngörememişti. Bu açıdan bakıldığında, konu siber güvenlik olduğunda bırakın önümüzdeki...
RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) artık potansiyeli iyi anlaşılan ve iş dünyası tarafından benimsenen bir teknolojiye dönüştü. Bu teknolojinin stratejik uygulanmasının şirketlere hız ve çeviklik kazandırdığı, iş ve büyüme hedeflerine ulaşılmasını kolaylaştırdığı artık bilinen bir gerçek.
Finans teknolojileri, sürmekte olan COVID-19 salgınının etkileriyle şekillenen 2021’de sosyal ve kurumsal yaşamın sürmesine katkıda bulunan yenilikçi ödeme ağ geçitleriyle öne çıktı. Salgın, finans kurumları başta olmak üzere tüm sektörlerden şirketlerin son iki yıldır dijital dönüşümlerine daha fazla...
Çalışanlar, BT departmanı tarafından onaylanmamış cihazlar ve yazılımlar kullandıklarında güvenlik açıkları meydana getirirler. Gölge BT denilen bu durumun yarattığı risklere ve nasıl önlenebileceklerine yakından bakıyoruz.
BT ekipleri, daha az profesyonel ve her zamankinden daha düşük maliyetlerle daha hızlı çalışmak ve daha iyi sonuçlar sunmak için baskı altında. Artan beklentiler ve modern BT ortamlarının karmaşık yapısının üzerine artık hibrit altyapılar ve sürekli artan veri odaklı ihtiyaçlar gibi zorluklar da eklendi....
Endüstriyel otomasyonu derinlemesine incelediğimiz serimize devam ediyoruz. Serinin ilk yazısında, endüstriyel otomasyonun ne olduğunu, ortaya çıkış öyküsünü, ana bileşenlerini ve sistem hiyerarşisini incelemiş; hangi sektörlerde ne avantajlar sunduğuna yakından bakmıştık. Endüstriyel otomasyonun ABC’sini...
Teknisyenleri daha ulaşılabilir ve detaylı bilgilerle donatmak, saha hizmetlerinin kalitesini artırıyor. Birçok şirket bu avantajı elde etmek için artırılmış gerçeklik teknolojisine yöneliyor.
Hassas verilerin korunması günümüzün en önemli gerekliliklerinden bir tanesi. Şifreleme olarak da bilinen kriptografi, kurum ve kuruluşların depoladığı, ilettiği ve kullandığı verileri anlaşılmaz biçimlere dönüştürerek koruyor.
Günümüzün en güçlü süper bilgisayarlarının bile çözmekte zorlandıkları karmaşık problemler var. Bilim insanları, hesaplama ve bilgi işlem açısından zor problemleri çözebilmek için geleneksel bilgisayar tasarımlarının sınırlarını aşmaya çalışıyor.
Dünyanın dört bir yanında şirketler çalışma şekillerini yeniden kurguluyor. Pandemi, süregelen kurumsal rutinlere ve alışkanlıklara meydan okuyarak, hibrit çalışma adı verilen küresel çapta bir deney başlattı. Bu deneyin sonuçları ise bir hayli şaşırtıcı oluyor. Birçok çalışan, kapanma önlemlerinin geçerli...
Günümüzde baktığımız her yerde sunucuları, bilgisayarları, mobil cihazları ve nesneleri birbirlerine bağlayan gözle göremediğimiz ağlar bulunuyor. Hatta yerel yönetimlerin sunduğu ücretsiz WiFi hizmetleri sayesinde ağlar artık dört duvarın dışına taşmış durumda. Bu blog yazımızda, ağ teknolojilerine...
Sektör fark etmeksizin tüm kurumlar nesnelerin interneti cihazlarıyla elektrik harcamalarını azaltabilir ve binaları daha sürdürülebilir hale getirebilir. Bu blog yazımızda, IoT’nin elektrik tüketimini nasıl azalttığına mercek tutuyoruz.
Headless CMS popülerliğini artırıyor. Bu trendin içerik yönetiminin geleceğini tayin eden avantajlarına mercek tutuyoruz.
Bir dakika kulağa kısa bir süre gibi gelse de internet kullanıcıları için Instagram’da 350 bin fotoğraf ve video paylaşmaya yetecek kadar uzun. İnternet ortamında kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerin bolluğunu düşününce, sürekli büyüyen bu içerik dağının arasından sıyrılacak pazarlama mesajları...
Hizmet kalitesi yönetimi, tüketicilerin daha bilinçli, talepkâr ve seçici davrandığı günümüzde yalnızca hizmet değil, tüm sektörler için önemli bir gereklilik haline geldi. Ancak hizmet kalitesine yönelik küresel eğilim bilgi çağından çok öncelere dayanıyor. Şirketler, yalnızca kaliteli bir ürün sunmanın...
Veri kökeni (data lineage), verinin GPS bilgisi olarak tanımlanabilir. Uzmanlara verinin yolunu ve dönüşümlerini gösterir. Verinin nasıl işlendiğini, değiştiğini ve iletildiğini kaydederek, şirketlerin işlerini nasıl yürüttüklerine dair anlamlı bilgiler elde etmelerini sağlar.
Veri bilimcileri için çok faydalı bir araç olan çapraz doğrulama, daha isabetli makine öğrenimi modelleri geliştirilmesini ve bunların test veri setlerinde daha iyi performans göstermelerini sağlıyor.
Y Kuşağı, son yıllarda iş dünyasının önemli bir parçası haline geldi. Kurumsal şirketlerin bir bölümü, süregelen ödül sistemlerinin ve motivasyon uygulamalarının tüm çalışanlar için etkili olacağı öngörüsüne sahip ancak Y kuşağının liderlikten beklentileri bir önceki nesillerden iş arkadaşlarına kıyasla...
E-imza, kişilerin kimliklerini elektronik ortamlarda doğrulaması için kullanılan bir teknoloji ve artık Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartına entegre edilebilecek. Altyapısı TÜBİTAK tarafından hazırlanan uygulama, vatandaşların ve şahıs şirketlerinin birçok durumda kimlik kartlarıyla elektronik imzalarını...
Yapay Zeka, kendine yer bulduğu birçok farklı endüstrinin çalışma şekillerini önemli ölçüde değiştiriyor. Perakendeden hizmete, finanstan üretime neredeyse tüm sektörler, çeşitli iş süreçlerini yapay zeka modelleriyle daha verimli ve etkili gerçekleştiriyor. Bu süreçlerin başında ise müşteri hizmetleri...
Bir e-ticaret sitesi, müşterilerine daha iyi hizmet vermek için neler yapabilir? Bu ucu açık soruya; kullanıcı dostu bir arayüzden mobil uygulamalara, detaylı ürün bilgilerinden fotoğraflarına, zengin ödeme seçeneklerinden hızlı teslimata ve harika bir satış sonrası destek sunmaya kadar pek çok yanıt...
Metaverse Coin, Metaverse ile kripto para trendlerinin birleşimiyle ortaya çıkan yepyeni bir akım. İnternetin sıradaki büyük değişimi olacağı düşünülen ve Facebook (yeni adıyla Meta), Microsoft ve Nvidia gibi dev şirketlerin odaklandığı Metaverse, daha şimdiden birçok projeye konu oluyor. Öyle ki, Metaverse...
Geleceğin meslekleri, muazzam hızda gerçekleşen teknolojik ilerlemelerle şekilleniyor. Çalışma şekillerimiz ve yaşam tarzlarımız yeni teknolojilerle değiştikçe, bazı mesleklere duyulan ihtiyaç artıyor. Geleceği şekillendirecek meslekleri, yarını inşa eden teknoloji trendlerine bakarak üç aşağı beş yukarı...
Dördüncü Sanayi Devrimi ile fabrikalar akıllı üretim tekniklerini benimsemeye başladı. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen akıllı fabrika projelerinin sağladığı ortak tecrübe, Endüstri 4.0’ın ana karakteristik özelliklerinin belirlenmesini sağladı. Bu blog yazımızda, akıllı fabrika dönüşümünü...
Robotik süreç otomasyonu, giderek daha fazla rutin iş görevini yazılım robotlarına devrederken, otomasyonun avantajlarının kurumlarda eşit dağılmadığı dikkat çekiyor. Geçtiğimiz son yıllarda RPA yatırımlarının artarken, BT operasyonlarının otomasyonu için henüz büyük atılımlar gerçekleşmedi. Oysa uzmanlar,...
Bilgisayarlı görü, yapay zekanın makinelere insanın görme yeteneğini kazandıran disiplinidir. Bakmak ve görmek farklı eylemlerdir. Görmek, bakılanın algılanmasını ve anlaşılmasını da içerir. Amaç yalnızca nesnelerden yansıyan ışığı almak değildir. Bu gözün işidir. Beynin görsel işlemlerden sorumlu oksipital...
Birçok kuruluş için müşteri deneyimi (CX) ve çalışan deneyimi (EX), farklı departmanlara, işleyişlere ve bütçelere sahip alanlar. CX ve EX’i ayrı ayrı ele almak birçok kuruluşun çalışma şeklinin bir sonucuyken, bu ikisini kapsayan bir yaklaşımın büyük avantajları bulunuyor. Bu iki alan birbirlerini bariz...
Otomasyon, yapay zeka ve analitik alanlarındaki ilerlemeler, BT yöneticilerinin sanallaştırılmış ağ ortamlarındaki zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacak.
IoT endüstrileri dönüştürme, üretkenliği artırma ve bir zamanlar ulaşılamaz görünen yeni içgörü seviyeleri sunma kabiliyetleriyle öne çıkan bir teknoloji. Olgunluk çağına yaklaşan IoT, sektör fark etmeksizin tüm kuruluşlar için cezbedici bir devrim yaratırken, sınırda IoT ise bu teknolojiyi erişilebilir...
Birden fazla bankayla çalışan kurum ve kuruluşlar, nakit akışlarını ve hesaplarını yönetirken çalıştıkları banka sayısıyla doğru orantılı olarak artan bir iş yüküyle karşılaşır. Her bir bankanın ilgili web ya da mobil hizmetlerine bağlanmak, bunları tek tek kontrol etmek ve işlem yapmak, çalışanların...
Kişiselleştirilmiş pazarlama günümüzün modern işletmeleri için olmazsa olmaz bir gereklilik. Netflix, Spotify ve Amazon gibi şirketler kişiselleştirme biliminde büyük ilerlemeler kat ederek, kişiselleştirilmiş pazarlama alanının parmakla gösterilenleri haline geldiler. Öyle ki, Spotify ve Netlix’in en...
Ağ yönetimi, işletmelerin verimli ve güvenli çalışmasını sağlayan BT operasyonlarının temel taşlarındandır. Konfigürasyon, güvenlik ve optimizasyon görevlerini içeren ağ yönetimi, son yıllarda gelişmiş teknolojilerle büyük ölçüde otomasyona bağlandı. Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi teknolojileri,...
İş dünyasında sorunları mucizevi şekilde çözen ya da sansasyonel başarıları göz açıp kapayıncaya kadar mümkün kılan sihirli bir değnek yoktur. Ancak müşteri ihtiyaçlarını iyi analiz ederek buna en yakın etkiyi yaratabileceğiniz çeşitli strateji ve yaklaşımlardan bahsetmek mümkün. Bu yazımızda, çevrimiçi...
Birden fazla bankayla çalışan şirketlerin en önemli sorunlarından birisi hesap yönetimidir. Geleneksel hesap yönetimi, farklı bankalarda bulunan hesapların yönetimi için her bir bankanın çevrimiçi bankacılık hizmetlerine bağlanılmasını gerektirirken, ortak banka platformları hesapların tek bir çözüm...
Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu Klaus Schwab, “Dördüncü Endüstri Devrimi” tabirini ilk ortaya attığında, aklında büyük teknolojik atılımlarla şekillenen bir gelecek öngörüsü vardı. Robotik, yapay zeka, nanoteknoloji, merkezsizleştirilmiş karar verme mekanizmaları ve otonom makineler, çok geçmeden...
Hiper otomasyon teknolojileri, iş süreçlerinde ve BT operasyonlarında köklü değişimler yaratmaya hazırlanıyor. Dijital dönüşümün ikinci büyük fazı olarak da tanımlanabilecek hiper otomasyon, dönüşmeyi başaran kuruluşlara muazzam avantajlar sağlayacak.
CRM entegrasyonu, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) platformlarının verimliliğini artırmak için diğer üçüncü taraf kurumsal yazılımlara bağlanması sürecine verilen isimdir.
Şirketlerin daha verimli üretim yaparken işletme maliyetlerini düşürme hedefi, teknolojik ilerlemelerin önemli kabiliyetlerle donattığı otomasyona gösterilen talebi tarihin en yüksek seviyesine çıkardı.
Hizmet seviyesi anlaşmaları, üzerinde anlaşmaya varılan hizmet metriklerini ölçmek ve her iki tarafın hesap verebilirliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir.
Sanal POS, işletmelerin internet üzerinden kredi ve banka kartlarından tahsilatlar yapabilmesini sağlıyor. Fiziksel POS cihazlarının işlevlerini dijitalleştiren Sanal POS, çevrimiçi alışveriş çağının getirdiği dijitalleşme akımının en popüler çözümleri arasında. Günümüzde internet üzerinden banka ve...
COVID-19 sağlık krizi, tüm dünyayla birlikte sağlık kuruluşlarını da hiç hazır olmadıkları zor bir döneme sürükledi. Salgının geleceği, ortaya çıkan ve yayılan yeni virüs varyantlarıyla belirsizleşirken, sağlık kurumları ve profesyonelleri daha önce hiç olmadığı kadar mevcut altyapılarından en iyi şekilde...
Geliştiriciler ve araştırmacılar, yapay genel zekanın insan beynini ne ölçüde taklit etmesi gerektiğini tartışıyorlar. Bu konuda baskın gelen iki düşünce okulunun fikirlerini karşılaştırıyoruz.
Modern iş dünyasında geleneksel risk yönetiminin yerini alan yönetişim, risk ve uyum (GRC), bir kuruluşun kurumsal yönetim politikalarını, risk yönetimi programlarını, mevzuatlara ve iş planlarına uyumluluğunu ele alma stratejilerini tanımlar.
Robotik süreç otomasyonu (RPA), günümüz iş dünyasında sıkça tercih edilen bir araç. Finanstan insan kaynaklarına, bilgi teknolojilerinden pazarlamaya kadar hemen her sektörde ve tüm iş birimlerinde süreçleri otomasyona bağlamak, iş yükünü azaltmak ve insan hatalarını azaltmak için kullanılır. RPA'nın...
Performans yönetimi çalışanların performansını iyileştirmeyi amaçlayan, kurumsal stratejik hedeflerle uyumlu sorumlulukları, öncelikleri, performans ve gelişim beklentilerinin iletişimini gerçekleştiren sürekli bir insan kaynakları sürecidir. Performans yönetimi birçokları için yıllık performans değerlendirmeleri...
Pandeminin etkilerinin azaldığı son dönemde ortaya çıkan hibrit çalışma modelleri, her organizasyon için farklı zorlukları beraberinde getiriyor. Kurumların bu zorlukları aşmak için tümleşik iletişim teknolojilerini ve çalışanlara daha çok özgürlük tanıyan bir şirket kültürünü benimsemeleri gerekiyor.
Pazarlama stratejileri, tüm müşterileri kapsayan bütüncül yaklaşımlardan, müşterilerin kişisel tercih ve özelliklerine odaklı hale geliyor. Kişiselleştirilmiş pazarlama adı verilen bu yaklaşım, şirketlerin veri toplayarak, analiz ederek ve otomasyon teknolojilerini kullanarak alıcılara kişiselleştirilmiş...
Akıllı şehirlerin operasyonel dönüşüm vaadi modern günlük hayat ve kamu yönetimi için heyecan verici. Bu dönüşümü doğru şekilde tasarlayan şehirler, saniyede muazzam miktarda veri üreten sayısız nesnelerin interneti (IoT) cihazından benzersiz operasyonel içgörüler elde edebilecek. Gerçek zamanlı veri...
5G yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojisiyle çalışan ağların 2025 yılına kadar dünya nüfusunun üçte birini kapsaması bekleniyor. Bu teknolojinin, bağlantılı akıllı cihazlar ve nesnelerle çalışan tüm endüstriler ve tüketiciler üzerinde devrimsel etkileri olacak. 5G, 4G’den farklı olarak yeni nesil bir...
Metaverse, son dönemin en popüler gündem maddelerinden. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, internetin sıradaki evrimi olarak görülen metaverse’e yeni yatırımlar yapıyor ve üç boyutlu sanal evrenlerin ilk dijital tuğlalarını yerleştiriyor. Facebook’un yeniden yapılanarak çatı şirketinin adını Meta...
Sensörler, ağ geçitleri ve yönetim sistemleriyle makine ve ekipmanların sorunlarını arızalar meydana gelmeden önce saptayan kestirimci bakım, üretim yapan, petrol, gaz veya gıda işleyen akıllı fabrikalarda beklenmedik arızalara son veriyor, iş güvenliğini artırıyor ve maliyet avantajları sağlıyor.
Her gün birlikte çalıştığınız sayısız yazılım bileşenlerini, oturma odalarınızı modernize eden akıllı cihazları veya yazılımların taleplerinizi cihazlara anladıkları bir dilde ileterek hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını düşünün. Yazılımlar, kullandığımız her şeyde, gittiğimiz her yerde, aldığımız her...
Performans pazarlaması, dijital pazarlama dünyasında yıldan yıla daha büyük bir iz bırakan çevrimiçi bir reklamcılık stratejisidir. Çoğu zaman bağlı kuruluş pazarlaması ve sosyal medya pazarlaması ile karıştırılsa da, bunlardan çok daha geniş bir kapsama sahiptir.
Türkçeye güdüm bilimi olarak geçen Sibernetik (cybernetics), hem canlı hem de cansız sistemlerin bir amacı olabileceğini kabul eder ve tüm sistemlerin teknoloji aracılığıyla incelenmesini sağlar. Bu yaklaşımın özünde bilgiyi alma, depolama ve işleme yeteneğine sahip sistemlerin fonksiyonlarını, süreçlerini...
Bilgi Çağı hiç olmadığı kadar bilginin üretildiği ve tüketildiği bir dönem. Tüm kişisel ve profesyonel verileriniz dijital bir kapının ardında güvenli gibi görünse de, onu kendi çıkarları için kullanabilecek kötü niyetli aktörler de var. Bir veri ihlali, bilgilerinizi kötü niyetli siber korsanlara karşı...
Doğrusal regresyon analizi, bir değişkenin değerini başka bir değişkenin değerine göre tahmin etmek için kullanılır. Doğrusal regresyon, aynı zamanda istatistiksel veri analizinde de sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bu yazımızda doğrusal regresyon tekniğinin yapay zeka için ne anlama geldiğini masaya...
Bulutta büyük veriyle uğraşırken, kuruluşların güvenlik konusunda proaktif olmaları kritik bir gerekliliktir. Herhangi bir tehdit, bütün sistemin çökmesine veya veri sızıntısına neden olabilir. Bu neden kuruluşlara önerimiz bir tehdidin ya da saldırının gerçekleşmesini beklemeyip, önlemlerini önceden...
Varlık yönetimi bir kurum veya kuruluşun servetini ve yatırım portföyünü onlar adına yönetme hizmetidir. Buradaki müşteriler genellikle yüksek profillidir. Peki, varlık yönetimi tam olarak nedir ve işinize nasıl bir fayda sağlayabilir?
Yapay zeka ve otomasyon, işletmelerin manuel ya da fiziki çalışmayı azaltmasına yardımcı olur. Bu yazımızda yapay zeka ile BT otomasyonunu değerlendirmek için her birinin bileşenlerine ayrı ayrı bakıp, ardından bunların BT operasyonlarında birlikte nasıl kullanılabileceğini inceleyeceğiz.
Veri görselleştirme, yalnızca verileri anlaşılır grafiklere dönüştürmekle ilgili değildir. Bu alanda iyi olmak temel bilgilerin edinilmesini gerektirir. Hatta belirli veri görselleştirme tekniklerinin neden diğerlerinden daha iyi olduğunu ya da çalıştığını anlamanın psikolojik gerekçeleri de vardır....
Personel takip programı, geçmişte geleneksel yöntemlerle yürütülen verimlilik artırma amaçlı personel takip ve görevlendirme süreçlerinin dijital dönüşümünü bir dizi teknolojinin yakınsanmasıyla gerçekleştirir. Ekip ve saha yönetiminin halihazırda kullanılan diğer kurumsal uygulamalarla entegre şekilde...
Data Fabric (veri dokusu) terimi son dönemde veri yönetimi ve analitik alanında moda sözcükler arasına katıldı. Gartner araştırma şirketi kısa süre önce data fabric terimini "2021’in en önemli 10 veri ve analitik teknoloji trendi" arasında gösterdi. Bu yazımızda, data fabric teknoloji trendinin ne olduğunu...
Hızlı Mobil Uygulama geliştirme (Rapid Mobile App Development - RMAD), olmayanların en iOS ve Android cihazlarını destekleyen mobil uygulamalar oluşturulmasını sağlayan kodlama araçlarıyla gerçekleştirilir. Bu araçlar kod oluşturma, düzenleme ve sanallaştırma gibi görevlerde geliştiricilere kolaylıklar...
Dijitalleşme, geleneksel kağıt biletlerin çağını bitiriyor. Akıllı telefonlar 2007'de yaygınlaşmaya başladığından bu yana, insanlar fiziksel öğelerin dijital alternatiflerini kullanma fikrini hızla benimsediler. Artık bir seyahate çıkmak istediğinizde, yerinizi ayırtmanız ve biletinizi almanız için mobil...
e-Arşiv, kurumların son kullanıcılara mali mühürlü ve imzalı resmi faturaları PDF formatında iletmelerine olanak sağlayan sistemdir. Gelir İdaresi Başkanlığınca belirli kurum ve kuruluşlar için zorunlu tutulan e-Arşiv uygulaması, kurumların hem zamandan hem de kırtasiye masraflarından tasarruf etmesini...
Yeni normal olarak tanımlanan pandemi etkisiyle şekillenen dönemde çalışma, iletişim kurma ve eğlenme alışkanlıklarımız köklü değişikliklere uğradı. Pandemi öncesinde de yoğun olarak teknolojiye dayanan dünya, bunun bir seçenek olmaktan çıkarak zorunluluğa dönüştüğü zorlu bir dönemi geride bıraktı. Pandeminin...
Z kuşağının iş gücüne katılımı, tüm kurum ve kuruluşların bu çiçeği burnunda profesyonellerin nasıl en iyi şekilde görevlendirilebileceği, motive edilebileceği ve donatabileceğine dair fikirlerine meydan okudu. Yeni neslin gelişi sadece bir araç veya eğitim meselesi değildi; bu fenomenin etkisinin çok...
Özel entegratör unvanı, yasal düzenlemeler tarafından Gelir İdaresi Başkanlığının (GiB) e-Arşiv ve e-Fatura gibi e-Dönüşüm uygulamalarına geçmekle mükellef olan şirketlerin ilgili alanlardaki dijital dönüşümlerini gerçekleştirmekle yetkilendirilen firmalara verilir. Bu firmalar, kurumların dijital dönüşüm...
İş takip programı, kurumsal kaynakların ve ekiplerin etkin yönetilebilmesi, insan gücünden ve yeteneklerinden en yüksek faydanın sağlanması için kullanılır. Coğrafi bilgi sistemleriyle entegre çalışan bu programlar, sahada aktif görev alan ekiplerin gerçek zamanlı olarak takip edilebilmelerini, gerekli...
İşletmeler için Blockchain ya da blok zinciri, birbirleri arasında işlem yapan kuruluşlar için büyük avantajlar vadediyor. Bu teknolojiyle, izin verilen katılımcılar verimliliği artırmak, güven oluşturmak ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için aynı bilgilere aynı anda erişebilirler. Blok zinciri ayrıca...
Algoritma, belirli bir görevi tamamlamak veya belirli bir sorunu çözmek için adım adım uygulanacak prosedürler veya izlenecek bir dizi kuraldır. Bir bilgisayar programı, ayrıntılı bir algoritma örneğidir.
Endüstri 4.0, bileşenlerin üretim tesisleriyle otonom iletişim kurduğu ve ekipmanların daha arızalanmadan önce uyarı verdiği; insanlar, makineler ve endüstriyel süreçlerin akıllı bir ağ oluşturduğu üretim pratiklerine dayanıyor. Buhar makinesi, montaj hattı ve bilgisayardan sonra sensörlerin ve otonom...
Bilgi Çağı hiç olmadığı kadar bilginin üretildiği ve tüketildiği bir dönem. Tüm kişisel ve profesyonel verileriniz dijital bir kapının ardında güvenli gibi görünse de, onu kendi çıkarları için kullanabilecek kötü niyetli aktörler de var. Bir veri ihlali, bilgilerinizi kötü niyetli siber korsanlara karşı...
Derin öğrenme (Deep Learning - DL), akıllı makinelerin öğrenme ve kavrama yeteneğidir. İnsan beyninin yapısından ve çalışma prensibinden esinlenilerek tasarlanmıştır. Otonom araçları gerçeğe dönüştüren kritik bir teknolojidir. Derin öğrenme, düşünen ve hisseden makineler yaratmaya yaklaşmamızı sağlar.
Teknolojinin şirketler için önemli bir kolaylaştırıcı haline gelmesiyle, CIO'nun (Chief Information Officer/Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başkan) rolü teknoloji uzmanından iş stratejisti olmaya doğru evriliyor. CIO'lar günümüzde iş sonuçlarını iyileştirmek, iş modellerini dönüştürmek, teknolojiyi güncel...
Müşterilerin bir markayla etkileşime geçmesini sağlamak günümüzde karşılaşılan yaygın bir zorluk. İşletmeler sürekli müşteri katılımını ve sayısını artırmanın yenilikçi yollarını arıyor. Müşteri ya da kullanıcı katılımı, işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini, müşteri beklentilerine göre optimize...
Yapay zeka ve makine öğrenimi modelleri, yüksek kaliteli verilerle eğitilir. Verilerinizi etkili bir şekilde nasıl toplayacağınızı, hazırlayacağınızı ve test edeceğinizi anlamak, yapay zekanın potansiyelinden faydalanmanıza yardımcı olur.
Veri analizi birçok disiplini içerir ancak en çok istatistik bilimiyle ilişkilendirilir. Veriden işe yarar sonuçlar çıkarmak için etkili bir veri işleme stratejisine sahip olunması gerekir.
Şirketler COVID-19 salgınında evden çalışanları desteklemek için çok sayıda değişikliği benimsedi. İş gücünün coğrafi olarak dağınık hale gelmesiyle, BT ekipleri şirket altyapısının en yüksek performansta çalışmasını sağlama baskısı ile karşı karşıya kaldı. Çoğu senaryoda ağ görünürlüğü ve kontrol boşlukları...
Yapay zeka teknolojisi birçok alanda insanlardan daha iyi iş çıkarabilir ancak yine de insan beyniyle boy ölçüşemez. Zihnimizin tüm kabiliyetlerine hâkim bir yapay zeka bir asra yakındır araştırmacıların en büyük hayali ve motivasyon kaynağıyken, bu hedefin bir zamanlar tahmin edilenden çok daha zorlu...
Bu yazımızda son dönemde sık karşılaştığımız konulardan biri olan ve biz fark etmesek de yaşantımızın bir parçası haline gelmiş makine öğrenmesinden bahsedeceğiz. Gözetimli (Supervised) öğrenmeyi ise tüm öğrenme sürecini denetleyen bir öğretmen olarak düşünebilirsiniz. Bu, makinelerin öğrenmesinin en...
Muhasebe süreçleri, konunun dışındakiler için hesap ve vergi gibi farklı disiplinlerin bir arada ilerlemesi sebebiyle karmaşık görünebilir. Detaylarına finans uzmanları dışında pek hakim olunmayan bu alanda, dijitalleşme ve süreç iyileştirme çalışmalarının yapılmasına önem verilmeyebilir. Oysa, sadece...
Veriye dayalı pazarlamadaki artış, son yıllarda açıkça görülmektedir. Data-Driven Marketing ya da Veriye Dayalı Pazarlama ise optimum ve hedefli medya satın alma ve yaratıcı mesajlaşma için müşteri bilgilerini kullanma stratejisidir. Dijital reklamcılıkta meydana gelen en dönüşümsel değişikliklerden...
Training Magazine tarafından yapılan bir araştırmaya göre ABD'deki şirketler çalışanlarına yönelik eğitim ve gelişim programlarına yılda ortalama 4,5 milyar dolar harcıyor. Bunun nedeni çok basit; kurumlar artık yeteneği doğru yönetmek için onu eğitmenin ve geliştirmenin öneminin farkındalar.
COVID-19 salgını her ölçekten kurum ve kuruluşları aniden evden çalışmaya zorladı. Kapanma önlemlerinde uzaktan çalışmaya alışan pek çok organizasyon bunu sürekli bir pratik haline getirirken, salgın aynı zamanda yedekleme ve veri muhafaza yaklaşımlarını da değiştirdi.
Veri bilimi günümüzün en parlak ve gelecek vadeden alanlarının başında geliyor. Büyük veri hazinelerinin üzerinde oturan şirketler veri bilimiyle her zamankinden daha büyük hedeflere ulaşmak istiyor ve veri bilimcilerin önemi günbegün artıyor.
Kripto Sanat NFT Pazarı 2021'de büyük bir patlama yaşadı. Non-Fungible Token (NFT) pazarı yılbaşında 52 milyon dolar iken, nisan sonunda 490 milyon dolara ulaştı. Yani %800'den fazla büyüdü.
Retail Analytics Market’in araştırmasına göre, perakende analitiği pazarının 2025 yılına kadar %18 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin gerçekleşmesi durumunda, sektörün 9,5 milyar dolarlık bir değere ulaşacağı tahmin ediliyor. Beklenen büyümenin temelleri, bugün üzerine çalışılan birçok teknoloji üzerine...
Artırılmış gerçeklik teknolojisi (Augmented Reality - AR), son yıllarda benzeri görülmemiş bir büyüme ivmesi yakaladı. Bunun başlıca itici gücü Microsoft, Apple, Google, Facebook ve Amazon gibi dev şirketler tarafından odaklanılması oldu. MarketsandMarkets araştırma şirketinin verilerine göre, AR pazarı...
Bu yazımızda limited şirket kurmak için neler gerekir ve limited şirket kurmanın avantajları nelerdir sorularını yanıtlıyoruz.
Yıllara göre Bitcoin fiyatları son dönemde en merak edilen konulardan. İlk olarak 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından bir Whitepaper ile dünyaya tanıtılan ve geleceğin para birimi olacağı iddia edilen Bitcoin’in (BTC) 2009’da icadından bu yana fiyatında büyük değişimler yaşandı. Başlangıçta değersiz...
SAP IBO (Intelligent Business Operations), içerdiği araçlar sayesinde büyük veriyi anında analiz ederek geleceğe yönelik en isabetli tahminleri yapabilmenize olanak tanır.
Big Data ya da dilimize geçtiği şekilde Büyük Veri terimi, geleneksel veri işleme prosedürlerinin ve araçlarının işleyemeyeceği kadar büyük hacimlerdeki verileri ifade eder. Büyük veri inisiyatiflerini kurumlarda uygulamak ise bir dizi beceriyi ve en iyi uygulamaların kullanılmasını gerektirir.
SD-WAN (Software Defined Wide Area Networking – Yazılım Tabanlı Geniş Alan Ağı), kuruluşların kullanıcıları uygulamalara güvenli bir şekilde bağlamak için MPLS, LTE ve geniş bant internet hizmetleri dahil olmak üzere herhangi bir taşıma hizmeti kombinasyonundan yararlanmasına olanak tanıyan sanal bir...
E-ticaret devrimi, birçok işletmenin daha fazla müşteriye ulaşmak için bayilere duyduğu ihtiyacı azalttı. Ancak telekomünikasyon, kamusal hizmetler, yayıncılık ve perakende gibi hedef kitlesi milyonlara ulaşabilen sektörler hâlâ Türkiye’nin dört bir yanından müşterilere ulaşmak için bayilerle çalışmaya...
Fidye yazılımı saldırısı, hem ev hem de iş kullanıcılarını etkileyen büyük bir tehdittir. Fidye yazılımı, geçici veya kalıcı bir veri ve bilgi kaybıyla sermayenizi ve itibarınızı etkileyebilir. Olası kötü sonuçları engellemek için geç olmadan varlıklarınızı fidye yazılımı saldırılarına karşı korumanız...
Şirketler daha bağımsız sistemlere geçişlerini hızlandırırken, kullanıcılar daha iyi teknoloji deneyimleri talep ediyor. Bu uçurumu kapatmak sağlam bir entegrasyon stratejisi gerektirir. ERP'yi diğer iş sistemleriyle entegre etmek, kuruluşların verilere erişebilmelerini ve süreçleri düzenleyebilmelerini...
Robotunuzu programlamanız gerekiyor ancak hangi dili seçeceğinizi bilmiyor musunuz? Peki, en iyi programlama dili hangisi? Bunlar, birçok robotik programcının kariyerlerinde en az bir kez soracağı ama basit bir cevabı olmayan sorular.
Birden çok banka hesabı kullanan kurumlar için banka hesapları tek ekrandan nasıl yönetilir, blog yazımızda anlattık. Banka hesap hareketlerini tek ekrandan yönetmek, çok sayıda bankayla çalışan işletmelerin banka hesapları üzerindeki kontrolünü artırıyor ve banka hesap hareketleri daha kolay takip edilebiliyor....
İnternetten aldığınız ürünlere SMS ile ödeme, sattıklarınıza ise SMS ile tahsilat yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Her e-ticaret müşterisinin bir akıllı telefonu ya da tableti bulunur. Karmaşık ödeme süreçlerinden geçmeksizin, telefonunuza gönderilecek bir SMS ile ödeme yapabilirsiniz. SMS ile tahsilat...
Veri madeni ya da veri madenciliği, dijital çağla birlikte ortaya çıkmış yeni bir icat değildir. Konsept bir asırdan fazla süredir var ancak 1930'larda daha fazla ilgi odağı haline geldi. Veri madenciliğinin ilk örneklerinden birisi, 1936'da Alan Turing'in günümüz bilgisayarlarına benzer hesaplamalar...
Uzaktan çalışma, eksiden imkânsız gibi görünse de artık hayatımızın bir parçası. Belki de şu an siz de evde çalışırken, verdiğiniz kahve molasında bu yazıyı okuyorsunuz.
Hizmet sağlayıcılarının karşılaştığı en büyük zorluk, müşterilerin onlardan alacakları hizmeti abone olmadan önce kapsamlı bir şekilde test edememeleridir. Servis sağlayıcılarının önceden sunabilecekleri tek şey, mevcut abonelerine sundukları hizmet kalitesiyle doğru orantılı şekillenen itibarlarıdır....
Makine öğrenimi trendleri ve yapay zeka, son dönemin en moda sözcükleri oldu. Gartner’a göre, incelenen tüm şirketlerin yaklaşık %37’si işlerinde bir tür makine öğrenimi kullanıyor ve modern ilerlemelerin yaklaşık %80’inin 2022’ye kadar yapay zeka ve makine öğrenimi üzerine kurulacağı tahmin ediliyor.
Şirketler IoT ile güncellenen tedarik zinciri yönetimiyle işlerine dair daha çok analitik veriye ulaşabilir. Bu kabiliyet özellikle, tedarik zinciri ağlarının günümüzdeki gibi değişiklik dalgaları ve zorluklar yaşadığı dönemlerde rakiplere karşı önemli avantajlar sunma potansiyeli gösteriyor.
Dijital dönüşüm, şirketlerin son derece rekabetçi ve sürekli değişen iş ortamlarında, müşterilerine iyileştirilmiş değerler sunmaya devam etmelerinin en kritik itici güçlerinden biridir.
Pandemi dijital bankacılığı hızlandırdı. Yeni nesil mobil iletişim hizmeti 5G ise önümüzdeki günlerde finans kuruluşlarının müşteri deneyimini iyileştirme ve dijital dönüşüm sürecini hızlandırma becerisine doğrudan fayda sağlayacak.
Son yıllarda bir uçak yolculuğu yaptıysanız seyahat belgenizin geleneksel kağıt yerine e-bilet olduğunu fark etmişsinizdir. Günümüzde havayollarının yanı sıra, kara ve deniz yolu ile yurt içi ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan şirketler de müşterilerinin uzaktan elektronik biletlerini oluşturmalarına...
İşletmenizin sağlığını takip etmeniz ve yasal uyumluluklarını sağlamanız için tuttuğunuz defterleri elektronik ortama taşıyarak maliyetleri ve iş yüklerini azaltabilir, verimliliğinizi artırabilirsiniz.
Türkiye’de birçok işletme için zorunlu hale getirilen e-Arşiv uygulaması, faturaların mali mühürlü ve imzalı şekilde ancak kağıt yerine dijital PDF formatında gönderilmesini sağlıyor. İşlevi gereği e-Fatura uygulamasıyla karıştırılan e-Arşiv sisteminin özelliklerini ve farklarını inceliyoruz.
Network Güvenliği, potansiyel tehditlerin ağa girmesini veya yayılmasını önleyerek bir şirketin altyapısının kullanılabilirliğini ve bütünlüğünü koruyan bir dizi teknolojiyle sağlanır. Bir ağ güvenliği mimarisi, ağın kendisini ve üzerinde çalışan uygulamaları koruyan araçlardan oluşur. Etkili ağ güvenliği...
Dijital pazarlamanın önemli ayaklarından birisi olan e-posta pazarlaması, e-postada bir yenilik olmaması sebebiyle değişmez gibi dursa da 2021 yılının güncel trendleri sayesinde daha verimli yapılabiliyor.
Dijital imza, kayıtlı bir işlemdeki bir belgeyle söz konusu belgeyi imzalayanı güvenli bir şekilde ilişkilendiren, elektronik ortamdaki kimlik doğrulama yöntemidir. El yazısı imza gibi, belgeyi imzalayan kişiyi tanımlayan dijital imzayı kısaca bir mesaja ya da belgeye eklenmiş bir kod gibi de düşünebilirsiniz....
2020 yılı pandemi nedeniyle iş dünyasında iş yapış şekilleri açısından geri dönüşü olmayan büyük değişikliklerin yaşandığı bir yıl oldu. Bu değişikliklerle birlikte çok fazla konuşmaya başladığımız uzaktan çalışma teknolojileri birçoğumuz için yeni olmasa da değişime adapte olma konusunda tüm sektör...
Bu blog yazımızda ilk sohbet botunuzu oluştururken işinize yarayacak ipuçlarını derledik.
Teknolojiyle değişen dünyanın ortaya çıkardığı yeni bir iş modeli olan gig ekonomisi, geçici pozisyonların yaygın olduğu ve kuruluşların kısa vadeli taahhütlerle bağımsız çalışanları işe aldığı bir serbest piyasa sistemidir. "Gig" terimi, belirli bir süre devam eden bir iş için kullanılan Amerikan İngilizcesi...
Güvenlik politikaları, optimum hizmet seviyeleri, yapılandırma değişiklikleri ve hatta maliyet kontrol önlemlerinin tümü farklı ağ yönetimi türlerini kapsar. Ağ yönetimi, kurumsal operasyonları güvenceye almak, optimize etmek ve sürdürmek için tutarlı bir çaba gerektiren çok yönlü bir disiplindir; kapsamlı...
Geçtiğimiz yıllarda birçok kurum ve kuruluş IoT üzerine inşa edildi veya onunla yeniden kurgulandı. Son dönemlerde yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) alanlarında büyük yatırımlar gerçekleştirildiğine şahit oluyoruz. Bu tamamlayıcı teknolojiler, önümüzdeki yıllarda yeni bir teknolojik değişim dalgası...
Kimlik avı olarak bilinen oltalama saldırıları, siber korsanlar tarafından günümüzde yoğun olarak kullanılıyor. Sosyal mühendisliğin gelişmiş bir hali olan oltalama saldırıları, kurbanları sistemlerine zararlı yazılım indirterek veya hassas bilgilerini kaydetmek üzere kurulmuş tuzaklı bağlantılara yönlendirerek...
Gözetimsiz öğrenme (denetimsiz öğrenme- unsupervised learning), makinelerin kendi kendilerine öğrenmesini sağlar. Bu tür makine öğrenimi, yapay zeka uygulamalarına insan denetimi olmadan büyük veri kümelerinde gizli kalıpları öğrenme ve bulma yeteneği verir. Gözetimsiz öğrenme, yapay genel zekaya ulaşmak...
Veri, günümüzde ticari başarının başlıca aracıdır. Her an hepimiz veri üretiyor ve tüketiyoruz. Her tweet attığımızda, yaz tatilinde kalacağımız oteli bulmaya çalıştığımızda, bir e-posta gönderdiğimizde, bir akıllı telefon simgesine dokunduğumuzda veya bir gişeden geçtiğimizde dijital veriler üretiyoruz
Günümüzün çok seçenekli ve rekabetçi dünyasında yeni müşteriler kazanmak kadar mevcut müşterileri elde tutmak da giderek zor bir hal alıyor. Sadakat programları bu noktada mevcut müşterilerin markalarla bağlarını güçlendirerek onların tekrarlayan satın almalar gerçekleştirmesini ve uzun yıllar bunu sürdürmesini...
Kurumların muhasebe süreçlerini kolaylaştıran hem çevre dostu hem de tasarruflu bir çözüm olan e-Fatura uygulamalarının getirdiği avantajları ve sunduğu faydaları bu yazımızda bir araya getirdik.
Yapay zeka çözümleri Büyük Veri ile bir araya geldiğinde, işinizi geleceğe hazır hale getirme ve dolayısıyla rekabette ciddi bir avantaj sağlama potansiyeli sunuyor.
Kripto para güvenliği, dijital para birimlerine yatırım yapan, bunların alım satımıyla uğraşan herkes için dikkat edilmesi gereken kritik bir konudur. Yatırımcılar ilk olarak kripto paralarını muhafaza ettikleri cüzdanları konusunda önemli bir tercih yapmak zorundadır: Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan. Bu...
Dünyada geçen yıl 64,2 zettabayt, yani 64,2 trilyon gigabayt veri üretildiği söyleniyor. Peki bütün bu veriler nereye gidiyor, nerede saklanıyor, ne işe yarıyor?
Kestirimci bakım olarak da bilinen öngörücü bakım (predictive maintenance), ekipmanların izlenmesini ve arızaların önlenmesini sağlayan proaktif bir yapay zeka yaklaşımıdır. Bu yazımızda, öngörücü bakımın çalışma prensibine ve işinize ne faydalar sağlayabileceğine yakından bakıyoruz.
Sanal platformlar günümüz dünyasında çok önemli bir role sahip. İşler dijital dönüşümle sanallaşırken, yazılım teknolojilerindeki gelişmeler bizleri fiziksel dünyanın sınırlarından kurtardı. Bulutun benimsenmesi, yazılım endüstrisinde büyük dalgalanmalar yaratarak teknoloji şirketlerinin büyümesini daha...
Nesnelerin İnterneti (IoT) üretimden sağlığa, ulaşımdan lojistiğe birçok sektörün kritik sorunlarını çözerken, bağlantılı nesnelere yönelik artan güvenlik riskleri bu avantajlardan faydalanırken tedbirli olunmasını zorunlu kılıyor.
Geçmiş verilere bakarak gelecekteki eğilimlerin tahmin edilmesini sağlayan öngörücü analitik, pazarlamadan üretime, siber güvenlikten sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda faydalı sonuçlar doğurur. Öngörücü veya kestirimci olarak bilinen tahmine dayalı analitik nedir, günümüz iş dünyasındaki en popüler...
Mobil Uyumluluk, günümüzde her web sitesinin en büyük önceliklerinden birisine dönüştü. Mobil cihaz kullanımının büyük bir artış göstermesiyle, birçok kullanıcı artık web sitelerini akıllı telefonlarıyla ziyaret ediyor.
Yüz tanıma teknolojisi, bir video veya statik görüntüdeki insanları tanımlamak için birlikte çalışan bir dizi algoritmadır. İnsanlar tarafından en şüpheyle yaklaşılan biyometrik tanımlama teknolojilerinden olan yüz algılama, yapay zekayla yakınsandığında çok farklı amaçlarla kullanılabiliyor.
Uluslararası bir elektronik hesap ekstre formatı olan MT940 aynı zamanda SWIFT ağı tarafından gün sonu banka hesap özetleri göndermek ve almak için kullanılan bir formattır.
Inbound marketing olarak da bilinen içerik pazarlaması nedir, nasıl yapılır ve potansiyel müşterileri nasıl müşteriye dönüştürür, blog yazımızda detaylandırdık.
Dijital dönüşümün Temmuz 2020’de zorunlu hale gelen gerekliliklerinden e-İrsaliye (elektronik irsaliye), bir ürünün bir yerden diğerine taşınması için düzenlenen sevk irsaliyesinin elektronik ortamda oluşturulan, iletilen ve muhafaza edilen dijital bir sürümüdür.
Yeni müşteri kazanmak, mevcut müşterileri memnun etmek kadar önemlidir. Yeni müşteri edinmenin maliyeti geride kalan son altı yılda yüzde 60 arttı. Pazarlama daha pahalı hale gelirken, daha çok müşteri dijital okuryazarlık ediniyor ve paralarını en çok hak eden doğru seçenekleri bulmak için kullanabilecekleri...
İşletme giderlerini azaltmanın en iyi yolu, gerekli olanı gereksizden ayırmaktır. Örneğin bir sosyal medya uzmanına çok para ödüyorsanız ancak zaten en olumlu sosyal medya varlığına ulaştıysanız, bu bir gereklilik değil rekabet avantajıdır. Bu, söz konusu avantajdan vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmiyor...
Uygulama alanı yaygınlaştıkça hayatımızdaki dönüştürücü etkisi de artan yapay zekanın iş ve günlük yaşamımızda geleceğimiz açısından önemini örneklerle ele aldık.
Yeni nesil iş süreçlerine entegre olan işletmeler, akıllı ERP çözümü SAP S/4HANA ile tüm işletme işlevlerine yeni nesil iş süreçlerini entegre edebiliyor.
Sunduğunuz ödeme çözümlerinin sayısını artırmak, alternatif ödeme sistemleri ile ödeme almak, kapsanan müşteri sayısını artırdığı gibi, rekabette öne geçerek finansal riskleri azaltmanızı sağlıyor.
Pekiştirmeli makine öğrenimi, yapay zekanın öğrenme sürecini oyunlaştırarak deneme yanılma yoluyla görevleri öğrenmelerini sağlayan, insan gözetimine ihtiyaç duymayan bir tekniktir.
CIO'lar artık iş süreçlerini iyileştirme konusunda bilişsel otomasyona ve RPA'ya her zamankinden daha fazla güveniyor. Birbirlerine yakın tabirler gibi görünen bu iki teknoloji arasındaki temel farkları inceliyoruz.
Şehir yönetimlerinin vatandaşlarına daha etkili hizmet vermek için her geçen gün daha fazla önem vermeye başladığı akıllı şehir çözümleri, sürdürülebilir bir kent yaşamı için devrimsel bir rol üstleniyor.
Bir sohbet robotu tasarlarken doğal dil işleme (Natural Language Processing/NLP) teknolojisini sürece dahil etmek, insanları daha iyi anlayan ve duygusal olarak ilgili yanıtları formüle edebilen robotlar tasarlamayı mümkün kılıyor.
Zaman damgası, işlem ve olayların bir bilgisayar tarafından kaydedilen geçerli zamanına verilen isimdir. Ağ Zaman Protokolü (NTP) gibi mekanizmalar aracılığıyla işlem zamanlarını kaydeder. Zaman damgasının süre kaydındaki kesinliği, ağa bağlı bilgisayarların ve uygulamaların etkin bir şekilde iletişim...
Dijitalleşme hız kazanırken, devir hız ve tasarruf devri haline geliyor. Bu süreçte tüm işletme sahiplerinin en büyük arzularından biri ise çalışanların iş yükünü azaltarak zamandan tasarruf etmek. Herkese açık alanlarda bilgi verme amacıyla kullanılan kiosk’lar, bu bağlamda işletmelerin hayatını kolaylaştırıyor...
Hukuk otomasyonu, hukuki süreçlerle ilgili belge oluşturma, inceleme, takip, iletişim, önceliklendirme, iş tahsisi, proje yönetimi ve dahası hakkında etkinlikleri yönetmek için modern yazılımlardan faydalanır. Hukuk otomasyonu hem hukuk firmaları hem de şirketlerin hukuk departmanları için büyük faydalar...
İşletmelerin en önemli problemlerinin başında alacakların takibi geliyor. Tahsilat yönetimi söz konusu olduğunda genelde akla önce müşteriler gelse de, firmaların bayilerinden ya da alt bayilerinden alacaklarını takip edebilmesi de nakit akışı ve dolayısıyla işin sürdürülebilirliği için son derece önemlidir.
Markalara vermek istedikleri mesajı profesyonel ekranlar üzerinden iletebilmelerine olanak tanıyan digital signage çözümlerine ve dokunmatik ekranlı dijital kiosk’lara olan talep son yıllarda giderek artıyor.
COVID-19 salgını ile birlikte uzaktan çalışmanın yaygınlaşmaya başlaması sonrası yöneticiler, salgının kurum ve operasyonlarına yaptığı etkileri asgari düzeye indirmek için teknolojiye güvenebileceklerini kısa sürede gördüler. Çünkü mevcut süreçlerin aksamadan sürmesi ve iş yapılan tüm paydaşların iletişim...
Doküman yönetim sistemi ve içerik yönetim sistemi birbirine benzer terimler gibi görünse de farklı amaçlar için tasarlanan ve kullanılan sistemlerdir.
COVID-19 nedeniyle daha dağınık ve sanal yapıda çalışmaya zorlanan kurumlar için ağ performansının önemi arttı. Kurumların imdadına yetişen ağ yönetim sistemleri ağ performansını ölçmek ve sorunlara zamanında müdahale etmek için kritik bir rol üstleniyor.
Birçok araştırma, her dört işletmeden birinin pandeminin başlangıcından bu yana yapay zeka harcamalarını artırdığını gösteriyor. Benzer şekilde, şirketlerin yüzde 75'i pandemi sonrası bu alanda yeni girişimlere devam etmeyi veya yapay zeka alanında yeni bir inisiyatif başlatmayı planlıyor. Yapay zekaya...
Geleneksel risk modelleri, değişen koşulları kapsamayan sınırlı veri ve formüllere dayanır. Geleneksel yaklaşım, hangi borçların tahsilata gideceğini tahmin edemez. Uzun yıllar bu konuda güvenilecek tek şey uzmanlık ve tecrübeydi. Ancak artık alacakların tahsilatı modern yaklaşımlarla çok daha kolay...
İnternet servis sağlayıcıları için müşteri memnuniyetini sağlamanın en etkili yolu, hizmet kalitesinin yönetilmesi ve her bir müşteriye kabul edilebilir seviyenin üzerinde istikrarlı bir bağlantı deneyimi sunulmasıdır
Bu yazımızda 1600'lerin istatistiksel veri analizinden 1940'ların ilk programlanabilir bilgisayarına, internet, Hadoop, IoT, AI ve daha fazlasına kadar büyük verinin kilometre taşlarına kronolojik olarak bakıyoruz.
IoT, benzersiz uygulamaları, yenilikçi konseptleri ve sağladığı avantajları ile lojistik sektörü için oyunun kurallarını değiştiren devrimsel bir teknoloji. Teslimatın gerçek zamanlı takibinden depo yönetimine kadar analitik ve veri odaklı iç görüler geliştirmek için kullanılan IoT uygulamaları ile karar...
Son dönemde blok zinciri ve kripto paraların yükselişini NFT teknolojisi izledi, özellikle sanat eserlerinin yüksek fiyatlarla satışını dijitale taşıyan NFT nedir, nasıl yapılır, kime satılır sorularını yazımızda yanıtlıyoruz.
Dijital onay, profesyonellerin ve kurumların belgeleri ıslak imzayla onaylamak yerine elektronik araçları ve teknolojileri kullanarak onayladığı bir süreçtir. Dijital onay, kağıt ve ıslak imza içeren geleneksel yöntemlere kıyasla önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
Müşterilerin neyi ne zaman isteyeceğini bilmek, bilim kurgu ürünü bir kabiliyet değil, günümüz iş dünyasının sık kullanılan araçlarının bir özelliğidir. Müşteri talebine önceden hazırlanmak için çok sayıda ürün ve hizmet ortaya koymak avantajlıdır ancak gelecek talep konusunda emin olmadığınız durumlarda...
İş dünyasında BT süreçleri için yeni zorluklardan biri pandemi sonrası düzene göre iş sürekliliğini yeniden şekillendirmek. Günümüzde iş sürekliliği ile ilgili geleneksel BT metriklerinin giderek daha önemsiz hale geldiğini söylemek gerek. Çalışma süresi, uygulamaların ve verilerin kullanılabilirliği,...
Sanallaştırma sayesinde kurumsal veri merkezlerinin vazgeçilmezine dönüşen sanal sunucu, fiziksel sunucuları gölgede bıraktı. Ancak sanal sunucu fiziksel muadilini gereksiz kılmıyor. Her ikisinin de yararları ve ideal kullanım senaryoları bulunuyor.
5G ve yapay zeka (AI) teknolojileri birlikte çalışarak kurumların ağ hızlarını, verimliliklerini ve dijital çevikliklerini artırma potansiyeli taşıyor. Ancak bu avantajlardan yararlanmak için yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojisinin olgunlaşmasını beklememiz gerekiyor.
Hastaların bir kiosk veya tabletten dijital olarak check-in yapabilmesi hasta deneyimini iyileştirdiği gibi, hasta karşılayan personellerin de iş yükünü azaltır.
Online alışverişler hakkında merak edilen terimler arasında yer alan chargeback ya da ters ibraz nedir, nasıl yapılır ve ters ibraz süreci nasıl işler merak ediyorsanız, bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik.
2021 yılına geldiğimizde kripto para yatırımı için sadece bireyler değil, Fortune 500’deki şirketler bile harekete geçmiş durumda. Artık kripto paralar yalnızca kişiler tarafından değil, kurumlar tarafından da satın alınıyor.
Doğal dil işleme, her internet kullanıcısının sık sık karşılaştığı ancak yapay zeka konusunda bilgi sahibi olmayanların arka planda çalıştığını fark etmediği bir teknolojidir. Doğal dil işleme (NLP), bilgisayarların insanları anlamasına, yorumlamasına ve anlamlar türetmesine yardımcı olur.
Başarılı bir dijital dönüşüm stratejisi oluşturmak, sürecin verimli ve kesintisiz işlemesi için önem taşır.
Bulut güvenlik duvarı adıyla da bilinen hizmet olarak güvenlik duvarı (FWaaS), mevcut ağ güvenlik duvarı araçlarını yenilemek veya genişletmek isteyen kurumlara bulut tabanlı ağ trafiği inceleme yetenekleri sağlayan bir hizmettir. Bu yaklaşım, şirket içi veri merkezi ekipmanları üzerindeki yükü azaltır...
Çalışan deneyimini en üst seviyeye taşımak için önde gelen çözümlerden birisi olan SAP SuccessFactors, İK çalışmalarını dijitale ve bulut ortamına taşıyor.
İyi bir Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) stratejisi ile bir otomasyon keşmekeşi yaratmadan, işleri yazılım robotlarına sorunsuz şekilde devretmek için dikkat edilmesi gereken püf noktaları var.
e-İşler çözümleri ile e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter ve e-Mutabakat gibi e-dönüşüm alanındaki temel ihtiyaçlar bir araya geliyor ve kurumlar maliyet ve zaman avantajı sağlarken, kurum içi süreçler hız kazanıyor.
Sıkı takip edilmeyen ve iyi yönetilmeyen ağlar kurumunuza büyük maliyetler çıkarabilir. Blog yazımızda, hem ağ kesintilerinin ve arızalarının işinize çıkarabileceği potansiyel maliyetleri nasıl hesaplayabileceğinizi hem de ağ sorunlarını asgariye indirmenin yöntemlerini masaya yatırıyoruz.
Dijital dönüşüme ayak uydurmanın yollarından biri nesnelerin interneti çözümlerini devreye almaktan geçiyor. Doğru çözümü uygulamanın yolu ise güçlü altyapıya sahip ve esnek bir mimari üzerine inşa edilmiş bir IoT platformunu kullanmakta yatıyor.
Sadakat programları, mevcut müşterilerin markalarla bağlarını güçlendirerek onların tekrarlayan satın almalar gerçekleştirmesini ve uzun yıllar bunu sürdürmesini sağlıyor.
Kuruluşlar genellikle güvenlik çabalarını veri merkezine odaklar ve üretkenliklerini artıran merkezi sunucuları ve depolamayı güvence altına almak için önemli finansal ve entelektüel sermaye yatırımı yapar. Bu durumda, genellikle uç nokta güvenliği konusunun sona bırakıldığını söylemek yanlış olmaz.
Test otomasyonu ile yazılım testleri çok daha kolay bir hal alıyor. Yazılım ve teknoloji, dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşam standartlarını yükseltiyor. Bu amaçla gün aşırı her biri önceki sürümünden daha iyi yeni yazılım ürünleri kullanıma sunuluyor ve dijital dünya giderek artan bir hızla...
Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinin yaygınlığı hız kazanırken, birçok yenilik de bizleri bekliyor, bu sebeple 2021 yılında karşımıza çıkacak trendleri bir araya getirdik.
Yapay zeka sayesinde karşımıza çıkan pazarlama teknolojileri, yani Martech, pazarlama dünyasına yeni kabiliyetler kazandırıyor.
Profesyonel ve üretken bir envanter yönetimi stratejisi, e-ticarette başarılı olmanın önemli adımlarından birisidir. Çoğu perakende başarısızlığı, envanterlerin etkili ve verimli şekilde yönetilmemesinden kaynaklanır.
ChatOps ile ağ görevlerini de otomasyona bağlamak artık mümkün. Ancak önce ChatOps nedir açıklayalım, daha sonra bu yaklaşım ile ağ görevleri otomasyona nasıl bağlanır anlatalım.
Nesnelerin İnterneti, bilgi üretebilen ve internet üzerinden bunu paylaşabilen tüm bilgi işlem cihazlarını, mekanik ve dijital makineleri, nesneleri, hayvanları ve hatta insanları birbirine bağlayan teknolojiye verilen isimdir.
ERP, yani Kurumsal Kaynak Planlama (Enterprise Resource Planning) sistemleri için hazırladığımız rehber ile ERP nedir, ERP sistemlerinin gelişimi, yazılım ve donanımın evrimi, Kurumsal Kaynak Planlama sistemi seçerken nelere dikkat etmelisiniz ve en popüler ERP sistemlerini detaylandırıyoruz.
Yapay zeka teknolojisi, veri güvenliğini hem daha sıkılaştırma hem de daha kolay yönetilebilir hale getirme potansiyeli gösteriyor. Bu sayede, kurum için kritik kararlar almak zorunda olan siber güvenlik ekiplerinin işi kolaylaşıyor.
Makine öğrenimi, bilgisayarların programlanmadıkları şeyleri yapabilmelerini sağlayan bilimdir. Yapay zekanın bir kolu olan bu alan, sistemlerin verilerdeki tekrarlayan düzenleri fark etmelerini, kararlar verebilmelerini ve bunların sonuçlarını öngörebilmelerini mümkün kılar.
Sıfır gün güvenlik açığı siber saldırısı, en tehlikeli siber güvenlik tehditlerinden birisi olarak tüm kurum ve kullanıcıları tehdit ediyor. Siber saldırganlar, güvenlik açıkları veya zafiyetlerini kullanarak sistemlere ve varlıklara yetkisiz olarak erişebiliyor. Yeni keşfedilen güvenlik açıkları ise...
Pandemi ile e-ticaret, tüm dünyada 3-5 yılda yaşayacağı ivmelenmeyi sadece 6 ay içine yaşadı. Tüm endüstrilerden işletmeler, bu süreçte dijitale daha fazla yatırım yaptı ve online varlıklarını güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi.
İçinde bulunduğumuz 2021 yılı, bankacılık sektörü için çok hareketli başladı. Açık bankacılıktaki gelişmeler, dijital bankacılık lisansı ve digital onboarding, yani uzaktan müşteri edinimi ile ilgili atılan adımlar dolayısıyla, önümüzdeki günlerde finans dünyasında rekabet daha da kızışacak.
Hukuk sektörü için dijital dönüşüm, hizmetlerin sunumu, dava süreçleri, iş akışı, pazarlama, ekip çalışması ve müşteri ilişkileri dahil olmak üzere işin her yönünün dijitale taşınması anlamına geliyor. Geleneksel hukuk firmalarındaki iş akışı, tüketicilerin günlük dijital araçlardan bekledikleri hız...
Bulut platformları, altyapıyı ve kaynakları çok sayıda müşteri arasında paylaştıran çok kiracılı (multi-tenant) ortamlardır. Bulut sistemleri kurumları sunucu barındırma ve yönetimi, sunucuların güvenliğini sağlama gibi birçok BT yükünden kurtarır. Ancak bulutun, iş yüklerini ve verileri; saldırı, hırsızlık...
Bulut çözümleri, finans sektörü için dijitalleşme adına önemli bir katalizördür. KPMG'nin "Cloud Monitor 2020” başlıklı finans sektöründe bulut bilişim kullanımı çalışmasına göre, tüm finansal hizmet sağlayıcıların neredeyse yarısı bulut bilişim ürünlerini kullanıyor.
Kurumlara esneklik ve maliyet avantajı kazandıran hibrit bulut nedir, nasıl çalışır sorularını bu yazımızda yanıtlıyoruz.
Büyük veri, grafik analizi ile birleştiğinde, kurumlar için daha anlamlı sonuçlar çıkartmak mümkün oluyor.
Agile (çevik) proje yönetimi son dönemde birçok kurumun uygulamaya geçirmek istediği çalışma biçimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.
Özellikle müşteri iletişimi çalışmalarında popülerlik kazanan sohbet botu nasıl oluşturulur, bir chatbot yapmak için ne gerekiyor gibi soruları yanıtlıyoruz.Markalar her geçen gün web sitelerinde chatbot (sohbet botu) kullanma fikrine eskisinden daha sıcak bakıyorlar. 7/24 müşteri karşılayabilen ve soru...
Bulut stratejisini hızlandırmak isteyen kurumların doğru bulut entegrasyon platformunu (iPaaS, SaaS vs) bulmaları önemlidir. Bulut entegrasyonu, bir kuruluş için farklı bulut ortamlarını uyumlu bir altyapıda birleştirme eylemidir. Gerçek zamanlı erişilebilirlik ve yönetim için çeşitli yazılım uygulamalarını,...
Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve yapay zeka (AI) teknolojilerinin benimsenme oranı hızla artıyor. Ancak birlikte gelişen bu teknolojiler konusunda hala bazı kafa karışıklıkları yaşanıyor. Bugünkü blog yazımızda, RPA ve AI teknolojilerinin farklarını ve birlikte nasıl çalışabileceklerini masaya yatırıyoruz.
Ağ yapısının çeşitli dış faktörlere göre daha dayanıklı olmasını sağlayan esnek ağ tasarımı, bugün karşımıza yazılımla tanımlı ağlar, ağ sanallaştırması ve ağ fonksiyon sanallaştırması gibi uygulamalarda sıkça çıkıyor.
İş zekası (BI) ekipleri, dağıtımlarda çeşitli teknik ve proje yönetimi zorlukları ile karşı karşıya kalırlar. Bunlar arasından en önemli iş zekası zorluklarını ve bunların nasıl ele alınacağına dair tavsiyeleri sizler için yazdık.
Bankalar elektrik, doğalgaz, su ve telefon gibi fatura tahsilatlarına aracılık yaptıkları kurumların farklı altyapılarına uyum sağlamak zorunda. Ancak farklı altyapılarda çalışan hizmet sağlayıcılarının çokluğu ve bu altyapıların sık sık güncellenmesi, söz konusu uyumu zorlaştırıyor.
Sektör kritik bir aşamaya giriyor. Eski teknolojinin yerini nihayet bulut bilişim ve yapay zeka kombinasyonu alacak ve bankalar ve kredi birlikleri fintech'lerle aynı seviyeye gelecek. Ancak geleneksel ürün silosu ve arka ofis ortamını aşamalı olarak kaldırmadan bu değişiklik gerçekleşmeyecek.
Temassız ve nakitsiz ödemelerle ilgili eğilimlerin ve e-ticaret alışverişlerindeki artışın, salgından önce de bir süredir var olduğunu anlamaya başladık. COVID-19 bu eğilimleri ileriye taşıdı. Halihazırda görülen ödeme alışkanlıklarının önümüzdeki yıllarda büyük bir etkiye sahip olacağına kesin gözüyle...
Veri bilimi uygulamaları, metodolojileri, araçları ve teknolojileri sayesinde kurumlar verilerden değerli bilgiler elde etmek için ihtiyaç duydukları yetenekleri kazanıyor.
Kuruluşlar için gerçek zamanlı veri analizi uygulamalarının potansiyel faydaları arasında daha hızlı karar verme, iş çevikliğini artırma, daha iyi müşteri hizmeti gibi birçok avantaj bulunur.
Birçok kuruluş, iş yüklerini bulutta barındırmanın avantajlarından yararlanır, ancak bu modeli sürdürmek için bulut maliyetleri kontrol altında tutulmalıdır.
İş zekası ve analitik verilerini anlamlandırmak için çok çeşitli veri görselleştirme türleri bulunuyor. Görselleştirme, iş zekası sürecinin temel bir bileşeni kabul ediliyor. Birçok kuruluşun veri altyapısındaki gelişmeler, iş zekası (BI) araçlarının daha geniş kullanımı ve buna bağlı olarak veri okuryazarlığındaki...
Mobil uygulama testi, iOS ve Android uygulama geliştiricileri için elzem bir konudur. Ancak son dönemde uygulamalarda karşımıza çıkan sorunlar, mobil uygulamalarının kimi özelliklerinin kronik olarak test edilmediğini işaret ediyor. Ancak kaliteli bir mobil yazılım yayınlamak için geliştirme ekiplerinin...
İş analitiği ve iş zekası, uzmanların bile aklını karıştıracak kadar benzerlik gösterir, bu sebeple birbirinden farklılaştığı özellikleri derledik.
Nesnelerin İnterneti (IoT), üretim ve lojistik süreçlerini yeni boyutlara taşıyan çığır açan bir teknoloji. IoT; varlıkların gerçek zamanlı izlenmesinden uygun depo yönetimine kadar, analitik ve veriye dayalı içgörüler geliştirmek için bir kaynak olarak kullanılıyor. IoT teknolojisi, daha iyi karar verme...
Buluta geçmeye karar verdiğinizde, bir sonraki adım hangi hizmet modelinin ihtiyaçlarınıza uygun olduğunu belirlemektir. Söz konusu seçim, kuruluşunuzun bulut ortamı ve uygulamaları üzerinde ne kadar kontrol istediğine bağlıdır.
Günümüzde dijital dönüşümün bir sonucu olarak belgelerin büyük çoğunluğu dijital olarak oluşturuluyor, işleniyor ve paylaşılıyor. İmza isteyen belgeler ve sözleşmeler ise oluşturuldukları dijital ortamlarda en pratik şekilde imzalanabiliyor. Elektronik cihazlar üzerinden bir belgeyi imzalayabilmenin...
Yapay zeka bir insan gibi düşünüp karar alabilir mi sorusunun ardında aslında yapay zekanın insanın yerini alması fikri yatıyor. Kendi kararlarını özerk olarak verebilen bir robot, James Cameron'un 1984 yapımı Terminatör filmini tanımlayan ana fikirdi. Teknolojideki büyük ilerlemelere rağmen, gerçekten...
COVID-19 sonrasında 2021’de siber güvenliğin geleceği nasıl olacak? Bu soruyu yanıtlayabilmek için öncelikle 2020’de yaşananlara bakmak gerekiyor, zira her konuda olduğu gibi 2020, siber güvenlik için de zor bir yıldı.
Her yılın sonunda, araştırma şirketleri yeni yıl için bulut bilişim trendleri ve sektörde olacaklarla ilgili tahminlerini açıklar. BT alanındaki saygın araştırma şirketlerinin bu konudaki çalışmalarını bir araya getirdik.
Veri bilimi, makine öğrenimi ve yapay zeka, analitik ve diğer kurumsal veri pratiklerinin merkezinde yer alır. Her birinin neleri içerdiğini ve bunları birleştirmenin kuruluşlara nasıl fayda sağladığını sizler için yazdık.
Son dönemde dünyada olduğu gibi ülkemizde de Instagram’dan e-ticaret yaygınlaşıyor, peki sosyal ağ üzerinden e-ticaret nasıl yapılır?
Robotik süreç otomasyonu (RPA) kurumlar arasında popülerliğini artırıyor ve günümüzde birçok kurum kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemlerine bağlı süreçleri iyileştirmek için bu teknolojiye yatırım yapıyor.
Wi-Fi 6'nın avantajlarından yararlanmak için, işletmelerin önce bir geçiş stratejisine ihtiyacı var. Bu stratejinin başlıca iki adımıysa, daha fazla güç ve daha hızlı uplink’ler uygulamayı içeriyor.
Finans yönetimini internete bağlı dijital cihazlara taşıyan dijital bankacılık, bireysel ve kurumsal müşterilere geleneksel yöntemlerle zaman ve efor isteyen işlemleri birkaç dokunuş veya tıklamayla gerçekleştirme şansı tanıyor. Üstelik banka şubelerinin aksine, dijital bankacılık uygulamaları ve web...
Sanal POS çözümleri, bulut altyapısıyla finans kuruluşlarına düşük maliyetli bir tahsilat kanalı sunmanın yanı sıra, tahsilat süreçlerinde güvenlik ve hız beklentilerine de yanıt verir. Bu çözümler sayesinde gerçek zamanlı tahsilat işlemleri güvenle tamamlanabilir.
Müşterileriniz için rakiplerinizin yalnızca bir tık uzaklıkta olduğu bir dünyada, gelişmiş sadakat programları, pazarlamanın en etkili yöntemlerinden birisidir.
Web sitelerini ziyaret ettiğimizde tarayıcıların durum bilgisi paylaştığı HTTP durum kodu, aslında ziyaretimizle ilgili temel bilgiler taşırlar; bu yazımızda bu kodlar nedir ve hangi kod ne anlama gelir, açıklıyoruz.
Bildiğimiz geleneksel cüzdanları elektronik ortama taşıyan dijital cüzdanların hem kurumlar hem de tüketiciler açısından sunduğu avantajları bir araya getirdik.
Dünya artan şehirleşmeyle karşı karşıyayken, aynı zamanda büyük şehirler yetenek için bir mıknatıs ve ekonomik büyümenin itici gücü haline geldi. Ancak şehirler kalıcı toplumsal zorluklarla karşılaşıyor: İşsizlik ve suç sorunlarına çözüm ile enerji verimliliği ihtiyacı gibi konular daha acil hale geliyor....
Sınır bilişim ile önem kazanan kavramlardan birisi de esnek veri yönetimi. İnovasyonun itici gücü olarak görülen veri, özellikle makine öğrenimi ve yapay zekâ alanındaki uygulamalar için belirleyici temeli oluşturuyor. Ancak bu inovatif itici güçten faydalanmak için önce gerekli şartların oluşturulması...
Sanal POS çözümleri, bulut altyapısıyla finans kuruluşlarına düşük maliyetli bir tahsilat kanalı sunmanın yanı sıra, tahsilat süreçlerinde güvenlik ve hız beklentilerine de yanıt verir. Bu çözümler sayesinde gerçek zamanlı tahsilat işlemleri güvenle tamamlanabilir.
Yoğun bakım uzman sistemleri, sağlık teknolojileri alanındaki güncel gelişmelerin başında geliyor.
Son dönemin gözde yaklaşımları DataOps ve DevOps uygulama geliştirme, BT operasyonu ve veri işlemlerinde gelişmeler sağlıyor; ancak iki konsept arasındaki farklar yönetim gibi departmanların kafasında yeterince net olmadığından, yazımızda bu farklara eğileceğiz.
Bu yazımızda, dijital veri çözümleriyle gerçekleştirilen dönüşümün kurumunuza sağlayabileceği faydalara mercek tutuyoruz.
Deneyimin adeta her şey olduğu günümüzde, kurumsal bir web sitesinin başarısını UX ve UI uygulamaları belirliyor.
Veri merkezleri, artan ağ iletişimi nedeniyle açık ağ çözümleri kullanma ihtiyacı duyuyor. Açık bulut ortamı, açık ağ ekosistemlerinin temel bileşenlerinden birisini oluşturuyor. Bu çözümler, veri merkezini daha esnek kılarken, maliyetleri düşürüyor ve servis kalitesini artırıyor.
Dijital iş gücü yönetimi, süreç verimliliğini artırmanın önemli adımlarından birisi kabul ediliyor. Her geçen gün daha fazla şirket, çalışanları tekrar eden görevlerden kurtarmak için akıllı otomasyon çözümlerini kullanıyor. Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) bu otomasyon çözümlerinin başında geliyor.
Günümüz tüketicilerinin alışveriş için en sık uğradıkları adresler e-ticaret siteleri olsa da fiziksel mağazalar hala vazgeçilmez amiral gemileri konumunda. Üstelik artık nesnelerin interneti (IoT) sayesinde, fiziksel mağazaları tıpkı e-ticaret sitelerini olduğu gibi dijital teknolojilerle zenginleştirmek...
Elektronik bağlantı adresi (link) üzerinden ödeme talebi, elektronik ödeme işlemlerinin hızlı bir şekilde işlenmesi için uygun maliyetli bir seçenektir. Birkaç tıklama ile e-posta adreslerine, mesajlaşma uygulamalarına veya müşterilerinizle olan diğer herhangi bir iletişim noktasına bir ödeme bağlantısı...
Birçok farklı alandaki başarılı çalışmalarıyla gün geçtikçe kurumsal dünyada kendine daha fazla yer bulan yapay zeka, mobil sahalarda enerji yönetimi için de fayda sağlıyor.
Başlangıç yıllarındaki bir işletmede alacakları yönetmek için bir hesap defteri, sözü senet saymak ya da bir borç klasörüne sahip olmak yeterli olabilir. Ancak ölçek büyüdükçe alacakların takibi zorlaşıp sorunlu alacakların sayısı artabilir.
Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi, fiziksel işlerin tıpkı dijital muadilleri gibi kolay yönetilebilmesini ve 7x24 kontrol altında tutulmasını mümkün kılıyor. İster yüzlerce mağazanız ister binlerce araçlık bir filonuz olsun, IoT uygulamaları ile tüm süreci tek bir merkezden yönetebilirsiniz.
Anomaly Detection on Broadband Network Gateway
Dijital dönüşüm, ne kadar gerekli olduğunu koronavirüs salgınıyla hatırlatırken, 2021 için bilmeniz gereken öngörüleri ve trendleri bir araya getirdik.
Tıpkı üretimin değişmesi gibi, üretkenlik de değişikliğe uğruyor; bunun sonucunda ortaya atılan Ofis 4.0 kavramı nedir, geleceğin dijital ofisleri nasıl olacak gibi soruların yanıtlarını bu yazımızda bir araya getirdik.
Son dönemin en popüler güvenlik kavramı olan siber dayanıklılık nedir, kurumlar bu yetkinliği kazanmak için hangi adımları izlemeli, hangi özellikleri uygulamaya almalı, bu yazımızda anlattık.
Şirketlerin verilerini hibrit çoklu bulut ortamlarında en iyi şekilde kullanabilmeleri için güçlü bir veri stratejisine ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, giderek daha fazla şirket artık "Mantıksal Veri Yapısı" konseptine güveniyor. Bunun öncül şartı olan data fabric çözümlerine ve şirketlerin onlardan...
Digital Age Dergisi Yazı İşleri Müdürü Savaş Önemli, COVID-19 salgını ile pazarlamanın yaşadığı değişimi örneklerle ortaya koyarken, tüketicinin değişen yaklaşımını ve salgın sonrası pazarlamada neler yapılması gerektiğini İnnova Blog için kaleme aldı.
Minimum Viable Product ya da kısaca MVP yaklaşımı sayesinde ürün geliştirme süreçleri hiç olmadığı kadar hızlanıyor ve başarı oranı artıyor. MVP nedir, avantajları nelerdir gibi soruları bu yazımızda yanıtlıyoruz.
Bulut kullanımının artması ile karşımıza çıkan çoklu bulut ortamlarında iş zekası çözümleri kullanmak kurumlar için ek avantajlar sağlıyor.
Başarılı bir sohbet botu oluşturabilmek için sahip olduğu özellikleri detaylı şekilde incelemek gerekiyor.
Son dönemde her trend raporuna girmeye başlayan ve 2021’de yaygınlık kazanması beklenen Sınır Bilişim (Edge computing) nedir, nasıl çalışır, kurumlara ne fayda sağlar, avantajları nelerdir, bir araya getirdik.
COVID-19 salgını ile temassız mobil ödemeler yaygınlaştı ve “yeni normal” döneminin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Salgın, birçok B2C endüstrisini etkiledi ve müşteri deneyimlerinin değişmesini sağladı. Bu değişimin bir sonucu olarak temassız ödeme sağlayan mobil cüzdanların kullanımında büyük bir...
Güvenlik risklerini erken fark etmekte ve sorunları gidermekte kullanılan Güvenlik Bilgileri ve Etkinlik Yönetimi (SIEM) nedir, nasıl çalışır ve hangi durumlarda fayda sağlar?
Siber korsanlığın bir türü olan etik korsanlık (ethical hacking) nedir, kurumlara hangi faydaları, nasıl sağlayabilir, bu yazımızda anlattık.
COVID-19, tüm endüstrilerde dramatik değişimler yaratırken, salgının etkilerinden en büyük ölçüde etkilenen ise perakende sektörü oldu ve bu dönemin kurtarıcısı ise veri olarak görülmeye başlandı.
Veri hacimlerinin hızla artmasıyla işletmeler, veri biliminin gücünü elde etmek için modern teknolojilerden faydalanıyor. Büyük Veri, internetin ardından e-ticaret endüstrisinin geleceğini en köklü şekilde değiştirme potansiyelini gösteren akım olarak öne çıkıyor.
Etkili bir güvenlik stratejisinde Yapay Zeka destekli Güvenlik Analitiği araçları büyük fayda sağlıyor. Blog yazımızda, Yapay Zeka destekli araçlar nasıl çalışır ve bu araçların avantajlarından yararlanmak için hangi adımların atılması gerekir, mercek tutuyoruz.
Özellikle koronavirüs salgını sonrasında hijyenik olmasıyla öne çıkan temassız ödeme nedir, nasıl çalışır, türleri nelerdir, ne faydalar sağlar gibi soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Telekomünikasyon şirketleri ve cihaz üreticileri, daha yüksek ağ hızları ve daha düşük gecikme süresi vaat eden 5G teknolojisini kullanıma sunarken, Bulut Bilişim için yeni fırsatları ve aşılması gereken zorlukları beraberinde getiriyor.
Gerçek bir bilgisayar gibi işlev görerek kurumlara fayda sağlayan Sanal Makine nedir, ne gibi avantajlar sunar ve nasıl çalışır sorularını yanıtlıyoruz.
IoT teknolojisindeki ilerlemeler ve 5G’nin yaygınlaşmasıyla geleceğin akıllı şehirleri hayatımıza girerken, bu yapılar nasıl yönetilecek sorusu akıllara geliyor.
Fiziksel dokümanlara atılan ıslak imzaların geçerliliğini, tabletler ve akıllı telefon gibi cihazlar üzerinden görüntülenen belgelere taşıyan Biyometrik İmza Teknolojisi verileri nasıl koruyor?
Kurumların muhasebe süreçlerini kolaylaştıran e-Fatura nedir, avantajları nelerdir ve bir günde e-Fatura’ya geçmek mümkün mü gibi soruları blog yazımızda yanıtlıyoruz.
Günümüzde internete bağlanan insandan çok cihaz bulunuyor, bunun sebebi ise Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi…
Son dönemin en çarpıcı gelişmelerinden biri olan yoğun bakım uzman sistemleri, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.
Veri sanallaştırma çözümüne sahip uyarlanabilir bir veri mimarisiyle, işletmenizin dijital dönüşümü büyük bir ilerleme kaydedebilir.
Koronavirüs kriziyle birlikte gelen kısıtlamalar nedeniyle, birçok çalışan işlerini evinden yapıyor. Evden çalışmak, BT departmanları için uzaktan erişim anlamına geldiği için, bir dizi riski ve zorluğu da beraberinde getiriyor.
Bulut Bilişim, bir yönetim ve iş yapma teknolojisi olarak rüştünü ispatlarken, gündemdeki bir başka konsept olan çeviklik (agility) de bulut ile kullanılabiliyor.
Gerçek zamanlı API'ler, günümüzde uzaktan sağlık hizmetlerinden çevrimiçi bankacılığa kadar neredeyse tüm dijital işlerin üzerine kurulduğu temellere dönüşmüş durumda. Ancak hızla artan popülerlikleri nedeniyle siber saldırganların da başlıca hedeflerinden birisi. Dolayısıyla, dijital servislerin platformlar...
Kurumlar hibrit bulutun maliyet avantajından nasıl daha iyi faydalanabilirler? IDC araştırma şirketine göre, maliyet ve süreç optimizasyonu, Avrupalı şirketlerin karşılaştığı en büyük zorluklar listesinin üst sıralarında yer alıyor. Bu zorluklar, BT önceliklerine de yansımış durumda. Maliyetleri düşürmek,...
Kurumlar için yeni yazılım çözümlerinin entegrasyonu, genellikle umulduğundan daha karmaşık bir süreçtir. Sonuç olarak, yeni bir yazılımı yüklemek ve onun tüm çalışanlar tarafından kabul edilip kullanılmaya başlanmasını ummak, yeterli değildir. Yazılım entegrasyonu, KOBİ ölçeğinde bile zorlu bir göreve...
Hem masaüstü hem de mobil uygulama geliştirmede erişilebilirlik önemli bir değerlendirme kriteri haline geliyor.
Arama motoru optimizasyonu (SEO), büyük ölçekli pazarlama stratejileri içerisindeki en etkili pazarlama tekniği değil. Ancak zaman içerisinde kritik KPI’lara dramatik etkiler yapabilme potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Kurumunuzda SEO çalışmalarını bizzat siz yönetmiyor olsanız bile, SEO’yu anlamak...
Koronavirüs salgınından en çok etkilenenlerin başında küçük işletmeler geliyor. Ancak krizin olumsuz sonuçlarından korunmanıza yardımcı olacak ipuçlarını sizin için derledik.
Geleneksel KOBİ’ler için dijital dönüşüm, mevcut iş süreçlerini dijital teknolojilerle çağa uyarlamak anlamına geliyor. Bu alandaki en önemli trendlerin başında bulut entegrasyonu, iş süreçlerinin otomasyonu ve büyük verinin değerlendirilmesi geliyor.
Günümüzde çok çeşitli iş süreçlerinin merkezinde yer alan veritabanı, şirket ölçeğinden bağımsız olarak karmaşık bir yapıda ya da büyük olabiliyor; bu sebeple verimliliği artırabilmek için veritabanı izleme araçları kullanmak önem taşıyor.
Otomobilin icadından bu yana, bir yerden diğerine ulaşım şeklimiz sürekli değişime uğruyor. İlk bakışta birbirinden bağımsız gibi görünse de; mobilite teknolojileri, finans kuruluşları için ciddi etkilere sahip.
Sadakat artırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen mobil pazarlama uygulamaları, dijital pazarlamanın en yaygın yöntemlerinden birisi haline geldi.
Üretim sektörü, yenilikçi araçları kullanıma sokarak inovasyon adımları atsa da başarılı olmak için sadece araç kullanımı yeterli değil. Üretimde inovasyon için dikkat edilmesi gereken diğer konuları sizin için özetledik.
Kurumsal kaynak planlama sistemlerine geçişteki önemli bir tercih olarak görülen SaaS ERP ve Bulut ERP hakkında bilinmesi gerekenleri, iki sistemin benzerliklerini ve farklarını bu karşılaştırma yazısında ele alıyoruz.
Günümüzde herhangi bir ürünü satın almanın en kolay yolu, onu internet üzerinden sipariş etmek. Ancak müşteriler kimi zaman, özellikle beden ve materyal kalitesinin önemli olduğu ürünlerde, satın almadan önce ürünü fiziksel olarak görmek istiyor. Şayet fiyat, markanın çevrimiçi mağazasındakine yakınsa,...
Akıllı Envanter Yönetimi çözümleri, geleneksel envanter yönetimi yaklaşımından farklı olarak IoT kullanarak dijitalleşmeyi kolaylaştırıyor.
Yoğun bakım servisleri, yoğunluk, hasta takibi ve müdahalelerde yeni teknolojileri kullanarak yaşam oranını ve bakım kalitesini artırıyor.
Kurumsal faaliyetlere ve projelere para ve kaynak tahsis etmeye yarayan iş bütçesi planlaması nasıl yapılır, yıllık bütçe doğru şekilde nasıl ayarlanır, bu yazımızda anlattık.
BT uzmanlığı olmayan kurumların buluta geçiş öncesinde, belirli stratejik kararlar almaları gerekiyor.
Yeni nesil mobil iletişim standardı 5G, iletişim olanaklarını ve teknolojinin kullanım alanlarını çeşitlendirirken, sunduğu avantajlar dolayısıyla ortaya çıkan yeni siber güvenlik riskleri de uzmanları düşündürüyor. 5G ile kurumların karşılaşacağı yeni ağ güvenliği risklerini ve bunların nasıl ortadan...
Son yıllarda sağlık teknolojileri, yapay zeka, makine öğrenimi gibi yazılım tabanlı gelişmelerin yanı sıra, sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları, robotlar, giyilebilir cihazlar gibi alanlardaki yeniliklerle hızlı bir ilerleme gösteriyor. Bu yazımızda sağlık alanındaki heyecan verici teknolojileri...
Akıllı Kontratlar, bilgisayar protokollerine bağlı çalışan sözleşmelerdir ve Blockchain (blok zinciri) üzerinde çalışan dijital kontratlar olarak da tanımlanmaktadır.
İletişim sistemlerine entegre çalışan Makine Öğrenimi teknikleri, kullanıcı verilerindeki karmaşık paternleri analiz etmeyi mümkün kılıyor ve verimlilik artışı sağlıyor.
Hem internet hem de mobil ortamda para, kart ve her tür değer birimini depolayabilen dijital ve mobil cüzdan nasıl çalışır, hangi avantajları sunar?
Makinelerin iş hayatına aktif olarak katıldığı Sanayi Devrimi’nden bu yana, otomasyonun işsizliği artıracağı ve toplumdaki eşitsizliği artıracağı yönünde endişeler taşıyoruz.
Girişimcilik dünyasında yaygın kullanılan ‘ölçeklenebilirlik’ kavramı e-ticarette büyüme için de örnek alınabilir. E-ticaret işinizin sürekli büyümesi ve kâr edebilmesi için ölçeklenebilirlik, artan talebe karşılık verme kabiliyetine işaret eder. Daha fazla müşteri ürün veya hizmetlerinizi sipariş ettiğinde,...
İş operasyonlarının sürdürülmesini sekteye uğratabilecek, yerel doğal afetlerden küresel salgınlara kadar birçok faktör, iş sürekliliği planlaması (BCP) ile bertaraf edilebiliyor. Bir kurum için ortaya çıkabilecek tehditlerin önlenmesi ve zararın ortadan kaldırılması için bir sistem yaratma süreci olan...
COVID-19 salgını sebebiyle kurumsal yapılar kadar, güvenlik açıkları ve siber güvenlik yaklaşımı da değişiyor. Bir kurumun, birimin ya da varlığın aleyhine siber olaylar olmasına rağmen, beklenen çıktıyı sürekli sağlayabilmesi, bu dönemde yeniden ağırlık kazanan siber dayanıklılık kavramıyla açıklanıyor.
Zeki, entegre ve veri odaklı Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) çağında, Büyük Veri, Analitik ve Yapay Zeka tabanlı çözümler, satışların artırılmasında çok büyük bir rol üstlenirken, verimliliği de artırıyor. Müşteriler ise kendi halinden anlayan yapay zeka tabanlı CRM yaklaşımlarıyla etkileşimlerinden...
Çok sayıda müşterisi olan holdingler ve büyük şirketler için yasal ve idari süreçlerin takibi içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor. Lehe ve aleyhe tüm dava ve icra dosyalarını takip etmek, bunları halihazırda kullanımda olan dijital sistemlerle entegre biçimde yönetmek, bazen çok sayıda kişiden oluşan...
Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre, 2020 yılında 1,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak IoT pazarında son 3 yılın en hızlı büyüyen kategorisi Digital Signage olarak gösteriliyor.
Üretimdeki bir sonraki evrimsel adım olan Endüstri 5.0 nedir, hangi fırsatları sunacak ve bugün hayatımızdaki Endüstri 4.0 ile ne gibi farkları var?
COVID-19 salgını ile e-ticaret, gündelik hayattaki yerini sağlamlaştırdı ve kullanım kapsamı genişledi; buradan hareketle, internetten satış sürecinin kalbinde yer alan Sanal POS sistemlerini satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Yolcu taşımacılığı, etkinlik organizasyonları gibi alanlarda kullanılmaya başlanan e-Bilet nedir, e-Bilet’in avantajları ve nerede kullanılır, blog yazımızda anlatıyoruz.
Sanal POS sistemleri son dönemde geçirdiği evrimle satışların gerçekleşmesini ve kaydedilmesini sağlayan aracılardan fazlasına dönüştü. Artık pazarlama, envanter yönetimi, muhasebe ve veri analitiği araçlarıyla entegre çalışabilir hale geldi. Üstelik sistemin evrimi hız kazanarak sürmeye ve ödeme dünyasında...
İnovasyonun üç ayağı olarak görülen arzulanabilirlik, fizibilite ve başarılılık üzerine yapılacak planlama ile inovasyon çalışmalarını daha verimli hale getirebilirsiniz. Bu yazıda, fizibilitenin inovasyondaki yeri üzerinde dururken, fizibilite nedir, fizibilite çalışmasının özellikleri nelerdir ve fizibilite...
Çocukların ve gençlerin teknoloji sayesinde hızla dönüşen iş dünyasına hazır olmalarını sağlayan STEM eğitimi nedir, ne işe yarar, neden önemlidir gibi soruları blog yazımızda yanıtlıyoruz.
COVID-19 salgınının ortaya çıkmasıyla, çalışanlar bir gecede işlerini eve taşımak zorunda kalırken, şirketler ise dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. Tüm iş dünyası, salgının ileri aşamalarına ve gelecekte yaşanabilecek benzer krizlere karşı nasıl daha dayanıklı ve çevik olabileceklerinin yanıtını...
Dijital ödeme sistemleri ve teknolojileri her geçen gün daha da yaygın kullanılıyor; yazımızda ödeme sistemi türleri ve konuya daha fazla aşina olmak isteyenler için temel ödeme terimleri sözlüğü yer alıyor.
Her geçen gün yaygınlaşan Hibrit Bulut ve Cloud Native ile ilgili en yeni trendleri bu yazıda inceliyoruz.
Bir stratejik planlama tekniği olan SWOT analizi nedir, nasıl yapılır sorularının yanıtları, özellikle girişimciler tarafından merak edilenlerin başında geliyor. Kariyerinin başında olan kişilerin kendisine birçok soru sorması gerekir: Şirketim hangi noktada? Rakiplere göre avantajlarım nedir? Zayıf...
Resmi bilgilendirmelerin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayan e-Tebligat nedir, nasıl görüntülenir, e-Tebligatın zorunlu olduğu haller gibi soruları yanıtlıyoruz.
Farklı teknolojilerin yakınsamasıyla misyonunu güçlendiren finans teknolojileri (fintech), mevcut iş modelleri yenilemenin yanı sıra, yepyeni iş modelleri ortaya çıkarmaya da öncülük ediyor.
Son dönemde herkes inovatif (yenilikçi) olmanın yollarını ararken, inovasyon çeşitleri, farklı sektörler ve iş kolları için fırsatlar sunuyor. Tüm ürünler, süreçler ve hizmetler, bu kavrama ayak uydurması için değişime uğrarken, daha geleneksel ve yerleşik süreçler ise geçmişin sayfaları arasında yerini...
Yapay Zeka, dijital dönüşüme katkı sağlayarak yeni kariyer yolları açmaya devam ediyor. Yeni profesyonel alanlar ortaya çıkarken, artan otomasyon sayesinde kimi alanlarda da artık insan emeğine ve gözlemciliğine olan gerek ortadan kalkıyor. Bu nedenle, Yapay Zeka, işin yalnızca yapılış biçimlerini değil,...
İnternet üzerinden yapılan ödemeler için 3D Secure protokolü güvenlik sağlıyor. Tüketiciler açısından pek bilinmeyen bir protokol gibi görülse de, aslında akıllı telefonların icadından çok önce kredi kartı şirketleri tarafından "Verified by Visa", "Secure Code" (MasterCard) ve "Safe Key" (Amex) gibi...
İnsan iletişimini taklit edebilen diyalog tabanlı yapay zeka (Conversational AI), sohbet robotlarında, dijital asistanlarda çoktan yerini alırken, yakın gelecekte eğlenceden İK’ya, profesyonel karar verme süreçlerinden e-ticarete kadar birçok alanda karşımıza çıkacak.
Büyük Veri, birçok sektörde oyunun kuralını değiştiren ana unsur olarak görülüyor. Büyük Veri Gölü adı verilen merkezi depolama noktaları, kamu kurumlarından sigorta şirketlerine, STK'lardan eğitim kurumlarına kadar tüm organizasyonlar için yeni faydalar sağlıyor.
Son dönemde birçok sektörde kullanılmaya başlanan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) uygulaması ile başarılı olmak için bilmeniz gerekenler ve ipuçları içeren ufak bir rehber hazırladık. Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğunda, ekip ve mentalite hazırlığı kadar teknik hazırlık da önem taşıyor. RPA, yazılım...
Herkesin özel tasarımlar yapabilmesini sağlayan 3D baskı, geleneksel üretime olan ihtiyacı azaltırken, farklı alanlardaki inovasyonları da artırıyor. Bir 3D yazıcıya sahip olmasanız bile bu cihazları tıpkı baskı ofisleri gibi kullanabileceğiniz alanlar da çoğalıyor.
İnsan beynini simüle edebilen makineler, derin öğrenme teknikleri ile diğer makinelerin çözemediği problemlerin bile üstesinden gelebiliyor. Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi çalışmalarının bir parçası olan Derin Öğrenme (Deep Learning) nedir, neden önemli gibi soruların yanıtları ile gündelik hayatta karşımıza...
Cihazları ve sensörleri internete bağlayarak iş yapış biçimlerini köklü biçimde değiştiren Nesnelerin İnterneti (IoT) nedir, hangi amaçla kullanılır, genel uygulamaları gibi başlıkları, yazımızda inceliyoruz.
Kurumların stratejik kararlar vermesine yardımcı olan Büyük Veri (Big Data) nedir, türleri, nasıl ve hangi kaynaklardan elde edilir, Büyük Veri'nin en çok kullanıldığı sektörler ve uygulamaları gibi başlıkları sizin için derledik.
PSD2 ile karşımıza çıkan Open API (Açık API) dönemi ile bankacılıkta iş modelleri genişleyip dönüşmeye başlıyor.
İş dünyası, Makine Öğrenimi (Machine Learning) teknikleri ile hangi müşterisinin kendisini terk etmeye hazırlandığını önceden kestiriyor, müşterilerinin kendisine ödemeyi kabul edeceği en yüksek fiyatı tespit ediyor, yatırım geri dönüşünü azamiye çıkartmak için ne kadar üretmesi gerektiğini hesaplıyor...
İki faktörlü kimlik doğrulama ya da kısaca 2FA olarak bilinen güvenlik önlemi, internetteki giriş işlemlerinde hızlı ve pratik bir koruma sağlıyor. İnternetteki güvenliğimizi artırmak ve sorun yaşamamak için en önemli noktalardan biri hesaplarımızı her zaman güvende tutmaktır. Bu, potansiyel davetsiz...
Modüllerle zenginleştirilebilen kurumsal kaynak planlama (ERP) uygulamaları sektörlere göre farklı biçimlerde oluşturulup kullanılabilir. Üstelik işletme büyüklüğü de bu noktada önemli bir fark yaratmamaktadır, çünkü bir ERP sistemi hem çok uluslu büyük işletmelere hem de KOBİ'lere uygundur.
Bilgi işlemin bulunmasından bu yana teknolojideki en önemli devrim kabul edilen Yapay Zeka kavramını dünden bugüne incelerken, AI nedir, yapay zekanın tarihi, türleri, özellikleri ve örnekleri ile açıklayacağız.
Mesh kablosuz ağlar, otomasyon sistemlerinde henüz yaygınlık kazanmadı, halbuki çeşitli uygulama alanlarında klasik bir kablosuz ağ altyapısına göre açık avantajlar sunuyorlar.
Kurumsal veri yönetimi çalışmalarını iyileştirmek için Büyük Veri Yönetişimi (Big Data Governance) uygulamaları yaygınlaşıyor. Birçok şirket, kendi verilerinin yapılandırılmış bir şekilde işlenmesinin ve gözden geçirilmesinin nihai olarak kaçınılmaz olduğunun farkına varıyor. Özellikle büyük veri projeleriyle...
Mevcut müşteri portföyünü korurken, yeni müşteriler kazanmak için başarılı bir müşteri deneyimi stratejisi doğrultusunda hareket etmek gerekiyor.
Dijital dönüşümde, sürecin ilerleyen adımlarına bırakılan siber güvenlik, planlama aşamasında ele alınarak dijitalleşmeye beklenenden çok katkı sağlayabilir.
Yapay Zeka ve IoT, tamamen yeni iş modelleri ve hizmetlerin ortaya çıkışını sağladı. Bu konudaki gelişmeler, her iki teknolojinin de tüketici ürünlerine inmesiyle hız kazanırken, Nesnelerin İnterneti olarak bilinen IoT, artık sadece 'nesnelerle' sınırlandırılamayacak kadar farklı bir noktaya gidiyor....
DevOps ekipleri, geleneksel yazılım geliştirme çalışmalarının aksine, birkaç saat içerisinde yeni kod geliştirerek inovasyonu hızlandırma çalışmalarına katkı sağlıyorlar. Bir ürünün pazara çıkış süresini (time-to-market) hızlandırmak, altyapı süreçlerinin, test ve konuşlandırmanın otomasyonuna dayanıyor.
Yapay zeka uygulamaları, perakende sektörünün hızlı büyüyen e-ticaret karşısında yeniden güç kazanmasını sağlıyor. Veriler ve algoritmalar, perakendecilerin iş modellerini değiştirerek geleceğe hazır olmasının anahtarı niteliği taşıyor.
Uzaktan işe alım, koronavirüs sonrasında yaygınlaşan uzaktan çalışma ile hayatımızda yer eden yeniliklerden birisi olarak dikkat çekiyor. Ancak bu konuyla ilgili zorluk yaşayan kurumlar da var. Fiziksel ortam sağlanamayınca, iyi bir video mülakat nasıl yapılır, online iş başvuruları üzerinden doğru adaylar...
Yeni kablosuz ağ trendleri, 2020 yılında ev ve ofis kullanımının yanında, ulaşım, ticaret gibi alanları ve endüstrileri etkileyecek.
Koronavirüs, birçok alandaki gibi Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) için de dönüştürücü olurken, 2020 trendleri de buna göre yeniden şekillendi.
Avrupa Birliği tarafından hazırlanan ikinci Ödeme Sistemleri Direktifi olan PSD2 ve Açık Bankacılık kavramları nedir, ödeme ve finans dünyası için sunduğu avantajlar ve fırsatlar nelerdir, bu yazıda açıklıyoruz.
Hızla yaygınlaşan akıllı şehir konseptleri içerisinde yeni trend haline gelen sensör tabanlı akıllı binalar ile bina yönetimi kolaylaşırken, çevresel faktörlerin yanı sıra, yapıyla ilgili de birçok farklı konuda bilgi alabilmek mümkün oluyor.
Her alandaki gelişmelerin müşteri profilinde yarattığı değişim, şirketlerin pazarlama stratejisi ve kanallarında farklılık yapmasını gerektiriyor. Pazarlamanın rolü gelenekselin dışına çıkıyor. Pazarlama uzmanları chatbot pazarlama ile yeni stratejiler geliştiriyor. Bu yazımızda chatbot ne demek, chatbot...
İş dünyasında değişim yadsınamaz bir gerçek. Küreselleşme ve yoğun rekabet nedeniyle değişime ayak uyduracak yöntemleri uygulamanın yanı sıra değişimi yönlendirecek yenilikleri de ortaya koymak önem taşıyor. Peki, inovatif fikir üretimi ile işletmeye değer katmak için ne yapmak gerekiyor? Blog yazımızda...
Kişiler için olduğu gibi, kurumsal yapılar için de zamanı doğru yönetmek, başarıda önemli bir etken. İş hayatında zaman yönetiminin doğru yapılamaması, verim ve performans kayıplarına sebep olabiliyor. Peki, işletmelerde, telafisi mümkün olmayan zaman nasıl en iyi şekilde değerlendirilebilir? Bu yazımızda...
Yapılan güncel araştırmalar da gösteriyor ki, şirketlerin yüzde 23’ü bulut hizmetleri tercih ediyor. Dünyadaki büyük kurumsal şirketlerin önemli bir kısmı da bulut depolama uygulamaları kullanıyor. Peki bulut tabanlı teknolojilerin popülerliğinin sebebi nedir? Blog yazımızda sorunun yanıtına ve iş dünyasında...
Aile yapıları, kültürel değerlere bakış açısı, tüketici profili, iş hayatı ve kuşaklar… İş dünyası değişimin en yoğun olduğu alanlardan biri olarak farklı araştırmaların konusu haline gelmiş durumda. Diğer kuşaklardan farklı olarak yüksek teknolojinin içinde doğan Z kuşağı iş dünyasında başlayan ve hızlanması...
Dijital dönüşüm işletmelerin büyüme beklentilerini karşılayıp kârlılıklarına ve rekabetçi güçlerine katkı sağlayarak üretkenlik ve verimlilikte değer artışına olanak tanıyor. Teknolojik dönüşümle başlayan dijital dönüşümün sürdürülebilir bir yönetişim modeliyle desteklenmesi de çok önemli. Bu yazımızda...
Tarım sektörünün önemi küreselleşen ekonomik sistem, artan rekabet ve değişkenlik gösteren pazar şartlarının etkisiyle giderek artıyor. Tüm dünyanın mücadele ettiği Koronavirüs (Covid-19) salgınının da etkisiyle tarımda sürdürülebilirlik konusu masaya yatırılıyor ve gelecekte tarım nasıl olacak sorusuna...
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de şirket ve kurumların yüzde 34’ü bir bulut bilişim hizmeti kullanıyor. E-posta, barındırma ve veri yedekleme hizmetlerinin yaygın olarak tercih edildiği bulut bilişimde seçim kriterlerine hakim olmak çok önemli. Bu yazımızda bulut hizmetleri seçerken dikkat edilmesi...
Teknolojideki hızlı ilerleme sağlıktan eğitime iletişimden tarıma pek çok sektörde geleneksel yöntemleri yetersiz hale getiriyor. Kamu ve özel işletmelerde çoğu iş süreci dijitalleşmeyle tanışmış durumda. Kâğıttan elektronik ortama ve akıllı uygulamalara geçiş olarak ifade edebileceğimiz e-Dönüşüm, çalışma...
Nesnelerin İnterneti teknolojisindeki gelişmelerin de etkisiyle, üretilen veri miktarı katlanarak artıyor. Yapılan araştırmalar, son iki yılda üretilen veri miktarının, insanlığın başlangıcından itibaren toplanmış veriden daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Dünya hızla dijitalleşirken veri merkezleri...
İşletmeler yeni bir çalışmaya başlarken, kalitenin sürekliğini sağlamak için iyileştirme gerektiğinde ve yeni işleyiş şekli geliştirmek istendiğinde Deming Döngüsü sistemini devreye sokuyor. Bu sayede iç iletişimde şeffaflık sağlanabiliyor, işleyiş esnasında oluşan aksiliklere anında müdahale edilebiliyor...
İngilizcesiyle feedback, yani geribildirim kavramı, özellikle iş hayatında çok sık gündeme geliyor. Türkçede geri besleme veya geri bildirim olarak sıklıkla kullanılan bu terim, etkiden doğan tepki olarak önemli fırsatlar sunuyor. Uzun vadeli büyüme planlarının temelini oluşturan müşteri geri bildirimi...
Bilgi teknolojilerinin yaygınlaşması, bazı güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Bireylerin yanı sıra, kurumların bilgi güvenliği konusunda alması gereken bir dizi tedbir bulunuyor. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK), tam da bu noktada risklerin ortadan kaldırılmasına önemli katkı sağlıyor....
Şirketlerin hızlı ve güvenli web sitesine sahip olması, rekabet ortamında avantaj elde etmelerini de sağlıyor. Son teknolojili donanım ve yazılımların etkin biçimde kullanıldığı web hosting hizmetine bu yazımızda açıklık getiriyoruz.
Dijitalin ve teknolojik cihazların etkisiyle bugün ile geçmiş arasındaki farklılık giderek büyüse de, bir pazarlama yaklaşımı olan retro pazarlama, tüketicide geçmişe olan özlemi bir nebze olsa dindiriyor. Retro pazarlamanın anlamına ve nasıl yapıldığına dair detayları blog yazımızda aktarıyoruz.
NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan Dijital ikiz kavramı, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinin yaygınlaşması sayesinde son yıllarda daha sık karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda, 2018’de Gartner tarafından en iyi 10 stratejik teknoloji trendi arasında...
Teknolojideki gelişmeler Türkiye dâhil olmak üzere birçok ülkede pek çok alanı dönüştürüyor. Değerler paranın önüne geçiyor ve insan büyümenin temel öğesi kabul ediliyor. İşte bu bilgi toplumunda dönüşüm girişimcilikte de karşımıza çıkıyor. Yeni nesil girişimcilik kavramı tam da bu dönüşümü yansıtıyor.
Bir işletmenin talepleri karşılayabilmesi için deposunda yeteri kadar stok bulundurması gerekiyor; fakat stok bulundurmak maliyetli olabiliyor. Bu nedenle doğru bir stok yönetimi politikası üzerinden stok takibi yapmak büyük önem taşıyor. Bu blog yazımızda üretim ve arz süreçleriyle kol kola ilerleyen...
Yoğun rekabet ortamında şirketler, global ve lokal trendleri takip etmek, pazar payını artırmak ve potansiyelini keşfetmek için teknoloji yatırımını en doğru biçimde yapmalı. Şirketlerde teknoloji kullanımı sayesinde hız, maliyet, kalite dengesi sağlanabiliyor. Bu blog yazımında şirketlerde kullanılan...
En büyük uluslararası organizasyonlardan ve devletlerden, sivil toplum örgütlerine, şirketlere ve bireylere kadar bu konuda farkındalık oluşturmak önem kazanıyor. Son yıllarda çevrecilik adına alınan önlemlerden biri de Yeşil Ofis. Hemen akla gelen Yeşil Ofis nedir, Yeşil Ofis uygulamaları nelerdir sorularını...
Ülkemizde ve dünyada e-ticaretin hacmi her geçen gün artıyor. İç ve dış pazarlara e-ticaret platformlarıyla ulaşan iş profesyonelleri, rekabette öne çıkmak için belirli yöntemlere başvuruyor. E-ticaret veya sosyal medyadan ürün satanlar için fark yaratmanın etkili yollarından biri ürün fotoğrafçılığı....
Bilgi toplumunun yolu, dijitalleşen devletten geçiyor. Dijital dönüşüme yatırım yapan ülkelerde hem vatandaş, hem de devlet için bürokrasinin azalması, zaman ve para tasarrufu gibi avantajlar elde ediliyor. Ülkemizde de bu noktada oldukça önemli adımlar atıldı ve yatırımlar devam ediyor. Bu yazımızda...
Araştırmalar, perakende sektörünün en hızlı değişen ve gelişen sektörlerin başında geldiğini ve perakende deneyiminin müşteri kazanımı ve sadakati üzerinde doğrudan etkili olduğunu gösteriyor. Perakende mağazaları sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için performans ölçümleme kriterleri uyguluyor. Blog yazımızda...
Teknolojik gelişmeler hayatın tüm alanlarında hızlı ve köklü değişimlere sebep oluyor. Toplumun sosyal ve kültürel yapısı da bunlara bağlı olarak değişiyor. Bir büyüme ve kalkınma stratejisi olarak değerlendirilen Toplum 5.0, siber alan ve fiziksel alanın entegre olduğu teknoloji çağında insanların,...
Pazarlama dünyasının 2002 yılında tanıştığı nöropazarlama, son yıllarda popülerliğini artırmaya başladı. Tüketici nöro bilimi olarak da adlandırılan nöropazarlama, insan psikolojisini en aktif kullanan pazarlama yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Peki, nöropazarlama nedir, nöropazarlama nasıl...
Dijitalleşmenin tüm kuralları yeni baştan yazdırdığı ve hayatın 7/24 online olduğu çağımızda startup, girişimci, inovasyon ve inovatif fikir kavramları sık sık karşımıza çıkan kavramlar. Kimi zaman yaratıcı fikirler kaynak yetersizliğiyle düşlerde veya arkadaş sohbetlerinde kalırken kimi zaman fikrin...
Fraud-kredi kontrol aksiyonu sayesinde sahte veya çalıntı kredi kartları tespit ediliyor ve olası dolandırıcılığın önüne geçilebiliyor. Sanal POS hata kodları da fraud kontrol yönteminin sağladığı bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu kodlar ne anlama geliyor? Blog yazımızda bu konuya açıklık...
Pazarlama, işletmelerin olmazsa olmazı. Bu kavram iki temel türe ayrılıyor: Gelen ve giden pazarlama. Pazarlamanın amacına ulaşabilmesi, doğru kanalın seçilmesiyle mümkün oluyor. Inbound ve outbound marketing türlerinden hangisi daha iyi sorusu pazarlama dünyası için de tartışma konusu. Peki, inbound...
Dijitalleşmenin tüm alanlarda hızını artırdığı günümüzde, endüstrinin yeni formu olarak nitelendirilen Endüstri 4.0 kavramı sıklıkla gündeme geliyor. Endüstri 4.0 ile birlikte yaşanan pek çok değişim, küreselleşmeye farklı bir boyut kazandıran Küreselleşme 4.0’ı öne çıkarıyor. Yeni ekonomik çağın temsilcisi...
İnternet üzerinden satış yapmak için pek çok şirket, e-ticaret sitesi kurmak yerine online pazar yerlerini (marketplace) tercih ediyor. Online pazar yerlerinde teknik altyapı konularıyla ilgilenmek gerekmediği gibi, rekabet de daha net gözlemlenebiliyor. Bu rekabet içinde mağaza puanı önemli bir kriter....
Robotların ve yapay zekanın iş hayatına daha fazla katıldığı bir dönemdeyiz. Endüstri 4.0 ile "insansız fabrikalar"dan söz ediliyor olması bazı tartışmaları da beraberinde getiriyor. İş dünyasının yakından tanıdığı, kurumsal itibar ve stratejik iletişim yönetimi konularında pek çok kitabı ve konuşmaları...
Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için e-Fatura’ya geçiş zorunluluğunun 1 Temmuz’da başlamasıyla birlikte e-Fatura başvuru aşamaları yeniden gündeme geldi. Blog yazımızda e-Fatura başvurusu nasıl yapılır sorusuna açıklık getiriyoruz.
Hemen her alanda kendilerine özgü uygulamaları bulunan Japonlar, disiplin ve istikrarı harmanladıkları çalışma düzeninde verimliliği artırmak için 5S taktiği kullanıyor. Çalışma sahasında tertip, düzen ve temizlik olarak ifade edilen bu toplam kalite tekniği, global çapta popülerlik kazanıyor. Blog yazımızda...
Başarı için harika bir fikir ve sağlam bir ekip oluşturmak yeterli olmayabilir. Büyüme yolculuğunda rehberiniz olacak bir “iş planı” sayesinde sürekliliği sağlayabilirsiniz. Peki, başarılı bir iş planı hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler neler? Bu sorunun cevabını blog yazımızda ayrıntılı biçimde...
Pazarlama dünyasının son yıllardaki önemli temalarından biri olan çevrecilik, tüketicinin de daha fazla hassasiyet gösterdiği bir konu haline geldi. Markalar üretim süreçlerini, iş yapma biçimlerini ve sosyal sorumluluk çalışmalarını çevreci bir bakışla elden geçirerek fark yaratmaya çalışıyor. Yeşil...
Mobil internet kullanımının artışına paralel olarak son yıllarda büyüme gösteren sosyal medya platformları, yaygın iletişim araçlarına pek çok noktada alternatif oluşturuyor. Güncel araştırmalara göre Türkiye nüfusunun %64’ü sosyal ağları aktif olarak kullanıyor. Sosyal medyanın büyük miktarda veriye...
Çoğu şirket için başarının en önemli unsuru olan satış, başarısını nitelikli insan gücünden alıyor. Güçlü bir satış ekibi, aynı zamanda daha geniş ve getirisi yüksek müşteri kitlesi anlamına geliyor. Bu nedenle saha satış ekibi yönetimi için güçlü stratejiler oluşturmak şirketler için büyük önem taşıyor....
Herhangi bir şey satın almadan önce hızlı biçimde araştırma ve fiyat karşılaştırma yapabilen kullanıcıları etkilemek için markaların artık pek çok aracı birden kullanması gerekiyor. Tüketiciye ürün veya hizmetin özelliklerini ve vadettiği faydaları satış noktalarında sunmanın teknolojik yollarından biri...
Online alışverişe olan talep arttıkça pek çok kişi ve işletme için yeni fırsatlar da doğuyor. E-ticaret sektörü ağını genişletirken bazı yeni yöntemler de gelişme kaydediyor. Dropshipping de bu yöntemlerden biri olarak pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Dropshipping nedir ve nasıl yapılır gibi sorulara...
İçinde olduğumuz normalleşme sürecinden önceki 5 aylık pandemi dönemi, bazı sektörlerde pozitif anlamda önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi. İnsanların evlerinde izole bir yaşam sürdüğü bu dönemde, e-ticaretin hacmi %45 seviyelerinde büyüdü. Bu durum beraberinde fintek çözümlerini de daha fazla...
Hakkında farklı görüşler sunulan dijital para birimleri merkez bankalarının, devletlerin ve büyük şirketlerin odağında. Başta Bitcoin olmak üzere, kripto paralar küçük yatırımcılar için de ilgi çekici görünüyor. Peki kripto para nedir, sağladığı fırsatlar ve sahip olduğu dezavantajlar nelerdir? Blog...
Şirketlerin işe alma sürecinde kritik bir yere sahip olan oryantasyon, çalışanların işe ve kuruma uyum sürecini hızlandırması açısından büyük önem taşıyor. Yoğun rekabet koşulları altında değişime ayak uydurmak için olası performans düşüklüğünün önüne geçmek açısından önem taşışan oryantasyon hakkında...
Kullanıcıların e-ticarette en önem verdiği kriterlerden biri güven. Başarılı satış için gelen ziyaretçiye güven vermek, e-ticaret şirketleri içn öncelikli bir sonuç. Bu yazımızda e-ticarette güven kazanmak için yapılması gerekenleri anlatıyoruz.
Son dönemde iş hayatındaki yenilikçi yaklaşımlardan biri olan multidisipliner çalışma, yakın gelecekte her boyutta işletme için daha fazla önem taşıyacak. Peki, multidisipliner çalışma nedir, şirketlere ne gibi faydalar sağlar? Bu soruların cevaplarını blog yazımızda paylaşıyoruz.
İşletmelerin hedeflerine ulaşmasında önemli paya sahip olan saha yönetimi, teknolojiyle birlikte büyük bir dönüşüm sağladı. Saha yönetimi yazılımı sayesinde şirketler saha ekiplerini daha kolay takip ederek yönetebiliyor, tüm birimler aynı verimlilikte ve entegre biçimde çalışabiliyor.
Dijital dünyanın getirdiği değişimlerden biri olarak son dönemde çokça konuşulan oyunlaştırma, iş dünyasına eğlence katan popüler bir iş modeli, bir pazarlama yöntemi ve kimi zaman da bir İK stratejisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda oyunlaştırma nedir, nasıl uygulanır ve ne gibi faydalar sağlar...
İnternetten alışveriş yapmayı tercih edenler, ödeme adımında kredi kartı bilgilerini girerken CVV kodu ile karşılaşıyor. Peki, CVV kodu nedir ve CVV kodu nerede yazıyor? Bu soruların cevaplarını blog yazımızda paylaşıyoruz.
Şirketlerin takvimleri içinde en önemli iş kalemlerinden birini, yeni müşteri portföyü yaratmak oluşturuyor ve bunun için de potansiyel müşteriyle temas kurmak değerli bir adım olarak öne çıkıyor. Etkili bir büyüme için bayi yönetimi daima işletmelerin dikkat etmesi gereken bir nokta. Peki, güçlü bir...
Teknolojik gelişmelerin en hızlı dönüştürdüğü alanlardan biri olan finans, yenilikçi yaklaşımların odak noktalarından birini oluşturuyor. İnternet bankacılığı ile başlayan, gelişmiş yazılım ve yapay zekanın yanı sıra biyometrik teknolojilerle de güvenliği öne çıkaran yaklaşımlar finans sektörünü hızla...
E-ticaret dünyasında başarı ve müşteri memnuniyetinin arkasında yatan en önemli faktörlerden biri olarak lojistik yönetimi öne çıkıyor. Gerçek sermayenin envanter olduğunu göz önünde bulundurarak, e-ticarette lojistik yönetimi için strateji geliştirilmesi şart. Bu yazımızda e-ticarette lojistik yönetiminin...
Araştırmalar Türkiye’de 60,3 milyon mobil cihaz kullanıcısı bulunduğunu ve internete bağlanan kullanıcıların yüzde 67’sinin sosyal medyayı aktif olarak kullandığını gösteriyor. Mobil cihaz kullanımı, mobil cihaz çeşitliliği, mobil uygulama ve servislerin artmasıyla birlikte pazarlama dünyasında mobil...
Ürün veya hizmetini ideal formuna kavuşturmak ve güçlü iş stratejileri oluşturup doğru ilerleyebilmek için işletmelerin bir dizi çalışma yapması şart. Hedef pazarla ilgili; müşteri adayları ve rakipler hakkında bilgi toplayarak sonuçları yorumlamak, yani pazar araştırması yapmak gerekiyor. Blog yazımızda...
E-ticaret hacmi, internet penetrasyonunun ve internetten alışveriş yapma oranının artmasıyla paralel olarak artış gösteriyor. Veriler Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 39 büyüyerek 83,1 milyar lira değerine ulaştığını ortaya koyuyor. Online alışverişi tercih etmeyenlerin geçerli nedeni ise güvensizlik....
Şirketler yazılım platformları kullanarak süreçlerini dijitalleştirmeye; robotik sistemler, yapay zeka ve IoT gibi yeni teknolojiler ile toplam kalite yönetimini gerçekleştirmeye devam ediyor. Dijital dönüşüm resmi işlemlerde de uygulanıyor. Bürokrasiyi azaltan uygulamalardan biri de elektronik sözleşme...
İşletmelerde üretim veya müşteri istekleri tedarik ihtiyacının sürekli olmasına sebebiyet veriyor. Bu durum depo ve sevkiyat sistemini etkin ve verimli bir biçimde yönetebilmeyi gerektiriyor. Peki, Depo Yönetimi nasıl yapılıyor ve nasıl avantajlar sağlıyor? Blog yazımızda bu sorulara cevaplar aradık.
Şirketler kaynaklarını ve iş verilerini gözlemleyerek, hangi birimlerin ne oranda verimle çalıştığını tespit edebilir ve doğru iş stratejileri geliştirerek hedefe ulaşma yolundaki tüm engelleri kaldırabilir. Bu noktada şirketlerin faaliyetlerinin sorunsuzca işleyebilmesine olanak tanıyan İş Akışı Yönetimi...
Finansal piyasada imece usulü olarak nitelendirilen kitle fonlaması, girişim şirketlerinin sermayeye ulaşımını kolaylaştırıyor. Geleneksel finansman yöntemlerine alternatif bir finans teknolojisi ürünü olan kitle fonlaması, klasik finansman modellerinin dışında yöntem arayışındakileri heyecanlandırıyor....
Sektör fark etmeksizin fiziksel mağazacılıkta da online mağazacılıkta da başarıyla yürütülmesi gereken ilk faaliyet satış. Satışları artırmak için farklı satış artırma teknikleri uygulanabiliyor.
Pazarlama trendleri ile çağa ayak uyduran markalar farklı pazarlama stratejileri oluştursa da hedef aynı: Marka hafızası yaratarak marka bilinirliğini artırmak ve satın almanın önündeki tüm engelleri kaldırarak markayı ayrıştırmak. Peki, hangi yöntem nasıl geri dönüş sağlıyor.
Mobil hücresel iletişim, toplumumuzu şekillendirmede, bizi dünyadaki insanlarla buluşturmada ve ekonomilerimizi hızlandırmada önemli rol oynuyor. Hücresel teknolojiler veri hızı, enerji dağılımı, bant genişliği kullanımı ve spektrum yönetimi gibi çeşitli odak noktalarıyla 1G'den 4G'ye evrimleşmiş durumda. Şimdi,...
İşletmelerde başarının anahtarlarından biri olan işgücünün doğru biçimde yönetimi verimliliği doğrudan etkiliyor. İşgücü takip yazılımı da tam da bu noktada devreye girerek iş akışı ve işgücü yönetimini kolaylaştırıyor.
Ekonominin can damarı olarak ifade edilen KOBİ’ler, ayakta kalma koşullarını zorlaştıran rekabet ortamında yönetim sorunları yaşayabiliyor. Bu sorunların çözülmesi KOBİ’lerin uzun ömürlü olması açısından kritik önem taşıyor.
Sanal POS, alışveriş trendinin fiziksel mağazacılık anlayışının ötesine geçtiği dijital ticaret çağında internet mağazacılığının en önemli çözüm noktası olarak öne çıkıyor. İnternet girişimcileri Sanal POS nedir nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Blog yazımızın devamını okuyarak Sanal POS hakkında bilgi...
Öncelikler hızla değişirken e-ticaret siteleri için de hizmet standartları farklılaşıyor. Online ödeme alma yöntemleri öncelikli hizmet standardı olarak finansal piyasalarda paradigmaları değiştirip kuralları yeniden yazdırıyor.
Bugünün iş ortamında beş farklı nesil ortak ekonomik ve ticari hedefler için yan yana çalışmak durumunda kalabiliyor. Hedef aynı olsa da bakış açılarının farklı olması organizasyonlarda kuşak karması sorununu ortaya çıkarıyor.
Son yılların popüler konularından biri olan kripto para ve üzerinde çalıştığı Blokchain teknolojisi ülkemizde de pek çok sektörde ilgi görüyor. Dijital paraların ortaya çıkışı ve yakın gelecekte bu alanda yaşanabilecek gelişmeleri Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat'a...
Günümüzün modern girişimcileri, AB vatandaşlığı bulunmadan ve yüksek sermayeye sahip olmadan da AB’deki pazarlara ve müşterilere ulaşabiliyor. Nasıl mı? E-Residency sayesinde! Yurt dışında online şirket kurmak, Türkçede e-oturum olarak karşılık bulan E-Residency ile mümkün. Peki, E-Residency nedir, sistem...
KOBİ’lerin bel kemiğini oluşturan esnafın dijitalleşmesi, hem kendi varlığını sürdürebilmesi, hem de ülke ekonomisinde kalkınma açısından kritik önem taşıyor. Peki, esnaf için dijitalleşme nasıl gerçekleşebilir ve dijital esnaf nasıl olunur?
Şirketlerin büyümesi için en değerli kaynak olan insana yatırım yapmak gerekiyor. Nitelikli ve yetenekli çalışanlar, işletmelere rekabet avantajı sağlıyor. Bu nedenle personel eğitimi hem özel hem kamu sektöründe periyodik olarak uygulanması gereken bir yöntem olarak öne çıkıyor.
Taşıma uzaklıklarının ve maliyetinin artması ve tüketici alışkanlıklarının değişim göstermesi lojistiğin işletmelerde önem kazanmasını sağladı. Bu durum tedarik yönetimi, üretim lojistiği (iç lojistik) ve outbound lojistikten (dağıtım lojistiği) oluşan lojistik yönetiminin gerekliliğini ortaya koydu....
Yapılabilirlik çalışmaları olarak da bilinen fizibilite çalışmaları teknik, ekonomik ve finansal olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Bu blog yazımızda işletmelerin ve girişimcilerin en zorlandığı konular arasında bulunmakla birlikte, en doğru yol haritasını oluşturan finansal fizibilite konusuna odaklanıyoruz.
Şirketler için dijital dönüşümü sosyal medya ve web sitesi ile sınırlamak rekabette geri kalarak yarıştan düşmeye sebep oluyor. Peki, dijital dönüşüm süreçleri için hangi temel teknolojileri kullanmak gerekiyor?
Lügatımıza yeni dahil olan İnsan kaynakları 4.0 kavramı, Endüstri 4.0'la gelen değişimlerin yansımalarını ifade ediyor. Peki, Endüstri 4.0 ve insan kaynakları ilişkisi ile doğan bu kavram işe alım sürecini nasıl değiştiriyor? Blog yazımızda bu konuyu işledik.
Müşteri profilinin bu denli büyük değişimi ve her sektörde yüzlerce rakibin oluşu “müşteri” kavramının öneminin artmasına sebebiyet verdi. İşte tam da bu noktada en iyi dijitalleşme araçlarından biri olan CRM programı devreye giriyor.
Sosyal medyanın yoğun kullanımıyla markalar farkındalık yaratmak için kullandıkları sosyal medyayı itibar yönetimi için de kullanıyor. Bu sayede s-ticaret olarak bilinen sosyal medya odaklı e-ticaret faaliyetleri yani sosyal ticaret artış gösteriyor. Peki, sosyal ticaret nedir, nasıl yapılır?
Tüm dünyada dijital dönüşümü yakalayan ve sektöründe önde gelen firmalar SAP programı kullanıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden global şirketlere kadar tüm ölçeklerdeki işletmeler ihtiyaçlarını SAP programı ile karşılıyor. SAP programı ile muhasebe, satış, üretim, finans ve insan kaynakları gibi...
KOBİ’lerin küresel tedarik zincirlerinde yerlerini alabilmeleri kalkınma açısından büyük önem taşıyor. İhracatın önemi artarken KOBİ’ler dünyaya açılma eğilimi gösteriyor. Peki, KOBİ’ler için cazip pazarlar hangi ülke ve bölgelerde?
Son dönemin en çok konuşulan konularından biri akıllı şehir kavramı, Covid-19 dönemiyle birlikte tekrar gündeme taşındı. Akıllı şehirlerin pandemi ile öne çıkan yönlerini, Türkiye bilişim medyasının önemli üyelerinden biri olan Fatih Sarı, İnnova Blog için kaleme aldı.
Kurumlara dönük siber güvenlik saldırılarla ilgili haberlerin sayısı günden güne artarken, buna paralel olarak siber güvenlik bilinci de hızla yayılıyor. Her ölçekte ve sektörde şirketin oluşturması gereken güvenlik kültürüyle ilgili detayları blog yazımızda paylaşıyoruz.
Şirketler veri analizi sayesinde müşteri deneyimini iyileştirerek hem maliyet artışı hem rekabet avantajı elde edebiliyor. Bu durum şirketlerin saygınlık kazanmasında da etkili oluyor. Peki, bilgiyi gelire dönüştürmek için şirketlerin nasıl strateji izlemesi gerekiyor?
Bu ayki Soru-Cevap bölümümüzün konusu akıllı sözleşme kavramı. İnternete bağlı cihazların sayısındaki artış ile Blockchain ve sensör teknolojilerinin geniş kullanım alanı bulması, akıllı sözleşme uygulamasının daha sık gündeme gelmesini sağladı. Bu konuyu, Bilişim Hukukçusu Avukat M. Gökhan Ahi'ye sorduk.
Şirketlerin pazara ilişkin öngörü geliştirmeleri ve iş stratejileri uygulayabilmeleri, “neler oluyor”, “gelecekte ne olabilir” ve “ne yapmalıyız” sorusunu yanıtlamalarını gerektiriyor. İşte bu noktada iş analitiği çözümleri devreye giriyor. Peki, iş analitiği nedir, neden önemlidir?
İnternet girişimciliği, girişimlerin daha fazla kişiye iletilebilmesi ve hem ekonomik oluşu hem de sosyal istihdamı artırması sayesinde çok tercih ediliyor. İnternet girişimciliği birkaç konuya özellikle önem vermeyi gerektiriyor. İnternet girişimcileri için tüyolar arayışındaysanız blog yazımızın devamını...
İş dünyasında farklı büyüklükteki şirketlerin başarıyı elde etmek için uygulaması gereken bir dizi yöntem bulunuyor. Planlı ve sistematik olunmak ise bunların başında geliyor. Az hata ile kaliteli iş yapmak proje yönetimi ile mümkün oluyor. Bu nedenle proje yönetimi nedir, proje yönetimi nasıl yapılır...
Yapılan araştırmalar mutlu çalışanların mutsuz çalışanlara oranla %70’e kadar daha verimli performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Çalışanların verimliliğini artırma konusunda, iş yerinde mutluluk ve verimlilik çalışanın değerli olduğunu hissetmesiyle mümkün oluyor. Peki, İK yönetimi çalışanlara nasıl...
Büyük veri analizi; yapılacak yatırımlar, büyüme ya da küçülme gibi kritik karar alma süreçlerini kolaylaştırması açısından şirketler için hayati önem taşıyor. Bununla birlikte verinin yanlış yöntemler kullanılarak analiz edilmesi firmaları çok büyük zarara uğratabiliyor. Peki, big data kullanan firmalar,...
Yapılan araştırmalar, satış süreci yazılımı kullanmayan satış personelinin %45’inin hedefleri tutturamadığını gösteriyor. Tüm ekibe yer ve zaman bağımsız olarak ortak çalışma imkanı sağlayan CRM sistemi sayesinde sürdürülebilir bir şirket büyümesi için gerekli altyapıyı oluşturabilirsiniz.
Yüksek düzeyde bakım ve tedavi arayışındaki hastalar veya hasta yakınları sağlık hizmeti veren kuruluşu internette araştırmadan karar vermiyor. Bu nedenle sağlık sektöründe dijital pazarlama büyük önem taşıyor.
Yardımlaşma, iş birliği, geliştirme, örgütleme, kararlara katılım gibi bir dizi yönetim sürecini ifade eden ve iş gücü güçlendirme olarak da bilinen personel güçlendirme, başarılı yönetim stratejisi izleyen işletmelerin gündeminde yer alıyor.
Alınan tedbirler meyvelerini vermeye başladı ve Türkiye’de “yeni normal” süreci nihayet başlıyor. Bu dönemde tekrar faaliyete başlayacak olan şirketler, asansörlerden çalışma alanlarına kadar pek çok alanda değişiklik yapmak durumunda. Peki bu süreçte işletme yöneticileri olarak neler yapmalısınız?
Girişimcilik nedir, girişimci nasıl olunur soruları sorulduğunda “verimlilik” ve “kâr” kavramlarından bahsediliyor. Sosyal girişimcilik, girişimciliğin yalnızca üretim faktörlerini bir araya getirmek ve fırsatlardan istifade ederek kâr elde etmek olmadığını gösteriyor.
7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, insan kaynakları süreçlerinde şirketleri çeşitli yükümlülükleri yerine getirmeyi zorunlu kılıyor ve KVKK insan kaynakları birimi için büyük önem taşıyor. Bu yazımızda insan kaynakları biriminin...
Eğitimden alışverişe, toplantı düzenlemekten sosyalleşmeye kadar pek çok konuda online çözümler öne çıktı. Bu durum B2B pazarlama stratejisinin önemini de artırdı. Covid-19 ve sonrası dönemde B2B pazarlama stratejisi için ipuçlarını bu yazımızda paylaşıyoruz.
Müşteri memnuniyeti, markaların bir standart oluşturmakta zorlandıkları konuların başında geliyor. Şirketlerin çoğu müşteri sadakati nasıl sağlanır sorusuna yanıt arıyor. Bu yazımızda bu konu hakkında sorulara yanıtlar veriyoruz.
Covid-19 pandemisiyle birlikte dünya çapında, hayatın her alanını derinden etkileyen bir süreç yaşandı. Bu sürecin elbette kişiler, şirketler ve devletler açısından pek çok öğretici yanı da oldu. Global çapta kriz döneminde şirket yönetimi konusunun öneminin daha iyi anlaşılmasına sebebiyet veren zincirleme...
Nitelikli bilginin hem tüzel kişiler hem gerçek kişiler tarafından kritik değer olarak kabul gördüğü günümüzde CIO’lar yeniden elden geçirilmesi gereken, verim alamadıkları süreçleri belirlemek için iş zekası teknolojileri kullanıyor.
Bilgi temeline dayanan bir sektör olan sağlık sektöründe işlemlerin her aşamasında bilgiye gereksinim duyulması sağlık hizmetlerinde veri yönetimi için önem verilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.
Sadakatle sonuçlanacak ilişkiler kurmanın gerekliliği Müşteri İlişkileri Yönetimi kavramının şirketlerin gündeminde yoğun olarak yer almasına sebebiyet veriyor. Peki, şirketlerin ne yapması gerekiyor?
Değişen paradigmalardan biri de pazarlama alanında oldu ve dijital pazarlama ortaya çıktı. Peki, yeni başlayan şirketler için dijital pazarlama nasıl olmalı?
Perakende sektöründe teknoloji; bilginin doğru kullanılmasını, müşterilerin doğru tanınmasını, rekabet şartlarında avantaj elde edilmesini sağlıyor.
20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren gelişen teknolojilerle yenilikçilik kavramlarını bir araya getiriliyor ve yeni bir yapı oluşturuluyor: Akıllı şehir. Bu yazımızda Akıllı şehir konseptinin yakın gelecekte vadettiklerini anlatıyoruz.
Covid-19 salgını, bulut bilişim uygulamaları ve sistemlerinin öncelikli ihtiyaç haline gelmesini ve tüm sektörlerin odağında bulut bilişimin olmasını sağladı.
Bugünün ve geleceğin teknolojisi olarak karşımıza çıkan biyometrik imza nedir, biyometrik imza teknolojisi nasıl avantajlar sunuyor?
İş zekası çözümleri, şirketlerin ileriye yönelik sağlıklı kararlar verebilmesi ve analitik rekabette öne geçebilmesinde etkili oluyor. Peki, iş zekası trendleri hangileri?
21. yüzyılın ikinci on yılını kapattığımız bu ilk günlerde, geriye dönük bir değerlendirme yapacak olursak, perakende sektöründeki çarpıcı değişiklikleri ve yenilikleri hızlıca hatırlayabiliriz.
Teknolojinin gelişimi ve internetin hayatımıza girmesi ile birlikte, iletişim kurma biçimimiz ve günlük işlerle başa çıkma şeklimiz büyük ölçüde değişti.
Gelişen finansal teknolojiler ile birlikte nakit paranın yerini alan Dijital Cüzdanlar, kullanıcılara hız, güvenlik ve kolaylık sağlıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete ile yeni vergi usul kanunu yayımlandı.
Son yıllarda gündemden düşmeyen “Büyük Veri” konusu yapay zekâ uygulamalarının da gelişmesiyle daha önemli bir kavram haline dönüştü.
Yapay zekanın (AI) kurumlar açısından potansiyeli şimdi çok daha fazla önem kazanıyor.
Robotik süreç otomasyonu (Robotic Process Automation - RPA) nedir? Nasıl çalışır? Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağımız yazımızda gelin kısaca RPA nedir ona bir bakalım.
Sadakat programları ile müşterilerinizi harekete geçirerek, yeni müşteri kazanımı sağlamanız düşündüğünüz karar zorlu bir süreç olmaktan çıktı.
Bankacılıkta dijital dönüşüm rüzgarı ülkemiz bankacılık sektörünü de etkisine alarak, pek çok uygulama biçimini değişikliğine uğratıyor.
Temassız ödeme yöntemi aslında uzun zamandır hayatımızın bir parçası durumunda. Öyle ki Türkiye, ilk temassız kredi kartını 2006 yılında lanse ederek Avrupa’nın öncüsü olmayı başarmıştır.
Dinamik bir yaşam tarzına sahip öğrencilerin hayatının bir parçası olmak ön ödemeli kartlar ve entegre sadakat sistemlerini ile mümkün; bu sayede yaşam boyu değer noktasında güçlü bir marka yaratmanın da fırsatı doğmuş oluyor.
Dijital pazarlama ve analiz olanaklarının da artmasıyla lokasyon bazlı pazarlama çalışmaları giderek hız kazanırken, potansiyel müşterileriniz ile anlık ve tutarlı şekilde iletişimde kalmanız daha da mümkün hale geliyor.
Değişimin hızla yaşandığını günümüzde dijital dönüşüm olanakları etrafımızı sarmış durumda, bu dönüşümün bariz bir şekilde görülebildiği alanlardan biri de FinTek.
E-Mutabakat çözümleri ile mutabakat süreçlerini daha rahat ve kolay adımlarla tamamlayabilir, zor koşulları ortadan kaldırabilirsiniz.
Alternatif ödeme altyapılarının gelişimi açık bankacılık uygulamalarıyla daha da hız kazanırken, alternatif ödeme araçları kredi kartı kullanım alışkanlarını şekillendirmeye devam ediyor.
“Sadakat Programına ne zaman başlamalı?” sorusunu kendinize soruyor olabilirsiniz. Gelin yanıtını birlikte verelim.
Modern yönetim bilimcilere göre bir işletmenin başarısında etkili olan girdiler malzeme, makine, sermaye, insan ve yönetim olarak tanımlanıyor. Bu girdiler arasındaki ilk üç unsur işletmenin kapasitesi, maddi olanakları ve tercihleriyle bağlantılı. Ama konu insan kaynağı olduğunda durum değişiyor. İşletmeler,...
Oyunlaştırma ve viral pazarlama son yılların gözde pazarlama stratejileri arasında yer alıyor. Yeni neslin teknolojik yatkınlığı sebebiyle şirketler de müşteri sadakati alanında viral pazarlamanın gücünü bir süredir iletişimlerine yansıtmakta.
"Akıllı insanları işe alıp, onlara neler yapacağını söylemek mantıklı değil. Akıllı insanları, bize ne yapmamız gerektiğini söylemeleri için işe alırız." - Steve Jobs
Sanal zeka algoritmalarının gelişimiyle, kullanıldığı sektörlere sağladığı katma değer son yıllarda belirgin bir şekilde artmış durumda. Bu nedenle bankacılık ve finans sektörleri yeni nesil FinTek girişimlerinin artan tehditleri nedeniyle dijital dönüşümü kısmen zorunlu olarak yaşıyorlar.
Fintek alanınındaki yatırımlar gelişimi hızlandırırken, geleneksel finansal kuruluşların yeni nesil FinTek girişimleri ile nasıl bir işbirliği içerisinde olacağı büyük bir merak konusu. Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar stratejik planları doğrultusunda değişimlerini sürdürürken bir yandan da teknolojinin...
YouTube kanal sahiplerinin abone artırma taktikleri müşterinizi farklı bir deneyim sunmanızı sağlayabilir.
Varsayımlar ya da öngörüler yeterli değilse, bu istatistikler, neden bir müşteri sadakat programına ihtiyacınızı olduğunu açıklıyor.
Gartner tarafından yayımlanan stratejik öngörüler, 2020 yılında üretilen hemen her elektronik aygıtın Nesnelerin İnterneti ile uyumlu olacağını dikkat çekiyor.
Bankacılık sektörü büyük bir devrim ile karşı karşıya, Avrupa Birliği bünyesinde 2015 yılında hazırlanan ve önümüzdeki dönemde yürürlüğe girmesi beklenen Ödeme Sistemleri Direktifi'nin (Payment Services Directive) 2. versiyonu ile sektörde taşların ciddi anlamında yerinden oynayacağı öngörülüyor.
Bundan 30 sene önce sözlüklerde yer almayan dijital bilgi kavramı bugün katlanarak inanılmaz bir hızla büyüyen dev bir oluşum haline geldi. Y ve Z jenerasyonları bu dijital ortamda büyüdü ve onu günlük hayatın bir parçası gibi kullanıyorlar. İşin açıkçası bu devirde hayatta kalmak için markaların neler...
CRM ile müşterilerinin beklentilerine hızlı ve etkin yanıt vermek kolaylaşırken, satış ve servislere bağlı gelirler de artıyor.
Perakende şirketleri IT için yaptıkları harcamayı artırarak, rekabette öne çıkmayı hedefliyor. Ancak dijital dönüşümde doğru iş ortağını seçmek de büyük önem taşıyor.
Ne bulursa onu satın alan müşteriler evlerine çekildi.Alışveriş merkezlerini kolay yoldan ikna olmayan bir nesil sardı. Bu kitle, teknolojinin nimetlerinden yararlanmayan mağazaların önünden teğet geçiyor.
Hayatlarının büyük kısmını ekran karşısında geçiren milenyum nesliyle iletişim kurmanın yolu onlarla aynı dili konuşmaktan, yani dijitale ayak uydurmaktan geçiyor.
İyi bir CRM çözümü, gelir kalemlerinde sağladığı fayda kadar giderlerin daha etkin takibini de kolaylaştırıyor.
CRM kullanmadığınız için dolu dizgin yaklaşan krizi tespit etmenizi sağlayacak 4 temel belirti.
Satın aldığı ürünlerin ödemesini yapmak için kasa önünde bekleyen müşteri kavramı çok geride kaldı. Devir ÖKC; yani ödeme kaydedici cihazları müşterinin ayağına getirme devri.
Müşterileriniz değerlidir. Onları daha değerli hissettirmek için yapmanız gerekenlerden biri ise onlara ait verileri akıllı bir şekilde ele alarak kişi ya da gruplara özel çözümler sunmaktan geçer.
Apple’ın tasarım odaklı bir şirket olduğu, donanımlarındaki minimalist ve çağdaş tasarımların bilgisayar kullanım deneyimini farklı bir boyuta taşıdığı yadsınamaz.
S/4HANA’ya geçiş ile birlikte sadece kullanıcılar için daha kolay kullanılabilir, hızlı bir SAP ortaya çıkmıyor, danışmanların iş yapış şekli de bununla birlikte değişiyor. Peki yeni proje yönetim metodolojisi SAP Activate neler getiriyor?
Türkiye'deki işletmelerin tamamına yakını birden fazla banka ile çalışıyor. Aynı anda onlarca hesabı yönetmek zorunda kalan muhasebe bölümlerinin hayatını kolaylaştırmanın bir yolu var mıdır?
Londra Innovate Finance Konferansı'ndan izlenimler
Köşedeki bakkalın bile müşteri sadakat alanında aksiyon aldığı bir çağı yaşıyoruz.
Dünya üzerinde cep telefonu kullanan insan sayısı, diş fırçası kullanan insan sayısından daha fazla.
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standartları ISO 27001 ve ISO 27002'nin yeni versiyon taslakları yayımlandı.
Dijital dönüşüm geçen yüzyılın üçüncü çeyreğinden bu yana dile getirilen ama asla bitmeyecek bir dönüşüm. Yakın geleceğe nasıl yansıyacağının örnekleri ise Webrazzi Dijital 2017 etkinliğinde karşımıza çıktı.
Cep telefonlarımız, sohbet edebildiğimiz sanal asistanlarımız, kendi kendine gidebilen otomobiller gibi görünen akıllı dünyanın dışında, enerji gibi altyapı çözümlerine uygun görünmeyen bir akıllı dünyaya doğru gidiyoruz.
Paranın bulunmasından beri büyük değişim gösteren ödeme sistemlerinde hayatımıza giren son yenilik 'Mobil Ödeme Sistemleri'. Mobil ödeme sistemleri nedir, ekonomiyi ne ölçüde etkilemesi bekleniyor, işletmelere ne gibi faydalar sunar? Aradığınız cevaplar bu yazıda...
Türkiye’de hastanelerdeki yatak sayısının beşte biri entegre sağlık kompleksleri ile yenileniyor. Bu komplekslerin etkin bir hizmet verebilmesinin öncelikli şartı ise, doğru uygulanmış bir hastane bilgi yönetim servisleri çözümü.
Facebook halen sosyal medya platformu olarak tanınıyor olabilir. Ama şirketin araştırma ekibinin çalışmaları bu algının yakında değişeceğini gösteriyor.
Nesnelerin interneti dünyası pek çok soru işaretini ve avantajı beraberinde getiriyor. İşin endüstri tarafındaysanız da içiniz rahat olsun. SkywaveIoT platformu, yetenekleriyle ihtiyaç duyduğunuz dönüşüm için uygun ortamı sunuyor.
Müşterisini doğru tanıyan ve müşterisinin isteklerine hızlı cevap veren, kısacası değişime ayak uyduran, perakendeciler avantajlı hale gelecek, nasıl mı?
Müşterisini doğru tanıyan ve müşterisinin isteklerine hızlı cevap veren, kısacası değişime ayak uyduran, perakendeciler avantajlı hale gelecek, nasıl mı?
Dijital dönüşümün geleneksel zincirleri kırdığı sektörlerin başında perakende geliyor. Artık rekabet edilen alanlar gelenekselin önüne geçerek, online mecraları da kapsama alanına almaya başladı ve etkisi günden güne artış gösteriyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (Kanun No.6331), TBMM tarafından kabulünden sonra, 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilerek kısmen yürürlüğe girdi.
Kurumlarda bulut kullanımı yaygınlaştıkça, buluta olan bakış açısı daha verimli çözümlere ulaşmak için evrim geçiriyor. Günümüz şirketleri artık farklı amaçları için bir değil, birden fazla bulut servis sağlayıcısını aynı anda tercih ederek çözüm üretiyor.
Makinelerin kendi aralarında konuştuğu, üretimi insanların değil makinelerin organize ettiği Akıllı Fabrikalar ile üretimin en temel performan kriteri olan verimlilik ile tavan yapacak.
Artan rekabet sonucunda düşük büyüme ve karlılık tehdidine karşı karşıya kalan perakende sektörü, ancak elindeki kaynakları daha verimli kullanarak bu sorunları aşabilir. Bu kaynakların temelinde ise oyunlaştırma teknikleri ile motivasyonu ve sadakati artırılmış bir satış ekibi bulunuyor.
Müşteriye ulaştığınız kanalların sayısının sürekli arttığı, müşteriyle iletişim kurmak için kullandığınız iletişim ortamlarına her gün yenisinin eklendiği bir dünyada OmniChannel kavramı giderek daha geniş kesimlerin ilgisini çekiyor. Ben de özellikle e-ticarette OmniChannel yaklaşımını avantaja çevirmek...
Bilgi teknolojilerinin gelişimiyle birlikte cihazların ve süreçlerin sürekli birbirine bağlı ve birbirinden haberdar hale gelmesi, yeni bir endüstri çağının başlangıcı olarak tanımlanıyor. Dördüncü endüstri devrimi, kısaca 'Endüstri 4.0' olarak tanımlanan bu dönemde, daha önce hiç karşılaşmadığınız türden...
Kağıttan ekrana doğru hızla dijitalleşen belgeler ve iş süreçleri geleceğin kurumlarını şekillendiriyor. Belge ve süreç yönetimi sistemleri yarının dünyasına ışık tutuyor.
Günümüzde 'Dijitalleşme' ve 'Nesnelerin İnterneti' teknolojilerinin yaygınlaşması şirketlerin büyümesi için önemli rol oynuyor.
Özellikle son dönemde artan primler nedeniyle satışları tıkanma noktasına gelen sigorta sektörüne ilaç olacak yeni pazarlama unsuru, oyunlaştırma olarak göze çarpıyor. Sigorta şirketleri oyunlaştırma sayesinde hem günün trendlerine uyuyor hem de acenteleri kanalıyla satışlarını artırıyor.
Plan ve bütçe süreçlerini bir bulut çözümüyle yönetmek isteyenlerin mutlaka bilmesi gereken 10 maddeyi bu yazıda derledik.
Aberdeen Group'un yaptığı araştırmaya göre, oyunlaştırma satış performansını %48 ve satışları da %36 artırıyor. Çalışanların işine oyun mantığıyla yaklaşması ve personelin oyuna dahil edilmesi, şirket içi iletişimi güçlendirerek satışlarda istikrarlı artış sağlıyor.
Müşterilerinizin olağan şüphelerini gidermek için yapmanız gerekenler...
Müşteri ile doğru ve kalıcı ilişkiler kurmanın en önemli yollarından bir tanesi sadakat uygulamalarının kullanılması. Günümüzde sık sık karşılaştığımız bu ilişki yönetimini, marka çözümleri ile harmanlayarak müşteri memnuniyetini çok daha verimli hale getirebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.
'Benim ne istediğimi anla dedi, gözlerime bak, hareketlerimi incele, zamanın harcama, aynı şeyleri defalarca sorma, ne olur beni yorma, beni tanı artık!'
Nesnelerin İnterneti ile Büyük Veri analizini kolaylaştırarak kampanyalarınızı nasıl optimize edebilirsiniz?
Onlara değer verdiğinizi göstermenin ilk adımı onları gerçekten iyi tanımak...
Mağazacılıkta IoT uygulamaları harikalar yaratabilir mi? 5 IoT uygulamasını bir araya getirerek mükemmele en yakın iş süreçlerini inceledik.
Bankalar hizmet ağlarını geliştirmek için daha düşük maliyetli self-servis çözümlerine yöneliyor. Peki, şehir merkezlerinden en uç noktalara kadar ATM'lerinizi yönetmenin maliyetini nasıl azaltabileceğinizi biliyor musunuz?
Müşteriyi veriye, veriyi yeniden müşteriye çeviren Beacon teknolojisiyle tasarlanan perakende uygulamaları sektöre nasıl bir katkı sağlıyor?
Günümüz IT dünyasının en çok yatırım yapılan alanları nelerdir diye bir araştırma yapılsa, ilk 5 içinde loT, Big Data ve SaaS'ın yer alması hiçbirimizi şaşırtmaz sanırım.
Gelirler İdaresi Başkanlığı 2010 yılı itibariyle kurumlar arası faturalaşma sürecini elektronik ortama taşımak amacıyla e-fatura uygulamasını başlattı.
Müşteri deneyiminin önemi e-Ticaret sektöründe hızla artıyor.
ABD ve Danimarka başta olmak üzere birçok ülke artık nakit para kullanımını kaldırmayı planlıyor. Ancak mobil ödeme sistemlerinin yaygınlaştığı günümüzde sadece madeni paranın modası geçmiyor. Akıllı telefonlar ve parmak iziyle kimlik denetimi sistemleri yaygınlaştıkça, nakit para da ortadan kalkacak....
Önümüzdeki dönemde şirketlerimizin hayatta kalmasını - ve bu şirketlerde hala çalışabilir olmayı - istiyorsak, Sayısal Dönüşümü bilmemiz gerek.
Dijital pazarlamanın bulut bilişimle birleşerek hızla yaygınlaştığı ve LED billboardlarla lokasyon bazlı öneri sistemlerinin PC platformlarını birlikte kullandığı günümüzde 360 derece pazarlama otomasyonu ve CRM platformları ayrılmaz ikili oldu.
Günümüzde yönetilen hizmetler (managed services) dış kaynak kullanımının ötesine geçerek organizasyonlara bulut bilişimle en esnek çözümleri sunuyor.
Siber Saldırılar şirketlerin dakikada 7.900 dolar zarar etmesine yol açıyor ve bu saldırıları düzenleyen hackerlar özellikle KOBİ'lerin müşteri bilgileriyle online ödeme sistemlerini hedefliyor.
Rekabetçi piyasa koşullarında, küçük kar ooranları ile farklılık yaratmaya çalışan ticari kurumlar için operasyonel maliyetleri düşürmek çok önemli.
Apple'ın 9 Eylül 2014 tarihinde yaptığı Apple Pay lasmanı sonrasında, Google da 2 Mart 2015 tarihinde Barcelona'da yapılan Mobile World Congress'te Android Pay adında yeni bir mobil ödeme sistemi geliştirdiğini doğruladı.
Bügüne kadar Excel üzerinde gerçekleştirilen bütçeleme süreçleri Hyperion'un yetenekleriyle hızlanıyor.
Cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan e-ticaret sitelerine 2015 yılı sonuna kadar e-Arşiv ve e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluk, şirketleri, kestikleri her faturanın bir kopyasını 10 boyunca kağıt ortamda saklama zorunluluğundan kurtarıyor. Bu da akıllara, yeni uygulamanın...
Sanal POS teknolojisi, bayi ağına sahip şirketlerin bayi tahsilatlarını güvenli bir altyapı üzerinden yapmalarına imkan sağlıyor.
Agile proje yönetimi ve yazılım geliştirme süreçleri nasıl işler? Agile hakkındaki tüm detayları adım adım öğreniyoruz.
Günümüzde hemen her sektörde olduğu gibi sigorta şirketinin gündeminde de "müşteri odaklı" olmak kavramı yatıyor. Peki müşteri odaklı nasıl olunur? Bir şirket neleri yaparsa müşteri odaklıyım diyebilir? Aslında olayın temelinde sadık müşteri yaratmak ve onu elde tutmak yatıyor ancak bunları yakalamak...
Yeni müşteri kazanma ve var olan müşterileri elde tutma çalışmalarını bir adım öteye taşıyan kişisel alan pazarlaması da diyebileceğimiz "Proximity Marketing", beacon teknolojisi ile çalışarak müşterilere ulaşmada bize daha etkili bir yol açıyor.
Müşteri ulaştığınız kanalların sayısı arttıkça ve alternatifler çeşitlendikçe, bu kanallar üzerinden sadakat deneyimini de sürdürülebilir kılmak önemli bir konu haline geliyor. Bu yazımızda omnichannel yaklaşımından ve bunun "Customer Engagement" konusunda etkisinden kısaca değinelim istedik.
'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' ama Mart'a kadar geçen kış günleri de hiç kolay değildir... Özellikle yılın 365 günü sahada operasyon yürüten işletmerin kış aylarında karşılaştıkları ek zorlukların neler olduğuna ve bunlara yönelik çözüm önerilerine bakmakta yarar var...
Sahada operasyon yürüten işletmetlerin, performans artışı için aksiyon almadan önce kendilerine sormaları gereken 8 önemli soru...
Müşterinin ürün ve hizmetlerin şekillenmesinde çok daha fazla söz sahibi olduğu günümüzde, müşterinin kalbini fethetmek için klasik CRM yaklaşımıyla sunulan puan ve ödüller yeterki olmuyor. Bunun bir adım ötesine geçerek, Customer Engagement (müşteri katılımı) ile çift yönlü diyalogla kişiye özel yaklaşımları...
İyi tasarım kurallarının bilimsel bir şekilde uygulanmasına kapı kollarından yazılıma kadar günlük yaşantımızın her alanında ihtiyacımız var. İnsan-Bilgisayar iletişimi alanında duayen isim Don Norman'ın düşüncelerinin ışığında iyi tasarımın özelliklerinin neler olması gerektiğini ele alacağız...
Akıllı şehirler, teknolojiyi 'akıllıca' kullanarak, vatandaşların yaşam standardını yükseltecek akıllı çözümleri hayata geçiriyorlar.
Her geçen gün daha da büyüyen, karmaşık ve kalabalık hale gelen şehirlerin elektrik, doğal gaz, su, ulaşım ve iletişim şebekelerinin doğru ve etkin yönetimi için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan akıllı şebekeler, akıllı çözümlerin tipik örneklerini oluşturuyor. Her alanda akıllı çözümlerin...
Enerjiyi eskisinden çok daha 'iyi anlayan' yeni bir dünyayla tanışmaya hazır mısınız?
Kağıt faturaları 10 yıl boyunca klasörlerde saklamaktan kurtulmak için e-Arşiv Fatura uygulamasının sağladığı avantajlardan faydalanmaya karar verdiyseniz, vermeniz gereken ikinci karar, "e-Arşiv'e nasıl geçebilirim?" sorusuna vereceğiniz cevap ile ilgili olacak.
İşletmeleri, faturaların ikinci nüshalarını kağıda basılı olarak 10 yıl saklamaktan kurtaran e Arşiv Fatura uygulaması, faturaların ikinci nüshalarının elektronik ortamda saklanabilmesine imkan sağlayarak, işletmelere rahat bir nefes aldırıyor.
Sistemlerden ve uygulamalardan kaynaklanan güvenlik açıkları, şirketlerin dijital sinir ağlarında dolaşan en önemli varlık olan bilgiyi tehdit ediyor. Peki ama ortalıkta bunca farklı sistem, uygulama ve standart varken sırtınızı nereye yaslayacağınızı nerden bileceksiniz?
Bring Your Own Device - İşe Kendi Cihazını Getir (BYOD) akımı son birkaç yıldır kurumların gündeminde yer alan konuların başında geliyor. Kullanıcılar bu durumdan memnun olsa da, acaba beraberinde getireceği risklerin farkında mı?
Planlanmış Veri Merkezi (data center) taşımasında 6 hayati kontrol adımına ve diğer önemli hususlara dikkat etmek gerekiyor.
ISO/IEC 27000 serisi hakkında genel bilgi edinmek ve güncellenen ISO 27000:2014 revizyonu ile standartta yapılan değişikliklerden haberdar olmakta yarar var.
Sosyal medyada şikayet eden müşterilerin %20'si ilk bir saat içinde geri dönüş bekliyor. Bunun anlamı şu: Siz bir işletme sahibi olarak müşterinizin ne hissettiğini ya da yaşadığını bilemezken, müşterinizi çoktan rakiplerinize kaptırmış olabilirsiniz.
Ofisteyken Microsoft Dynamics CRM'in pazarlama, satış ve müşteri hizmetleri yetenekleri elinizin altında... Peki ya yanınızda sadece bir tablet bilgisayar varken?
günümüzde karşı karşıya kaldıkları problemler nedeniyle gelişigüzelliğin, hatta neredeyse kaosun simgesi olarak görülen çağdaş büyük şehirler, teknoloji yardımıyla düzen ve huzur bulabilecek mi?
"Farklı" olanı bulmanın sırrı... Eski günlerde arkadaş buluşmalarının ve aile toplantılarının en büyük eğlencesi, "board game"lerdi.
Bilim kurguyu çağrıştıracak senaryolar, internete bağlanarak IQ kazanan nesneler sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Cebinizdeki telefondan kemerinizdeki tokaya kadar bu sistemin parçası olmanızı bekleyen birçok fikir havada uçuşuyor.
KOBİ'lerde bilişim kullanımını yaygınlaştırabilsek, sadece Bilişim sektörünün on yıllardır beklenen patlamasını gerçekleştirmiş olmayacağız, ülkemizin geleceğe doğru büyük bir atılım yapmasını sağlayacağız.
100 liralık bir alışverişe karşılık 1 liralık puanı mı tercih edersiniz, yoksa size özel bir kasada öncelikli işlem yapabilmeyi mi?
Büyük veri gerçekten hayat kurtarır mı? Verilere doğru şekilde bakabilecek, analiz edebilecek ve küçük ipuçlarını bir araya toplayabilecek bir yöntem geliştirebilseydik; yaşam süremizi değiştirebilir miydik?
ISO27001 2013 revizyonu ile neler değişti? Belgelendirme ve belge yenilemesi sürecinde şirketleri neler bekliyor?
Türkiye'de kamu hizmetlerinin ortak bir veri merkezinde toplanmasının sağlayacağı faydalarla birlikte risklerin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. "Kamu Entegre Veri Merkezi" olası senaryolar neler?
Alternatif elektronik haberleşme yöntemlerinin artık olgun olarak nitelendirilebilecek ölçüde yaygınlaşması, her ay milyonlarca abonesine fatura göndermek zorunda kalan şirketler için yeni bir fırsat yarattı: E-fatura.
Mobil cihazların yaygınlaşması, büyük bir çeşitliliği de beraberinde getiriyor. Çalışanlar, çalışma ortamında kendilerine dayatılan cihazları değil, kendi tercih ettikleri cihazları kullanmayı talep ediyor. Bu durumu yönetebilmek mümkün mü?
Klavye... Farkında olmasanız da aslında nice sırlarımızı emanet ettiğimiz vazgeçilmez bir aygıt.
Kurumların yüzde 94'ü siber saldırıya uğradıklarını bir başkasından duyuyorlar. Siber sistemlerine sızan kişilerin yakalanmadan önce ortalama içerde kalma süresi ise tam 416 gün.
Artık bilgisayardan ne istediğinizi net olarak ortaya koymanız şart değil. Buluttaki uygulamalar, size özel bilgileri büyük veriden damıtılmış akılla şekillendiriyor, sizin bir şey yapmanıza gerek olmadan proaktif olarak aksiyon alıyor.
Kurumun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için çok büyük önem taşımasına rağmen, zamana zaman İK, özellikle teknoloji yatırımları açısından hak ettiği ilgiyi göremeyebiliyor. Oysa İnsan Kaynaklarında doğru bir strateji belirleyerek yenilikçi teknolojilerden yararlanmak, kurumun toplam performansını...
Cep telefonunuz paranın bile yerini aldı. Hala işinizi değiştiremeyeceğini mi düşünüyorsunuz?
Tarihin başlangıcından 2003 yılına kadar ürettiğimiz miktarda veriyi, artık yalnızca 2 günde üretiyoruz.
Başarılı olmak için farklı uzmanlıklara ihtiyaç duyduğumuz günümüzde, dış kaynak hizmetleri kurumlar için vazgeçilmeze dönüşüyor.
Bulut Bilişim, işletmelerin çağdaş gereksinimlere daha hızlı uyum sağlayabilmesi ve maliyetlerini hafifletmesi adına büyük fırsat getiriyor.
LinkedIn’de herhangi bir kişinin, kaçıncı derece uzağınızda olduğunuz bilgisini elde edebiliyorsunuz. Hiç tanımadığınız biriyle bağlantı kurmanız gerektiğinde o kişiyle aranızda genelde kaç kişi oluyor?
Kış aylarında doğalgazı kesilen Ukrayna durumuna düşmemek, kritik bilgilerin mahremiyetini riske atmamak için, Türkiye’nin Bulut Bilişimin etkilerini çok iyi düşünmesi ve özellikle veri merkezlerine ilişkin stratejisini bir an önce oluşturması gerekli.
Büyük Verinin doğru kullanımının yarattığı rekabet avantajı o denli büyük ki, herhangi bir sektördeki oyunculardan biri elindeki verilerin değerini ortaya çıkarmaya başladığında, diğer oyuncuların takip etmek zorunda kalacakları kesin. Erken davranan, oyunun kurallarını değiştirecek.
Nesnelerin interneti, yaşantımıza girmeye hazırlanıyor. Fiziksel dünyadaki pek çok olguyu, hava sıcaklığı ve nemi, tansiyon ve kalp atışını, bir sokaktan geçen otomobillerin sayısını basit algılayıcılar ile ölçmek, sayısallaştırmak ve ölçümleri bilgisayarlara aktarmak artık mümkün.
Sayfalar süren raporlar yerine bazen tek bir görüntü, farklı alanlardaki potansiyellerin keşfedilebilmesi için çok daha etkili olabiliyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji sektöründe bilişim güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir tebliğ yayınlamaya hazırlanıyor.
Kurumların Gelir İdaresi Başkanlığına başvurmaları için iki aydan daha kısa bir süre kaldı. Cevap bekleyen sorular ve geçişin oluşturabileceği riskler…
Şirketler Ekim 2013’e kadar mali bilgilerini web sitelerine eklemek zorunda. Hala sitesi olmayan denetime tabi şirketler ise Ekim 2013’e kadar standartlara uygun şekilde web sitelerini hayata geçirmekle yükümlü…
''İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.'' sözünü kuşkusuz bilmeyen yok. Peki bu sözüyle Robert Bosch'u, müşteri sadakati kavramının yaratıcılarından biri ilan edebilir miyiz? Şöyle okursak, evet: ''Devamlı para kazanmak için güveni mutlaka elde tutmak gerekir.''
Bankacılık sisteminin Apple'ın başarılı omnichannel sisteminden ilham alarak yeniden yapılanması ve daha yüksek müşteri sadakati sağlamasının zamanı geliyor.
Sosyal ağlar firmalar için adeta bir derya. Bu deryada aradığınızı bulabilmeniz için önce aramayı bilmeniz gerekiyor.
Günümüzde büyük balık küçük balığı yutmuyor. Artık hızlı olan kazanıyor.
e-Fatura sisteminin başarılı olması, devletin ilgili kurumları için olduğu kadar, vergi mükellefleri ve bu piyasayı donatacak çözüm sağlayıcılar için de çok önemli... Dönüşü olmayan bir dönüşüme çok az kaldı.
Kurumsal entegrasyon çözümleri sunan firmaların 2013 ajandalarında NFC ön sıralarda yer alıyor...
Şirketlerin en değerli varlıkları, sahip oldukları bilgi birikimleri ve bu birikimlerle hizmet veren çalışanları...
Analitik bir kişiyle mi çalışmak istersiniz yoksa zeki bir kişiyle mi? Bu sorunun kesin bir cevabını vermek güç...
Büyük Veri sadece fütüristik bir yaklaşım veya büyük şirketler için tercih edilen bir yaklaşım biçimi değil...
Bilgiye erişimde sınırların silikleştiği bir dünyada bilgi güvenliği nasıl sağlanır?
Yükselen bir ekonomi olan Türkiye'nin büyüme trendine uyum sağlayacağından kuşku yok.
Müşteri sadakati değişken bir gündeme sahip ve birçok bileşenden oluşan bu kavram her geçen gün farklı bir anlam taşıyor.
Tüm müşteriler sadakat gösterir, siz beklentileri doğru kavradığınız sürece...
Müşteriyi gözünden tanıma dönemi bitti. Şimdi verileri doğru okuma zamanı...
Kurumların devasa sunucu odaları, 15-20 yıl öncesi için gelişmişlik ifadesi sayılabiliyordu. Ancak bugün kurumsal bir kambur niteliği taşıyor.
E-Devlet'in yaygınlaşması, ancak kamu görevlilerinin ve vatandaşların bu dönüşümün birer paydaşı olacağı interaktif bir mimariyle mümkün.
'Döviz Kazandırıcı Hizmetlerin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ' yayınlandı.