Dijital Dönüşüm
Robotik süreç otomasyonu (RPA) kurumlar arasında popülerliğini artırıyor ve günümüzde birçok kurum kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemlerine bağlı süreçleri iyileştirmek için bu teknolojiye yatırım yapıyor.
Wi-Fi 6'nın avantajlarından yararlanmak için, işletmelerin önce bir geçiş stratejisine ihtiyacı var. Bu stratejinin başlıca iki adımıysa, daha fazla güç ve daha hızlı uplink’ler uygulamayı içeriyor.
Dünya artan şehirleşmeyle karşı karşıyayken, aynı zamanda büyük şehirler yetenek için bir mıknatıs ve ekonomik büyümenin itici gücü haline geldi. Ancak şehirler kalıcı toplumsal zorluklarla karşılaşıyor: İşsizlik ve suç sorunlarına çözüm ile enerji verimliliği ihtiyacı gibi konular daha acil hale geliyor....
Yoğun bakım uzman sistemleri, sağlık teknolojileri alanındaki güncel gelişmelerin başında geliyor.
Son dönemin gözde yaklaşımları DataOps ve DevOps uygulama geliştirme, BT operasyonu ve veri işlemlerinde gelişmeler sağlıyor; ancak iki konsept arasındaki farklar yönetim gibi departmanların kafasında yeterince net olmadığından, yazımızda bu farklara eğileceğiz.
Veri merkezleri, artan ağ iletişimi nedeniyle açık ağ çözümleri kullanma ihtiyacı duyuyor. Açık bulut ortamı, açık ağ ekosistemlerinin temel bileşenlerinden birisini oluşturuyor. Bu çözümler, veri merkezini daha esnek kılarken, maliyetleri düşürüyor ve servis kalitesini artırıyor.
Dijital iş gücü yönetimi, süreç verimliliğini artırmanın önemli adımlarından birisi kabul ediliyor. Her geçen gün daha fazla şirket, çalışanları tekrar eden görevlerden kurtarmak için akıllı otomasyon çözümlerini kullanıyor. Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) bu otomasyon çözümlerinin başında geliyor.
Günümüz tüketicilerinin alışveriş için en sık uğradıkları adresler e-ticaret siteleri olsa da fiziksel mağazalar hala vazgeçilmez amiral gemileri konumunda. Üstelik artık nesnelerin interneti (IoT) sayesinde, fiziksel mağazaları tıpkı e-ticaret sitelerini olduğu gibi dijital teknolojilerle zenginleştirmek...
Birçok farklı alandaki başarılı çalışmalarıyla gün geçtikçe kurumsal dünyada kendine daha fazla yer bulan yapay zeka, mobil sahalarda enerji yönetimi için de fayda sağlıyor.
Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi, fiziksel işlerin tıpkı dijital muadilleri gibi kolay yönetilebilmesini ve 7x24 kontrol altında tutulmasını mümkün kılıyor. İster yüzlerce mağazanız ister binlerce araçlık bir filonuz olsun, IoT uygulamaları ile tüm süreci tek bir merkezden yönetebilirsiniz.
Dijital dönüşüm, ne kadar gerekli olduğunu koronavirüs salgınıyla hatırlatırken, 2021 için bilmeniz gereken öngörüleri ve trendleri bir araya getirdik.
Tıpkı üretimin değişmesi gibi, üretkenlik de değişikliğe uğruyor; bunun sonucunda ortaya atılan Ofis 4.0 kavramı nedir, geleceğin dijital ofisleri nasıl olacak gibi soruların yanıtlarını bu yazımızda bir araya getirdik.
Bulut kullanımının artması ile karşımıza çıkan çoklu bulut ortamlarında iş zekası çözümleri kullanmak kurumlar için ek avantajlar sağlıyor.
Başarılı bir sohbet botu oluşturabilmek için sahip olduğu özellikleri detaylı şekilde incelemek gerekiyor.
Son dönemde her trend raporuna girmeye başlayan ve 2021’de yaygınlık kazanması beklenen Sınır Bilişim (Edge computing) nedir, nasıl çalışır, kurumlara ne fayda sağlar, avantajları nelerdir, bir araya getirdik.
COVID-19, tüm endüstrilerde dramatik değişimler yaratırken, salgının etkilerinden en büyük ölçüde etkilenen ise perakende sektörü oldu ve bu dönemin kurtarıcısı ise veri olarak görülmeye başlandı.
Telekomünikasyon şirketleri ve cihaz üreticileri, daha yüksek ağ hızları ve daha düşük gecikme süresi vaat eden 5G teknolojisini kullanıma sunarken, Bulut Bilişim için yeni fırsatları ve aşılması gereken zorlukları beraberinde getiriyor.
Gerçek bir bilgisayar gibi işlev görerek kurumlara fayda sağlayan Sanal Makine nedir, ne gibi avantajlar sunar ve nasıl çalışır sorularını yanıtlıyoruz.
IoT teknolojisindeki ilerlemeler ve 5G’nin yaygınlaşmasıyla geleceğin akıllı şehirleri hayatımıza girerken, bu yapılar nasıl yönetilecek sorusu akıllara geliyor.
Kurumların muhasebe süreçlerini kolaylaştıran e-Fatura nedir, avantajları nelerdir ve bir günde e-Fatura’ya geçmek mümkün mü gibi soruları blog yazımızda yanıtlıyoruz.
Günümüzde internete bağlanan insandan çok cihaz bulunuyor, bunun sebebi ise Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi…
Son dönemin en çarpıcı gelişmelerinden biri olan yoğun bakım uzman sistemleri, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.
Veri sanallaştırma çözümüne sahip uyarlanabilir bir veri mimarisiyle, işletmenizin dijital dönüşümü büyük bir ilerleme kaydedebilir.
Bulut Bilişim, bir yönetim ve iş yapma teknolojisi olarak rüştünü ispatlarken, gündemdeki bir başka konsept olan çeviklik (agility) de bulut ile kullanılabiliyor.
Kurumlar hibrit bulutun maliyet avantajından nasıl daha iyi faydalanabilirler? IDC araştırma şirketine göre, maliyet ve süreç optimizasyonu, Avrupalı şirketlerin karşılaştığı en büyük zorluklar listesinin üst sıralarında yer alıyor. Bu zorluklar, BT önceliklerine de yansımış durumda. Maliyetleri düşürmek,...
Kurumlar için yeni yazılım çözümlerinin entegrasyonu, genellikle umulduğundan daha karmaşık bir süreçtir. Sonuç olarak, yeni bir yazılımı yüklemek ve onun tüm çalışanlar tarafından kabul edilip kullanılmaya başlanmasını ummak, yeterli değildir. Yazılım entegrasyonu, KOBİ ölçeğinde bile zorlu bir göreve...
Geleneksel KOBİ’ler için dijital dönüşüm, mevcut iş süreçlerini dijital teknolojilerle çağa uyarlamak anlamına geliyor. Bu alandaki en önemli trendlerin başında bulut entegrasyonu, iş süreçlerinin otomasyonu ve büyük verinin değerlendirilmesi geliyor.
Üretim sektörü, yenilikçi araçları kullanıma sokarak inovasyon adımları atsa da başarılı olmak için sadece araç kullanımı yeterli değil. Üretimde inovasyon için dikkat edilmesi gereken diğer konuları sizin için özetledik.
Akıllı Envanter Yönetimi çözümleri, geleneksel envanter yönetimi yaklaşımından farklı olarak IoT kullanarak dijitalleşmeyi kolaylaştırıyor.
Yoğun bakım servisleri, yoğunluk, hasta takibi ve müdahalelerde yeni teknolojileri kullanarak yaşam oranını ve bakım kalitesini artırıyor.
BT uzmanlığı olmayan kurumların buluta geçiş öncesinde, belirli stratejik kararlar almaları gerekiyor.
Son yıllarda sağlık teknolojileri, yapay zeka, makine öğrenimi gibi yazılım tabanlı gelişmelerin yanı sıra, sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları, robotlar, giyilebilir cihazlar gibi alanlardaki yeniliklerle hızlı bir ilerleme gösteriyor. Bu yazımızda sağlık alanındaki heyecan verici teknolojileri...
İletişim sistemlerine entegre çalışan Makine Öğrenimi teknikleri, kullanıcı verilerindeki karmaşık paternleri analiz etmeyi mümkün kılıyor ve verimlilik artışı sağlıyor.
Makinelerin iş hayatına aktif olarak katıldığı Sanayi Devrimi’nden bu yana, otomasyonun işsizliği artıracağı ve toplumdaki eşitsizliği artıracağı yönünde endişeler taşıyoruz.
İş operasyonlarının sürdürülmesini sekteye uğratabilecek, yerel doğal afetlerden küresel salgınlara kadar birçok faktör, iş sürekliliği planlaması (BCP) ile bertaraf edilebiliyor. Bir kurum için ortaya çıkabilecek tehditlerin önlenmesi ve zararın ortadan kaldırılması için bir sistem yaratma süreci olan...
Çok sayıda müşterisi olan holdingler ve büyük şirketler için yasal ve idari süreçlerin takibi içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor. Lehe ve aleyhe tüm dava ve icra dosyalarını takip etmek, bunları halihazırda kullanımda olan dijital sistemlerle entegre biçimde yönetmek, bazen çok sayıda kişiden oluşan...
Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre, 2020 yılında 1,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak IoT pazarında son 3 yılın en hızlı büyüyen kategorisi Digital Signage olarak gösteriliyor.
Üretimdeki bir sonraki evrimsel adım olan Endüstri 5.0 nedir, hangi fırsatları sunacak ve bugün hayatımızdaki Endüstri 4.0 ile ne gibi farkları var?
Yolcu taşımacılığı, etkinlik organizasyonları gibi alanlarda kullanılmaya başlanan e-Bilet nedir, e-Bilet’in avantajları ve nerede kullanılır, blog yazımızda anlatıyoruz.
Çocukların ve gençlerin teknoloji sayesinde hızla dönüşen iş dünyasına hazır olmalarını sağlayan STEM eğitimi nedir, ne işe yarar, neden önemlidir gibi soruları blog yazımızda yanıtlıyoruz.
COVID-19 salgınının ortaya çıkmasıyla, çalışanlar bir gecede işlerini eve taşımak zorunda kalırken, şirketler ise dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. Tüm iş dünyası, salgının ileri aşamalarına ve gelecekte yaşanabilecek benzer krizlere karşı nasıl daha dayanıklı ve çevik olabileceklerinin yanıtını...
Her geçen gün yaygınlaşan Hibrit Bulut ve Cloud Native ile ilgili en yeni trendleri bu yazıda inceliyoruz.
Resmi bilgilendirmelerin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayan e-Tebligat nedir, nasıl görüntülenir, e-Tebligatın zorunlu olduğu haller gibi soruları yanıtlıyoruz.
Son dönemde herkes inovatif (yenilikçi) olmanın yollarını ararken, inovasyon çeşitleri, farklı sektörler ve iş kolları için fırsatlar sunuyor. Tüm ürünler, süreçler ve hizmetler, bu kavrama ayak uydurması için değişime uğrarken, daha geleneksel ve yerleşik süreçler ise geçmişin sayfaları arasında yerini...
Yapay Zeka, dijital dönüşüme katkı sağlayarak yeni kariyer yolları açmaya devam ediyor. Yeni profesyonel alanlar ortaya çıkarken, artan otomasyon sayesinde kimi alanlarda da artık insan emeğine ve gözlemciliğine olan gerek ortadan kalkıyor. Bu nedenle, Yapay Zeka, işin yalnızca yapılış biçimlerini değil,...
İnsan iletişimini taklit edebilen diyalog tabanlı yapay zeka (Conversational AI), sohbet robotlarında, dijital asistanlarda çoktan yerini alırken, yakın gelecekte eğlenceden İK’ya, profesyonel karar verme süreçlerinden e-ticarete kadar birçok alanda karşımıza çıkacak.
Herkesin özel tasarımlar yapabilmesini sağlayan 3D baskı, geleneksel üretime olan ihtiyacı azaltırken, farklı alanlardaki inovasyonları da artırıyor. Bir 3D yazıcıya sahip olmasanız bile bu cihazları tıpkı baskı ofisleri gibi kullanabileceğiniz alanlar da çoğalıyor.
İnsan beynini simüle edebilen makineler, derin öğrenme teknikleri ile diğer makinelerin çözemediği problemlerin bile üstesinden gelebiliyor. Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi çalışmalarının bir parçası olan Derin Öğrenme (Deep Learning) nedir, neden önemli gibi soruların yanıtları ile gündelik hayatta karşımıza...
Cihazları ve sensörleri internete bağlayarak iş yapış biçimlerini köklü biçimde değiştiren Nesnelerin İnterneti (IoT) nedir, hangi amaçla kullanılır, genel uygulamaları gibi başlıkları, yazımızda inceliyoruz.
İş dünyası, Makine Öğrenimi (Machine Learning) teknikleri ile hangi müşterisinin kendisini terk etmeye hazırlandığını önceden kestiriyor, müşterilerinin kendisine ödemeyi kabul edeceği en yüksek fiyatı tespit ediyor, yatırım geri dönüşünü azamiye çıkartmak için ne kadar üretmesi gerektiğini hesaplıyor...
Modüllerle zenginleştirilebilen kurumsal kaynak planlama (ERP) uygulamaları sektörlere göre farklı biçimlerde oluşturulup kullanılabilir. Üstelik işletme büyüklüğü de bu noktada önemli bir fark yaratmamaktadır, çünkü bir ERP sistemi hem çok uluslu büyük işletmelere hem de KOBİ'lere uygundur.
Bilgi işlemin bulunmasından bu yana teknolojideki en önemli devrim kabul edilen Yapay Zeka kavramını dünden bugüne incelerken, AI nedir, yapay zekanın tarihi, türleri, özellikleri ve örnekleri ile açıklayacağız.
Mesh kablosuz ağlar, otomasyon sistemlerinde henüz yaygınlık kazanmadı, halbuki çeşitli uygulama alanlarında klasik bir kablosuz ağ altyapısına göre açık avantajlar sunuyorlar.
Yapay Zeka ve IoT, tamamen yeni iş modelleri ve hizmetlerin ortaya çıkışını sağladı. Bu konudaki gelişmeler, her iki teknolojinin de tüketici ürünlerine inmesiyle hız kazanırken, Nesnelerin İnterneti olarak bilinen IoT, artık sadece 'nesnelerle' sınırlandırılamayacak kadar farklı bir noktaya gidiyor....
DevOps ekipleri, geleneksel yazılım geliştirme çalışmalarının aksine, birkaç saat içerisinde yeni kod geliştirerek inovasyonu hızlandırma çalışmalarına katkı sağlıyorlar. Bir ürünün pazara çıkış süresini (time-to-market) hızlandırmak, altyapı süreçlerinin, test ve konuşlandırmanın otomasyonuna dayanıyor.
Yapay zeka uygulamaları, perakende sektörünün hızlı büyüyen e-ticaret karşısında yeniden güç kazanmasını sağlıyor. Veriler ve algoritmalar, perakendecilerin iş modellerini değiştirerek geleceğe hazır olmasının anahtarı niteliği taşıyor.
Yeni kablosuz ağ trendleri, 2020 yılında ev ve ofis kullanımının yanında, ulaşım, ticaret gibi alanları ve endüstrileri etkileyecek.
Koronavirüs, birçok alandaki gibi Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) için de dönüştürücü olurken, 2020 trendleri de buna göre yeniden şekillendi.
Hızla yaygınlaşan akıllı şehir konseptleri içerisinde yeni trend haline gelen sensör tabanlı akıllı binalar ile bina yönetimi kolaylaşırken, çevresel faktörlerin yanı sıra, yapıyla ilgili de birçok farklı konuda bilgi alabilmek mümkün oluyor.
İş dünyasında değişim yadsınamaz bir gerçek. Küreselleşme ve yoğun rekabet nedeniyle değişime ayak uyduracak yöntemleri uygulamanın yanı sıra değişimi yönlendirecek yenilikleri de ortaya koymak önem taşıyor. Peki, inovatif fikir üretimi ile işletmeye değer katmak için ne yapmak gerekiyor? Blog yazımızda...
Yapılan güncel araştırmalar da gösteriyor ki, şirketlerin yüzde 23’ü bulut hizmetleri tercih ediyor. Dünyadaki büyük kurumsal şirketlerin önemli bir kısmı da bulut depolama uygulamaları kullanıyor. Peki bulut tabanlı teknolojilerin popülerliğinin sebebi nedir? Blog yazımızda sorunun yanıtına ve iş dünyasında...
Aile yapıları, kültürel değerlere bakış açısı, tüketici profili, iş hayatı ve kuşaklar… İş dünyası değişimin en yoğun olduğu alanlardan biri olarak farklı araştırmaların konusu haline gelmiş durumda. Diğer kuşaklardan farklı olarak yüksek teknolojinin içinde doğan Z kuşağı iş dünyasında başlayan ve hızlanması...
Dijital dönüşüm işletmelerin büyüme beklentilerini karşılayıp kârlılıklarına ve rekabetçi güçlerine katkı sağlayarak üretkenlik ve verimlilikte değer artışına olanak tanıyor. Teknolojik dönüşümle başlayan dijital dönüşümün sürdürülebilir bir yönetişim modeliyle desteklenmesi de çok önemli. Bu yazımızda...
Tarım sektörünün önemi küreselleşen ekonomik sistem, artan rekabet ve değişkenlik gösteren pazar şartlarının etkisiyle giderek artıyor. Tüm dünyanın mücadele ettiği Koronavirüs (Covid-19) salgınının da etkisiyle tarımda sürdürülebilirlik konusu masaya yatırılıyor ve gelecekte tarım nasıl olacak sorusuna...
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de şirket ve kurumların yüzde 34’ü bir bulut bilişim hizmeti kullanıyor. E-posta, barındırma ve veri yedekleme hizmetlerinin yaygın olarak tercih edildiği bulut bilişimde seçim kriterlerine hakim olmak çok önemli. Bu yazımızda bulut hizmetleri seçerken dikkat edilmesi...
Teknolojideki hızlı ilerleme sağlıktan eğitime iletişimden tarıma pek çok sektörde geleneksel yöntemleri yetersiz hale getiriyor. Kamu ve özel işletmelerde çoğu iş süreci dijitalleşmeyle tanışmış durumda. Kâğıttan elektronik ortama ve akıllı uygulamalara geçiş olarak ifade edebileceğimiz e-Dönüşüm, çalışma...
Nesnelerin İnterneti teknolojisindeki gelişmelerin de etkisiyle, üretilen veri miktarı katlanarak artıyor. Yapılan araştırmalar, son iki yılda üretilen veri miktarının, insanlığın başlangıcından itibaren toplanmış veriden daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Dünya hızla dijitalleşirken veri merkezleri...
Şirketlerin hızlı ve güvenli web sitesine sahip olması, rekabet ortamında avantaj elde etmelerini de sağlıyor. Son teknolojili donanım ve yazılımların etkin biçimde kullanıldığı web hosting hizmetine bu yazımızda açıklık getiriyoruz.
NASA’nın danışmanlık görevini üstlenen Dr. Michael Grieves tarafından 2002’de ortaya atılan Dijital ikiz kavramı, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinin yaygınlaşması sayesinde son yıllarda daha sık karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda, 2018’de Gartner tarafından en iyi 10 stratejik teknoloji trendi arasında...
Teknolojideki gelişmeler Türkiye dâhil olmak üzere birçok ülkede pek çok alanı dönüştürüyor. Değerler paranın önüne geçiyor ve insan büyümenin temel öğesi kabul ediliyor. İşte bu bilgi toplumunda dönüşüm girişimcilikte de karşımıza çıkıyor. Yeni nesil girişimcilik kavramı tam da bu dönüşümü yansıtıyor.
Bir işletmenin talepleri karşılayabilmesi için deposunda yeteri kadar stok bulundurması gerekiyor; fakat stok bulundurmak maliyetli olabiliyor. Bu nedenle doğru bir stok yönetimi politikası üzerinden stok takibi yapmak büyük önem taşıyor. Bu blog yazımızda üretim ve arz süreçleriyle kol kola ilerleyen...
Yoğun rekabet ortamında şirketler, global ve lokal trendleri takip etmek, pazar payını artırmak ve potansiyelini keşfetmek için teknoloji yatırımını en doğru biçimde yapmalı. Şirketlerde teknoloji kullanımı sayesinde hız, maliyet, kalite dengesi sağlanabiliyor. Bu blog yazımında şirketlerde kullanılan...
Bilgi toplumunun yolu, dijitalleşen devletten geçiyor. Dijital dönüşüme yatırım yapan ülkelerde hem vatandaş, hem de devlet için bürokrasinin azalması, zaman ve para tasarrufu gibi avantajlar elde ediliyor. Ülkemizde de bu noktada oldukça önemli adımlar atıldı ve yatırımlar devam ediyor. Bu yazımızda...
Dijitalleşmenin tüm kuralları yeni baştan yazdırdığı ve hayatın 7/24 online olduğu çağımızda startup, girişimci, inovasyon ve inovatif fikir kavramları sık sık karşımıza çıkan kavramlar. Kimi zaman yaratıcı fikirler kaynak yetersizliğiyle düşlerde veya arkadaş sohbetlerinde kalırken kimi zaman fikrin...
Dijitalleşmenin tüm alanlarda hızını artırdığı günümüzde, endüstrinin yeni formu olarak nitelendirilen Endüstri 4.0 kavramı sıklıkla gündeme geliyor. Endüstri 4.0 ile birlikte yaşanan pek çok değişim, küreselleşmeye farklı bir boyut kazandıran Küreselleşme 4.0’ı öne çıkarıyor. Yeni ekonomik çağın temsilcisi...
E-ticaret dünyasında başarı ve müşteri memnuniyetinin arkasında yatan en önemli faktörlerden biri olarak lojistik yönetimi öne çıkıyor. Gerçek sermayenin envanter olduğunu göz önünde bulundurarak, e-ticarette lojistik yönetimi için strateji geliştirilmesi şart. Bu yazımızda e-ticarette lojistik yönetiminin...
E-ticaret hacmi, internet penetrasyonunun ve internetten alışveriş yapma oranının artmasıyla paralel olarak artış gösteriyor. Veriler Türkiye'de e-ticaret hacminin yüzde 39 büyüyerek 83,1 milyar lira değerine ulaştığını ortaya koyuyor. Online alışverişi tercih etmeyenlerin geçerli nedeni ise güvensizlik....
Şirketler yazılım platformları kullanarak süreçlerini dijitalleştirmeye; robotik sistemler, yapay zeka ve IoT gibi yeni teknolojiler ile toplam kalite yönetimini gerçekleştirmeye devam ediyor. Dijital dönüşüm resmi işlemlerde de uygulanıyor. Bürokrasiyi azaltan uygulamalardan biri de elektronik sözleşme...
İşletmelerde üretim veya müşteri istekleri tedarik ihtiyacının sürekli olmasına sebebiyet veriyor. Bu durum depo ve sevkiyat sistemini etkin ve verimli bir biçimde yönetebilmeyi gerektiriyor. Peki, Depo Yönetimi nasıl yapılıyor ve nasıl avantajlar sağlıyor? Blog yazımızda bu sorulara cevaplar aradık.
Günümüzün modern girişimcileri, AB vatandaşlığı bulunmadan ve yüksek sermayeye sahip olmadan da AB’deki pazarlara ve müşterilere ulaşabiliyor. Nasıl mı? E-Residency sayesinde! Yurt dışında online şirket kurmak, Türkçede e-oturum olarak karşılık bulan E-Residency ile mümkün. Peki, E-Residency nedir, sistem...
KOBİ’lerin bel kemiğini oluşturan esnafın dijitalleşmesi, hem kendi varlığını sürdürebilmesi, hem de ülke ekonomisinde kalkınma açısından kritik önem taşıyor. Peki, esnaf için dijitalleşme nasıl gerçekleşebilir ve dijital esnaf nasıl olunur?
Taşıma uzaklıklarının ve maliyetinin artması ve tüketici alışkanlıklarının değişim göstermesi lojistiğin işletmelerde önem kazanmasını sağladı. Bu durum tedarik yönetimi, üretim lojistiği (iç lojistik) ve outbound lojistikten (dağıtım lojistiği) oluşan lojistik yönetiminin gerekliliğini ortaya koydu....
Şirketler için dijital dönüşümü sosyal medya ve web sitesi ile sınırlamak rekabette geri kalarak yarıştan düşmeye sebep oluyor. Peki, dijital dönüşüm süreçleri için hangi temel teknolojileri kullanmak gerekiyor?
Müşteri profilinin bu denli büyük değişimi ve her sektörde yüzlerce rakibin oluşu “müşteri” kavramının öneminin artmasına sebebiyet verdi. İşte tam da bu noktada en iyi dijitalleşme araçlarından biri olan CRM programı devreye giriyor.
Tüm dünyada dijital dönüşümü yakalayan ve sektöründe önde gelen firmalar SAP programı kullanıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden global şirketlere kadar tüm ölçeklerdeki işletmeler ihtiyaçlarını SAP programı ile karşılıyor. SAP programı ile muhasebe, satış, üretim, finans ve insan kaynakları gibi...
Covid-19 pandemisiyle birlikte dünya çapında, hayatın her alanını derinden etkileyen bir süreç yaşandı. Bu sürecin elbette kişiler, şirketler ve devletler açısından pek çok öğretici yanı da oldu. Global çapta kriz döneminde şirket yönetimi konusunun öneminin daha iyi anlaşılmasına sebebiyet veren zincirleme...
Nitelikli bilginin hem tüzel kişiler hem gerçek kişiler tarafından kritik değer olarak kabul gördüğü günümüzde CIO’lar yeniden elden geçirilmesi gereken, verim alamadıkları süreçleri belirlemek için iş zekası teknolojileri kullanıyor.
Perakende sektöründe teknoloji; bilginin doğru kullanılmasını, müşterilerin doğru tanınmasını, rekabet şartlarında avantaj elde edilmesini sağlıyor.
20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren gelişen teknolojilerle yenilikçilik kavramlarını bir araya getiriliyor ve yeni bir yapı oluşturuluyor: Akıllı şehir. Bu yazımızda Akıllı şehir konseptinin yakın gelecekte vadettiklerini anlatıyoruz.
Covid-19 salgını, bulut bilişim uygulamaları ve sistemlerinin öncelikli ihtiyaç haline gelmesini ve tüm sektörlerin odağında bulut bilişimin olmasını sağladı.
Bugünün ve geleceğin teknolojisi olarak karşımıza çıkan biyometrik imza nedir, biyometrik imza teknolojisi nasıl avantajlar sunuyor?
İş zekası çözümleri, şirketlerin ileriye yönelik sağlıklı kararlar verebilmesi ve analitik rekabette öne geçebilmesinde etkili oluyor. Peki, iş zekası trendleri hangileri?
Yapay zekanın (AI) kurumlar açısından potansiyeli şimdi çok daha fazla önem kazanıyor.
Robotik süreç otomasyonu (Robotic Process Automation - RPA) nedir? Nasıl çalışır? Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışacağımız yazımızda gelin kısaca RPA nedir ona bir bakalım.
Gartner tarafından yayımlanan stratejik öngörüler, 2020 yılında üretilen hemen her elektronik aygıtın Nesnelerin İnterneti ile uyumlu olacağını dikkat çekiyor.
Hayatlarının büyük kısmını ekran karşısında geçiren milenyum nesliyle iletişim kurmanın yolu onlarla aynı dili konuşmaktan, yani dijitale ayak uydurmaktan geçiyor.
Apple’ın tasarım odaklı bir şirket olduğu, donanımlarındaki minimalist ve çağdaş tasarımların bilgisayar kullanım deneyimini farklı bir boyuta taşıdığı yadsınamaz.
S/4HANA’ya geçiş ile birlikte sadece kullanıcılar için daha kolay kullanılabilir, hızlı bir SAP ortaya çıkmıyor, danışmanların iş yapış şekli de bununla birlikte değişiyor. Peki yeni proje yönetim metodolojisi SAP Activate neler getiriyor?
Dijital dönüşüm geçen yüzyılın üçüncü çeyreğinden bu yana dile getirilen ama asla bitmeyecek bir dönüşüm. Yakın geleceğe nasıl yansıyacağının örnekleri ise Webrazzi Dijital 2017 etkinliğinde karşımıza çıktı.
Cep telefonlarımız, sohbet edebildiğimiz sanal asistanlarımız, kendi kendine gidebilen otomobiller gibi görünen akıllı dünyanın dışında, enerji gibi altyapı çözümlerine uygun görünmeyen bir akıllı dünyaya doğru gidiyoruz.
Türkiye’de hastanelerdeki yatak sayısının beşte biri entegre sağlık kompleksleri ile yenileniyor. Bu komplekslerin etkin bir hizmet verebilmesinin öncelikli şartı ise, doğru uygulanmış bir hastane bilgi yönetim servisleri çözümü.
Facebook halen sosyal medya platformu olarak tanınıyor olabilir. Ama şirketin araştırma ekibinin çalışmaları bu algının yakında değişeceğini gösteriyor.
Nesnelerin interneti dünyası pek çok soru işaretini ve avantajı beraberinde getiriyor. İşin endüstri tarafındaysanız da içiniz rahat olsun. SkywaveIoT platformu, yetenekleriyle ihtiyaç duyduğunuz dönüşüm için uygun ortamı sunuyor.
Müşterisini doğru tanıyan ve müşterisinin isteklerine hızlı cevap veren, kısacası değişime ayak uyduran, perakendeciler avantajlı hale gelecek, nasıl mı?
Dijital dönüşümün geleneksel zincirleri kırdığı sektörlerin başında perakende geliyor. Artık rekabet edilen alanlar gelenekselin önüne geçerek, online mecraları da kapsama alanına almaya başladı ve etkisi günden güne artış gösteriyor.
Kurumlarda bulut kullanımı yaygınlaştıkça, buluta olan bakış açısı daha verimli çözümlere ulaşmak için evrim geçiriyor. Günümüz şirketleri artık farklı amaçları için bir değil, birden fazla bulut servis sağlayıcısını aynı anda tercih ederek çözüm üretiyor.
Makinelerin kendi aralarında konuştuğu, üretimi insanların değil makinelerin organize ettiği Akıllı Fabrikalar ile üretimin en temel performan kriteri olan verimlilik ile tavan yapacak.
Bilgi teknolojilerinin gelişimiyle birlikte cihazların ve süreçlerin sürekli birbirine bağlı ve birbirinden haberdar hale gelmesi, yeni bir endüstri çağının başlangıcı olarak tanımlanıyor. Dördüncü endüstri devrimi, kısaca 'Endüstri 4.0' olarak tanımlanan bu dönemde, daha önce hiç karşılaşmadığınız türden...
Kağıttan ekrana doğru hızla dijitalleşen belgeler ve iş süreçleri geleceğin kurumlarını şekillendiriyor. Belge ve süreç yönetimi sistemleri yarının dünyasına ışık tutuyor.
Günümüzde 'Dijitalleşme' ve 'Nesnelerin İnterneti' teknolojilerinin yaygınlaşması şirketlerin büyümesi için önemli rol oynuyor.
Müşterilerinizin olağan şüphelerini gidermek için yapmanız gerekenler...
Nesnelerin İnterneti ile Büyük Veri analizini kolaylaştırarak kampanyalarınızı nasıl optimize edebilirsiniz?
Mağazacılıkta IoT uygulamaları harikalar yaratabilir mi? 5 IoT uygulamasını bir araya getirerek mükemmele en yakın iş süreçlerini inceledik.
Günümüz IT dünyasının en çok yatırım yapılan alanları nelerdir diye bir araştırma yapılsa, ilk 5 içinde loT, Big Data ve SaaS'ın yer alması hiçbirimizi şaşırtmaz sanırım.
Önümüzdeki dönemde şirketlerimizin hayatta kalmasını - ve bu şirketlerde hala çalışabilir olmayı - istiyorsak, Sayısal Dönüşümü bilmemiz gerek.
Rekabetçi piyasa koşullarında, küçük kar ooranları ile farklılık yaratmaya çalışan ticari kurumlar için operasyonel maliyetleri düşürmek çok önemli.
Bügüne kadar Excel üzerinde gerçekleştirilen bütçeleme süreçleri Hyperion'un yetenekleriyle hızlanıyor.
Cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan e-ticaret sitelerine 2015 yılı sonuna kadar e-Arşiv ve e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluk, şirketleri, kestikleri her faturanın bir kopyasını 10 boyunca kağıt ortamda saklama zorunluluğundan kurtarıyor. Bu da akıllara, yeni uygulamanın...
İyi tasarım kurallarının bilimsel bir şekilde uygulanmasına kapı kollarından yazılıma kadar günlük yaşantımızın her alanında ihtiyacımız var. İnsan-Bilgisayar iletişimi alanında duayen isim Don Norman'ın düşüncelerinin ışığında iyi tasarımın özelliklerinin neler olması gerektiğini ele alacağız...
Akıllı şehirler, teknolojiyi 'akıllıca' kullanarak, vatandaşların yaşam standardını yükseltecek akıllı çözümleri hayata geçiriyorlar.
Her geçen gün daha da büyüyen, karmaşık ve kalabalık hale gelen şehirlerin elektrik, doğal gaz, su, ulaşım ve iletişim şebekelerinin doğru ve etkin yönetimi için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan akıllı şebekeler, akıllı çözümlerin tipik örneklerini oluşturuyor. Her alanda akıllı çözümlerin...
Kağıt faturaları 10 yıl boyunca klasörlerde saklamaktan kurtulmak için e-Arşiv Fatura uygulamasının sağladığı avantajlardan faydalanmaya karar verdiyseniz, vermeniz gereken ikinci karar, "e-Arşiv'e nasıl geçebilirim?" sorusuna vereceğiniz cevap ile ilgili olacak.
günümüzde karşı karşıya kaldıkları problemler nedeniyle gelişigüzelliğin, hatta neredeyse kaosun simgesi olarak görülen çağdaş büyük şehirler, teknoloji yardımıyla düzen ve huzur bulabilecek mi?
"Farklı" olanı bulmanın sırrı... Eski günlerde arkadaş buluşmalarının ve aile toplantılarının en büyük eğlencesi, "board game"lerdi.
Bilim kurguyu çağrıştıracak senaryolar, internete bağlanarak IQ kazanan nesneler sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Cebinizdeki telefondan kemerinizdeki tokaya kadar bu sistemin parçası olmanızı bekleyen birçok fikir havada uçuşuyor.
KOBİ'lerde bilişim kullanımını yaygınlaştırabilsek, sadece Bilişim sektörünün on yıllardır beklenen patlamasını gerçekleştirmiş olmayacağız, ülkemizin geleceğe doğru büyük bir atılım yapmasını sağlayacağız.
Alternatif elektronik haberleşme yöntemlerinin artık olgun olarak nitelendirilebilecek ölçüde yaygınlaşması, her ay milyonlarca abonesine fatura göndermek zorunda kalan şirketler için yeni bir fırsat yarattı: E-fatura.
Mobil cihazların yaygınlaşması, büyük bir çeşitliliği de beraberinde getiriyor. Çalışanlar, çalışma ortamında kendilerine dayatılan cihazları değil, kendi tercih ettikleri cihazları kullanmayı talep ediyor. Bu durumu yönetebilmek mümkün mü?
Artık bilgisayardan ne istediğinizi net olarak ortaya koymanız şart değil. Buluttaki uygulamalar, size özel bilgileri büyük veriden damıtılmış akılla şekillendiriyor, sizin bir şey yapmanıza gerek olmadan proaktif olarak aksiyon alıyor.
Kurumun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için çok büyük önem taşımasına rağmen, zamana zaman İK, özellikle teknoloji yatırımları açısından hak ettiği ilgiyi göremeyebiliyor. Oysa İnsan Kaynaklarında doğru bir strateji belirleyerek yenilikçi teknolojilerden yararlanmak, kurumun toplam performansını...
Cep telefonunuz paranın bile yerini aldı. Hala işinizi değiştiremeyeceğini mi düşünüyorsunuz?
Başarılı olmak için farklı uzmanlıklara ihtiyaç duyduğumuz günümüzde, dış kaynak hizmetleri kurumlar için vazgeçilmeze dönüşüyor.
Bulut Bilişim, işletmelerin çağdaş gereksinimlere daha hızlı uyum sağlayabilmesi ve maliyetlerini hafifletmesi adına büyük fırsat getiriyor.
Kış aylarında doğalgazı kesilen Ukrayna durumuna düşmemek, kritik bilgilerin mahremiyetini riske atmamak için, Türkiye’nin Bulut Bilişimin etkilerini çok iyi düşünmesi ve özellikle veri merkezlerine ilişkin stratejisini bir an önce oluşturması gerekli.
Nesnelerin interneti, yaşantımıza girmeye hazırlanıyor. Fiziksel dünyadaki pek çok olguyu, hava sıcaklığı ve nemi, tansiyon ve kalp atışını, bir sokaktan geçen otomobillerin sayısını basit algılayıcılar ile ölçmek, sayısallaştırmak ve ölçümleri bilgisayarlara aktarmak artık mümkün.
Şirketlerin en değerli varlıkları, sahip oldukları bilgi birikimleri ve bu birikimlerle hizmet veren çalışanları...
Analitik bir kişiyle mi çalışmak istersiniz yoksa zeki bir kişiyle mi? Bu sorunun kesin bir cevabını vermek güç...
Yükselen bir ekonomi olan Türkiye'nin büyüme trendine uyum sağlayacağından kuşku yok.
Kurumların devasa sunucu odaları, 15-20 yıl öncesi için gelişmişlik ifadesi sayılabiliyordu. Ancak bugün kurumsal bir kambur niteliği taşıyor.
E-Devlet'in yaygınlaşması, ancak kamu görevlilerinin ve vatandaşların bu dönüşümün birer paydaşı olacağı interaktif bir mimariyle mümkün.
'Döviz Kazandırıcı Hizmetlerin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ' yayınlandı.