Yıllar önce İnnova ile birlikte ilk projelere imza attıklarını ve dijital dönüşüm yolculuğunda yine İnnova’yı tercih ettiklerini dile getiren Sunman ve Toypa Mağazacılık Bilgi Teknolojileri Müdürü Ahmet Ünlüer, proje sürecini şöyle özetledi: “E-fatura geçişimiz, kendi iç süreçlerimizdeki iyileştirmelerle birlikte 5 aylık bir süre aldı. Bu süre sonunda devreye aldığımız e-faturanın ardından e-defter de 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.”
Donanımlar yenileniyor
Hali hazırda mevcut, toyzzshop.com gibi altyapılarımızın PayFlex ile entegrasyon süreci bizim için dönüşümün en zorlu aşaması oldu. Bu yapılar arasındaki koordinasyonun hızlı olması gerekiyor. Nihai tüketiciye temas eden tarafta yazarkasa entegrasyonu devreye giriyor. Bunun için mağazalarımızdaki tüm yazarkasaları da yeniliyoruz.” diyen Ünlüer, e-arşiv sürecinin bu donanımsal yükseltmenin ardından daha verimli çalışacağını vurguluyor.
Toypa Mağazacılık ve Sunman, PayFlex' in E-Fatura çözümüyle muhasebe süreçlerinde kaynak tasarrufu elde etti.
“GİB ile iletişim ve muhasebe kayıtları doğruluğu ve çabukluğu konularında hiçbir sorun yaşamıyoruz. Önemli olan bu kurumlar arasında gerçekleşen bu değişimden müşterinin en az etkilenmesi. “Müşterimiz elinde okuyabildiği, fatura görünümlü bir kâğıt görebildiğinde başarılı olduğumuzu hissedeceğiz.”
İnnova çözüm üretiyor
İnnova’nın çözüm üreten bir kuruluş olduğunu dile getiren Ünlüer, anlaşılması kolay bir iş ortağıyla çalıştıklarını ve her zaman hızla sonuca ulaşabildiklerini kaydederken, projenin tamamlanmasıyla birlikte iş süreçlerinde hem zaman hem de diğer kaynaklar bakımından tasarruf sağladıklarını vurguladı.
“Asıl fayda fatura işleme ve eşlemede”
“Mevzuata uyumlu e-çözümler geliştirme süreçlerinin bir bütün olarak ele alınması gerekiyor. Nihai kullanıcı ve iş yaptığımız diğer kurumlar arasında faturalaşma kâğıt üzerinde devam etmemeli” diyen Ünlüer; kurumların, yalnızca yasal zorunluluktan dolayı değil, getirdiği avantajlardan dolayı e-fatura, e-defter ve e-arşiv’e geçiş yapması gerektiğini, böylece kâğıt fatura döneminin tam olarak ortadan kalkacağını şu sözlerle belirtti:
“Kurum olarak tek başınıza dijital dönüşümünüzü tamamlamış olmanız önemli değil, dijital dönüşümün tam olarak beklenen faydayı sağlayabilmesi için sizinle iş yapan tüm firmaların muhasebelerinin dijitalleşmesi şart.” diyen Ünlüer, muhasebe süreçlerinde, ayda ortalama 5.000 adet kâğıt faturanın işlenmesi ve eşlenmesinin yani dijital ortama aktarılmasının ancak bu şekilde ortadan kalkacağını ve muhasebedeki işgücünün ancak bu şekilde daha verimli hale gelebileceğini kaydetti.