Halkbank Sıra Verme ve Lobi Yönetimi Sistemi Projesi hizmet kalitesini artırıyor
Her yıl istikrarlı büyümesini sürdürerek 81 ilde 1000 şubeye ulaşan Halkbank, şube içi hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyordu. İnnova’nın dijital dönüşüm rehberliğinde gerçekleştirilen Sıra Verme ve Lobi Yönetimi Sistemi Projesi’yle hizmet ve bekleme süreleri kısaltıldı. Sistem, Halkbank’ın tüm Türkiye’deki şubelerinde kullanılacak.
Bekleme süresi kısaldı, hizmet verilen müşteri sayısı arttı
Her ne kadar internet ve mobil şubelerin kullanım alanı artıyor olsa da, şubeler müşterinin ilk karşılandığı nokta olarak yüksek önemini koruyor. Her zaman müşteri odaklı bir yaklaşımla hareket eden Halkbank, müşterilerine olduğu kadar yönetime de fayda sağlayacak bir sistem hayata geçirdi. İnnova’nın sunduğu yüksek performanslı, güncel teknolojilerle, müşterilerin bekleme süreleri kısaltılırken şubelerin daha fazla müşteriye hizmet vermesi mümkün kılındı.
Süreç sıra sistemi ile başlatıldı. Şubelere yerleştirilen yeni kiosk donanımlarının içinde özel tasarlanmış işlemcilere yer verildi. Dokunmatik ekranın tepki performansı için de iyileştirici çalışmalar yapıldı.
Akıllı ve yerli çözümlerin yer aldığı projede İnnova’nın stratejik çözüm ortakları arasında yer alan Bifra Mühendislik’in Q-smart çözümleri kullanıldı. Kamu kurumları dahil sağlık, perakende ve finans gibi yoğun sektörlerde günde 2 milyon kişiye hizmet veren kendini kanıtlamış Q-smart, şubelere 20 kişilik Bifra ekibi eşliğinde entegre edildi.
Yüksek siber güvenlik kriterlerine uygunluk
Kurulan altyapının yüksek siber güvenlik kriterlerinin yanında Halkbank’ın BT güvenliği politikalarına da uyumlu olması için özel çalışmalar yapıldı. Özel olarak şekillendirilen çözüm kapsamında mevcut müşteri portföyüne yönelik konfigürasyon çalışmaları da gerçekleştirildi.
Tasarımlar Halkbank’a özel
Güvenliğin yanında tüm tasarımların da Halkbank’ın kurumsal kimliğine uygun yapıldığı projede operatör panelleri, şubelerde görevli müşteri ilişkileri yönetmenlerinin masalarına göre özel olarak tasarlandı. Halkbank’ın yeni şube konseptine göre dizayn edilen ana paneller ise özel üç satırlı ekranlarla donatıldı ve müşteri yoğunluğu göz önüne alınarak seçildi. Panellerin hepsinde dot matrix gösterge teknolojisi kullanıldı. Bu, çalışanlara kolay bir kullanım olanağı sağlarken müşteriler de bankanın kurumsal kimliğine uygun yeni araçlara sahip oldu.
Uçtan uca dijitalleşme
Daha önce sağlık sektöründe devreye alınan İnnova’nın Sıra Sistemi, Halkbank’ın uçtan uca dijitalleşme sürecine destek oldu. Böylece esnek yapısıyla finans sektöründe de de doğru bir seçim olduğunu kanıtladı. Bu proje ile Halkbank’ın kurum içi diğer bileşenleriyle de entegrasyon sağlandı.
Tarihi doku korundu
80 yıllık bir geçmişe sahip Halkbank’ın bazı şubeleri tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Proje kapsamında bu tarihi yapılardaki hassas enerji ve iletişim altyapılarına uygun, her bir şubeye özel alt projeler gerçekleştirildi. Böylece ilgili mekanların tarihi dokusu korunurken, geçmişin birikimi de yeni teknolojilerle geleceğe aktarılmış oldu.
Halkbank hakkında
1933 yılında Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu kapsamında kurulan ve 1938 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Halk Bankası, esnaf, sanatkârlar ve küçük işletmelerin sektördeki ilk bankası olma unvanını da elinde bulunduruyor. Bugün; “Evrensel bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren, bireysel hizmetlerde güçlü, bölgenin lider KOBİ bankası olmak” vizyonuyla yoluna devam eden Halkbank, Türkiye genelinde 81 ilin tamamına yayılmış şubeleri ve sektöre değer katan iştirakleriyle adından söz ettiriyor. Yurt dışı şube ağı ve temsilcilikleri ile uluslararası alanda etkinliğini artıran Halkbank, Türkiye’nin en büyük beşinci bankası konumunda bulunuyor.